Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 23:07

«Mία ασυνάρτητη κυβέρνηση…»

damanaki ixthok1
Σημεία από την παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Ραγκούση μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:
 
Πριν από λίγο έγινε το ιδιότυπο διάγγελμα – συνέντευξη τύπου του Μητσοτάκη με το Σωτήρη ,όπως ο ίδιος αποκάλεσε τον Τσιόδρα πάρα πολλές φορές  και  ακολουθήσε η ακύρωση της προγραμματισμένης για αύριο υποχρέωσης του πρωθυπουργού να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδικά για τα θέματα της πανδημίας. 
 
Η ερώτηση είχε στο επίκεντρο την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 
Είναι προφανές πως πρόκειται για μια δειλία του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τον κ. Τσίπρα μέσα στο ναό της Δημοκρατίας 
 
Η ελληνική κοινωνία αποσβολωμένη παρακολούθησε την ιδιότυπη συνέντευξη τύπου, μια κοινωνία που είχε εναποθέσει όλες τις ελπίδες της σε αυτή την κυβέρνηση, που είχε σχεδόν δώσει λευκή επιταγή για οκτώ μήνες
 
Δεν αντιμετώπισε με επιστημονικό τρόπο ούτε το άνοιγμα του τουρισμού, όταν απέκρυπτε στοιχεία για τα κρούσματα στα νησιά το καλοκαίρι 
 
Γι’ αυτό οκ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση παρά τις δικές μας προκλήσεις και ερωτήσεις και αιτήσεις και απαιτήσεις δεν δίνει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων 
    
Αυτό συμβαίνει, γιατί πορεύτηκε σε πολλές κρίσιμες πλευρές αυτής της υπόθεσης κατά παράβαση της κοινής επιστημονικής λογικής 
 
 Σήμερα η ελληνική κοινωνία και οικονομία είναι αντιμέτωπη με ένα νέο lockdown γιατί η κυβέρνηση συνειδητά αποφάσισε και στο εθνικό σύστημα υγείας και στα Μέσα Μεταφοράς και στα σχολεία, που είναι τρεις κρίσιμοι τομείς, να κάνει πολιτικές διαφορετικές από αυτές που εισηγήθηκαν οι επιστήμονες
 
Η Κεραμέως για να ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο είχε δηλώσει ότι είναι ομόφωνες οι αποφάσεις των επιστημόνων σε αυτό το θέμα ενώ σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση των επιστημόνων 
 
Ξέρετε τι λένε οι πολίτες; Ότι πλέον πρόκειται για την πιο ασυνάρτητη κυβέρνηση που μπορούσε να έχει στα χέρια της τη χώρα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές της πανδημίας. Οι πολίτες σας λένε ότι δεν ξέρετε τι σας γίνεται πια, ότι έχετε χάσει τον έλεγχο και ότι οδηγείτε την κοινωνία σε ένα δράμα, ότι άλλα λέτε τη μια ημέρα, άλλα τη δεύτερη και άλλα κάνετε την τρίτη ημέρα.
 
Ο Πέτσας χθες είπε ότι η Αττική δεν βρίσκεται κοντά στο lockdown. Ο κ. Γεραπετρίτης, το δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη στις 3 Νοεμβρίου «απόφαση για καθολικό lockdown θα ήταν άστοχη».
 
 Ξέρετε ποιο είναι σε τελική ανάλυση το πρόβλημα που έχει η ελληνική κοινωνία με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη: ότι από την ώρα που ξέσπασε αυτή η κρίση με τον κορωνοϊό από τη φύση της  είναι μια μάχη που θα κριθεί στο πεδίο των δημόσιων πολιτικών. Ο ιός δεν ξέρει ούτε πλούσιους και φτωχούς, ούτε νέους και ηλικιωμένους αλλά χτυπάει όπου βρει. Άρα η μόνη άμυνα που μπορεί να υπάρξει σε μια τέτοια ιδιαίτερη κατάσταση είναι η άμυνα των δημόσιων πολιτικών σε υγεία, μεταφορές, εκπαίδευση.
 
 Έχετε αποφασίσει να μη στηρίξετε αυτές τις δημόσιες πολιτικές με έναν μόνιμο τρόπο. Γι΄ αυτό δεν κάνατε μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ και γι’ αυτό σήμερα έχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης ως αποτέλεσμα των δικών σας πολιτικών.
 
 Τα ΜΜΜ και τα σχολεία δεν είναι τράπεζες. Αν ήταν τράπεζες,  σήμερα δεν θα φέρνατε αυτό το νομοσχέδιο που επιταχύνει την αρπαγή της α’ κατοικίας από τον ελληνικό λαό.
 Δεν θα φέρνατε ένα ακόμα νομοσχέδιο υπαγορευμένο από τα νομικά γραφεία των τραπεζών, αλλά θα είχατε φέρει νομοσχέδια για να ενισχύσετε το ΕΣΥ, να πολλαπλασιάσετε το μόνιμο προσωπικό γιατρών και νοσηλευτών,  για να πολλαπλασιάσετε τα ΜΜΜ, για να μην έχετε τα παιδιά να κάθονται στα θρανία όχι μόνο με περισσότερους μαθητές ανά τάξη,  αλλά το ένα δίπλα στο άλλο.
 
 Με το πρόσχημα ότι ενοποιείτε τις εισαγγελίες -πράγμα που κατ’ επανάληψη έχει ειπωθεί ότι θα μπορούσε να είναι μια επιλογή που θα μπορούσε να συζητήσει και να συμφωνήσει ο οποιοσδήποτε. Όμως εσείς εδώ δεν προωθείτε την ενοποίηση, αλλά την εκκαθάριση της κας Τουλουπάκη κατά τα πρότυπα της εκκαθάρισης με βάση τα οποία εκκαθαρίστηκε και η Ρουμάνα εισαγγελέας, που γνωρίζετε σήμερα πολύ καλά ποιας τιμής απολαμβάνει σε επίπεδο ΕΕ.
 
 Ένα σύστημα υγείας που ο κ. Πέτσας δήλωνε ότι «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ». Ήταν πεταμένα λεφτά είπε η ενίσχυση των ΜΕΘ, χωρίς τις οποίες τώρα πολλοί συμπολίτες μας θα πεθαίνουν.
 
Αλλά είχαμε και την αναγνώριση από τον κ. Μητσοτάκη σήμερα ότι είναι διαθέσιμα 37 δις ευρώ που θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει και άρα μην ανησυχείτε. Αυτά τα 37 δις που ο κος Σταϊκούρας πριν από λίγες μέρες στην πρόταση δυσπιστίας που υποβάλαμε δήλωνε: «Κύριε Τσίπρα εσείς πιστεύετε στη σπατάλη χρημάτων. Ακούστε τι μου είπε -απευθυνόμενος σε μας- ο κ. Τσίπρας 28 Σεπτεμβρίου, κύριε Πρόεδρε, δεν ξέρω αν σας έχω ενημερώσει γι’ αυτό. Με κάλεσε ο κ. Τσίπρας να σπαταλήσω χρήματα για να σώσω την κοινωνία». Να σπαταλήσω χρήματα.
 
Ποια χρήματα είναι αυτά; Τα 37 δις ευρώ.
 
Δείτε εδώ: 
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Γ.  Μώραλης ικανοποίηση για τη
δημιουργία νέου κολυμβητηρίου
  
«Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ» 
 
«Έχουν πάρει διαζύγιο με
την αλήθεια…»

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος
Παπαϊωάννου
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

26 Σεπτεμβρίου 2021, 18.09
ΣΥΡΙΖΑ: «Σεβασμό του χώρου της Κυνόσουρας»
Με νομοθετήματα όπως ο...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Γ. Στάνκογλου: “Δεν μπορώ να ακούω ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!”
Συνέντευξη στη Σεμίνα Διγενή και τον...
25 Σεπτεμβρίου 2021, 19.21
Τρ. Αλεξιάδης: Ακόμα ένα βήμα για το έγκλημα στον Πειραιά
Καλώ τους βουλευτές της ΝΔ Δημήτρη...

Ναυτιλία

26 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Γιατί πλημμύρησε ο Πειραιάς από κοντέινερς που παραμένουν στα «αζήτητα»
Πάνω από 34.000 άδεια κοντέινερς «λιμνάζουν»...
22 Σεπτεμβρίου 2021, 22.24
 Συνάντηση ΠΝΟ με Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής...

Πειραιάς

26 Σεπτεμβρίου 2021, 18.22
 Γ.  Μώραλης ικανοποίηση για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά  Γιάννη  Μώραλη...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 18.14
Εγκαίνια στην έκθεση φωτογραφίας «Εξερευνώντας τις πόλεις μας»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν...
26 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
 «Χάι-Λάιφ»: Νέα δεδομένα μετά την απόφαση του ΣτΕ
  Αναφέρει σε ανακοίνωση της Η...