Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 00:10

ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση για τα κενά στην Εκπαίδευση στον Πειραιά

logoartc_f
Ερώτηση και ΑΚΕ κατέθεσαν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Γ. Ραγκούση βουλευτή Β` Πειραιώς, προς την υπουργό Παιδείας με θέμα: "Δύο μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του ΥΠΑΙΘ καταγράφονται πάρα πολλά κενά εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ιδιαίτερα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση"
 
Οι βουλευτές στο κείμενο της ερώτησής τους υπενθυμίζοντας τα λεγόμενα της υπουργού στις 26/8 περί έγκαιρης κάλυψης των κενών για τη νέα σχολική χρονιά και ολοκληρωμένου συνεκτικού σχεδιασμού που θα διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων,  περί δεσμεύσεων που έγιναν πράξεις κ.ό.κ. παρουσιάζουν στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη κενών εκπαιδευτικών ιδιαίτερα στην Ειδική Αγωγή και στα Τμήματα ένταξης στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
 
Σύμφωνα με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πειραιά και τους Συλλόγους Γονέων, περισσότερα από 40 Τμήματα Ένταξης και άνω των 200 εγκεκριμένων Παράλληλων Στηρίξεων, χωρίς να υπολογιστούν οι 141 νέες εγκρίσεις που αναμένονται, παραμένουν χωρίς εκπαιδευτικούς.  Παρουσιάζουν επίσης συγκεκριμένα στοιχεία κενών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια  εκπαίδευση Πειραιά.   
 
Επειδή αναμένεται να υπάρξουν και νέες εγκρίσεις παράλληλων στηρίξεων-με αποτέλεσμα τα κενά να πολλαπλασιαστούν- κι επειδή σε κάθε περίπτωση έχουμε διανύσει ήδη δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων ερωτάται η κα Υπουργός:
 
1. Θα προβεί άμεσα στην κάλυψη του συνόλου των καταγεγραμμένων εκπαιδευτικών αναγκών και ιδιαίτερα αυτών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τόσο πανελλαδικά όσο και στη Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Πειραιά, σύμφωνα με τα κενά που δηλώνουν οι αρμόδιες Διευθύνσεις;
 
2. Θα εκδοθεί και πότε η Υπουργική Απόφαση με την ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης, τα οποία έχουν προταθεί από το Μάιο του 2019;
 
3. Θα ζητήσει συγγνώμη από μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία στην Α και Β Πειραιά;
 
Αίτημα κατάθεσης εγγράφων:
 
Παρακαλώ να κατατεθούν όλα τα έγγραφα της Διεύθυνσης Προσωπικού του ΥΠΑΙΘ και οι ηλεκτρονικές καταχωρήσεις των 13 Περιφερειακών Διευθύνσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας, που αφορούν στα εκπαιδευτικά κενά που έχουν δηλωθεί πριν από τις προσλήψεις αναπληρωτών της 25ης /8/2020, της 18ης/9/2020 και της 6ης/10/2020.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο
Ερώτηση και ΑΚΕ
 
Προς την κα. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
 
ΘΕΜΑ: Δύο μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του ΥΠΑΙΘ καταγράφονται πάρα πολλά κενά εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ιδιαίτερα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
 
Προετοιμάζοντας τη νέα σχολική χρονιά, στις 26/8/2020, η ίδια Υπουργός, δήλωνε: «Καλύπτουμε έγκαιρα τα κενά για τη νέα σχολική χρονιά και εφαρμόζεται έτσι ένας ολοκληρωμένος, συνεκτικός σχεδιασμός ώστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν εύρυθμα ... Ήταν δέσμευσή μας και έγινε πράξη καθώς για εμάς η ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για να εξασφαλίσουμε την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στα παιδιά μας…»
Ωστόσο, η πραγματικότητα διαψεύδει απολύτως την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
 
Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά παραμένουν πολλά σχολεία με κενά εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στην Ειδική Αγωγή, στα Τμήματα Ένταξης και στην Παράλληλη Στήριξη.
Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Σύμφωνα με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πειραιά και τους Συλλόγους Γονέων, περισσότερα από 40 Τμήματα Ένταξης και άνω των 200 εγκεκριμένων Παράλληλων Στηρίξεων, χωρίς να υπολογιστούν οι 141 νέες εγκρίσεις που αναμένονται, παραμένουν χωρίς εκπαιδευτικούς.
 
Συγκεκριμένα, στον Πειραιά υπάρχουν 60 κενά Ειδικής Αγωγής (Τ.Ε. και Παράλληλη Στήριξη),
στο Κερατσίνι/Δραπετσώνα  52,
στη Νίκαια-Αγ. Ι. Ρέντη 44,
στον Κορυδαλλό 29,
στη Σαλαμίνα 18,
και στο Πέραμα 18.
 
Στη δε Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση Πειραιά, όπου οι μαθητές προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, υπάρχουν 15 κενά καθηγητών όλων των ειδικοτήτων στη γενική εκπαίδευση, με ελλείψεις καθηγητών ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, όπως τα Φιλολογικά, η Φυσική και τα Μαθηματικά. Ενώ στην Ειδική Αγωγή υπάρχουν 9 κενά στα ίδια διδακτικά αντικείμενα κι αναμένονται 41 νέες εγκρίσεις Παράλληλων Στηρίξεων.
 
Αποδεικνύεται, έτσι, περίτρανα, το υποκριτικό ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας για την εκπαίδευση των παιδιών των οικογενειών της Α΄ και Β΄ Πειραιά και ιδιαίτερα για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, των πιο ευάλωτων πληθυσμιακά ομάδων της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας.
 
Άλλωστε, με την ψήφιση του Ν.4692/2020 άρθρο 48, με τον οποίο δίνεται προτεραιότητα στην κάλυψη πρώτα των ειδικών σχολείων και μετά των Τμημάτων ένταξης, ομολογείται εμμέσως πλην σαφώς η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην καλυφθούν με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού όλα τα κενά της Ειδικής Αγωγής.
 
Επιπρόσθετα, η ίδια αβελτηρία επιδεικνύεται από την πολιτική ηγεσία και με τη μη ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης, τα οποία έχουν προταθεί από τα σχολεία και τους Δήμους από το Μάιο του 2019 και βρίσκονται στα συρτάρια του Υπουργείου.
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους κι επειδή αναμένεται να υπάρξουν και νέες εγκρίσεις παράλληλων στηρίξεων-με αποτέλεσμα τα κενά να πολλαπλασιαστούν- κι επειδή σε κάθε περίπτωση έχουμε διανύσει ήδη δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων
ερωτάται η κα Υπουργός:
 
1. Θα προβεί άμεσα στην κάλυψη του συνόλου των καταγεγραμμένων εκπαιδευτικών αναγκών και ιδιαίτερα αυτών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τόσο πανελλαδικά όσο και στη Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Πειραιά, σύμφωνα με τα κενά που δηλώνουν οι αρμόδιες Διευθύνσεις;
 
2. Θα εκδοθεί και πότε η Υπουργική Απόφαση με την ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης, τα οποία έχουν προταθεί από το Μάιο του 2019;
 
3.Θα ζητήσει συγγνώμη από μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία στην Α και Β Πειραιά;
 
Αίτημα κατάθεσης εγγράφων:
 
Παρακαλώ να κατατεθούν όλα τα έγγραφα της Διεύθυνσης Προσωπικού του ΥΠΑΙΘ και οι ηλεκτρονικές καταχωρήσεις των 13 Περιφερειακών Διευθύνσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας, που αφορούν στα εκπαιδευτικά κενά που έχουν δηλωθεί πριν από τις προσλήψεις αναπληρωτών της 25ης /8/2020, της 18ης/9/2020 και της 6ης/10/2020.  
 
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
 
Ραγκούσης  Γιάννης
 
Φίλης  Νίκος
 
Αβραμάκης  Ελευθέριος
 
Αγαθοπούλου  Ειρήνη
 
Αλεξιάδης Τρύφωνας
 
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
 
Αυγέρη  Θεοδώρα (Δώρα)
 
Βαρδάκης Σωκράτης
 
Γιαννούλης  Χρήστος
 
Γκιόλας Γιάννης
 
Δρίτσα  Θεόδωρος
 
Ηγουμενίδης  Νίκος
 
Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)
 
Κασιμάτη  Ειρήνη (Νίνα)
 
Κατρούγκαλος  Γιώργος
 
Καφαντάρη  Χαρούλα (Χαρά)
 
Λάππας  Σπυρίδων
 
Μάλαμα  Κυριακή
 
Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)
 
Μάρκου Κωνσταντίνος
 
Μεϊκόπουλος  Αλέξανδρος
 
Μιχαηλίδης  Ανδρέας
 
Μπάρκας Κωνσταντίνος
 
Ξανθόπουλος  Θεόφιλος
 
Ξενογιαννακοπούλου  Μαριλίζα
 
Πολάκης  Παύλος
 
Πούλου  Παναγιού (Γιώτα)
 
Σαρακιώτης  Γιάννης
 
Σκουρολιάκος  Πάνος
 
Σπίρτζης  Χρήστος
 
Τελιγιορίδου Ολυμπία
 
Τζούφη  Μερόπη
 
Τριανταφυλλίδης  Αλέξανδρος
 
Τσίπρας Γιώργος
 
Φάμελλος  Σωκράτης
 
Φωτίου Θεανώ
 
Χατζηγιαννάκης  Μιλτιάδης
 
Χρηστίδου Ραλλία
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Ο φασισμός είναι εκεί έξω,
ένα κομμάτι του είναι στη
φυλακή»
 
«Σηκώνει πολύ ακόμα αγώνα
η κοινωνία μας»
 
To ευρωπαϊκό μοντέλο
βιώσιμης ανάπτυξης
ανοικτό στους πολίτες

Οι τρείς ζωές του Νίκου Τσίτσα 
 
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Σήμα κινδύνου για τις πλημμύρες στον Κηφισό…
Την έντονη ανησυχία των Δημάρχων Πειραιά,...
20 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Δώρα Χρυσικού: Ήμουν στα Λιπάσματα για τον Παύλο
Η αγαπημένη ηθοποιός γράφει στο news center για...
18 Σεπτεμβρίου 2021, 19.28
To ευρωπαϊκό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης ανοικτό στους πολίτες
Η Ρένα Δούρου για ένα ευρωπαϊκό μοντέλο...

Ναυτιλία

15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.11
“Λάσκεια 2021” από τον  Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας
Με κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.05
«Απειλές απόλυσης σε ανεμβολίαστους Ναυτεργάτες!!!»
Ανακοινωση-Καταγγελία της...
14 Σεπτεμβρίου 2021, 19.33
Δύο ακόμα κρουαζιερόπλοια της «NorwegianCruiseLine» στη Μεσόγειο
NorwegianCruiseLine (NCL), πρωτοπόρος στην παγκόσμια...

Πειραιάς

20 Σεπτεμβρίου 2021, 21.45
«Εξερευνώντας τις πόλεις μας»
Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.38
«Ημέρες Θάλασσας 2021»: Το πρόγραμμα για Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.34
«Φαινόμενα καταχρηστικών συμπεριφορών από τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ¨»
Η Δημοτική κίνηση «Πειραιάς για όλους»...