Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 21:58

«Δικαίωση για το δημοκρατικό Πέραμα …»

damanaki ixthok1
Δήλωση Δημάρχου Περάματος Γ. Λαγουδάκη για την ιστορική απόφαση της φυλάκισης των στελεχών της Χρυσής Αυγής.
 
Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που στέλνει τα καταδικασμένα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, στην φυλακή για να εκτίσουν τις ποινές τους, δίχως να τους παρέχει τη δυνατότητα καμίας αναστολής, αποτελεί μια ιστορική στιγμή στα δικαστικά και πολιτικά δρώμενα της πατρίδα μας.
 
Είναι η ελάχιστη δικαίωση για την μητέρα του, τον πατέρα και την αδερφή του Παύλου Φύσσα που αγωνίστηκαν από την πρώτη στιγμή για να φέρουν τους υπεύθυνους της αποτρόπαιας δολοφονίας του, ενώπιον της δικαιοσύνης.
 
Προσφέρει μια έστω ανεπαίσθητη ανακούφιση στον πατέρα, στους συγγενείς και στους οικείους του Σαχζάτ Λουκμάν, που τόσο άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής του.
 
Πρόκειται για την ελάχιστη ένδειξη λειτουργίας κράτους Δικαίου, απέναντι στους Αιγύπτιους ψαράδες που τόσο απρόκλητα δέχθηκαν την δολοφονική επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
 
Θύματα της εγκληματικής δράσης τους ήταν και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που κινδύνευσαν να χάσουν την ζωή τους, από το μένος των φασιστών και των απάνθρωπων μεθόδων τους, που γνωρίζουν να επικοινωνούν τα «επιχειρήματα» τους, με καδρόνια και λοστούς, ενώ στόχος δολοφονικής επίθεσης ήταν και ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τη ναζιστική συμμορία.
 
Για όλους εμάς τους Δημοκράτες πολίτες, στο Πέραμα, σε κάθε μια γειτονιά του ευρύτερου Πειραιά, αλλά και κάθε γωνιάς ολόκληρης της Ελλάδας η απόφαση είναι μια  χαραμάδα ελπίδας. Για ένα καλύτερο αύριο, σε μια πιο δίκαια κοινωνία, απαλλαγμένη από το φόβο των τραμπούκων και θωρακισμένη κόντρα σε κάθε επιβολή αδικίας, με τη δύναμη της βίας.
 
Είναι ένα σημείο αναφοράς, για το μέλλον των παιδιών μας, όλων μας. Των ανθρώπων του μόχθου, των επιστημόνων, των απλών εργαζομένων, όλων ανεξαιρέτως.
Ο κόσμος μας ούτε αγγελικά πλασμένος είναι, ούτε φυσικά η αδικία και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, βρίσκεται κοντά από το να εκλείψει.
Όμως η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σηματοδοτεί ένα μικρό αλλά ατσάλινο και συμπαγή κρίκο, στην αλυσίδα των αγώνων και των θυσιών των Ελλήνων για τη Δημοκρατία, την Ισονομία και την Δικαιοσύνη.
 
Ένα ιστορικό γεγονός -αυτό της καταδίκης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα- μας θυμίζει το αίμα και τις θυσίες των αγωνιστών του παρελθόντος, θυσίες που κρατούν ανοιχτό το πέρασμα για τον επόμενο κρίκο που θα έρθει να «δέσει» στην αλυσίδα της Ελευθερίας.
 
Γιατί όσο υπάρχει έστω ένας υμνητής του Φασισμού αυτή η αλυσίδα δεν πρόκειται κλείσει!
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

Το «Δημοτικό Θέατρο» στην
εποχή του Covid 19
 
«Κυβερνητικός εμπαιγμός
απέναντι στους πολίτες
της Β Πειραιά»

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο
της Alpha Bank στο
Πέραμα 

«Ω τι κόσμος μπαμπά, μαμά
και… υπόλοιποι»

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«μπλε λουλούδι – αναμνήσεις
από το 2048»

Posidonia Web
Forums Week  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

Ναυτιλία

03 Δεκεμβρίου 2020, 00.09
Η κρουαζιέρα και η ανάπτυξη αειφόρου τουρισμού
Οι τοπικές Αρχές της Κέρκυρας και του...
01 Δεκεμβρίου 2020, 16.33
Αποκάλυψη σοκ από την ΠΕΝΕΝ
Αποκάλυψη σοκ από την ΠΕΝΕΝ:...

Πειραιάς

04 Δεκεμβρίου 2020, 20.19
Το «Δημοτικό Θέατρο» στην εποχή του Covid 19
Τα σχέδια του για τη νέα θεατρική...
04 Δεκεμβρίου 2020, 00.07
Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο
Άρωμα Χριστουγέννων στο  Δημοτικό...
04 Δεκεμβρίου 2020, 00.00
Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Πειραιά
  Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου...