Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 17:29

Ημέρες και έργα του χρυσαυγίτη πυρηνάρχη στον Πειραιά

logoartc_falt

«Πειραιάς για όλους»: Ημέρες και έργα του χρυσαυγίτη πυρηνάρχη και νυν δημοτικού συμβούλου Πειραιά.
 
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά έχουν την ατυχία να συνυπάρχουν με ένα από τα κορυφαία στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», τον πυρηνάρχη ή «Γραμματέα της Τοπικής Οργανώσεως Πειραιώς» κύριο Γρηγόρη Δεμέστιχα. Ο κύριος αυτός διαδέχθηκε, με εντολή του «Αρχηγού» Νίκου Μιχαλολιάκου, τον καταδικασμένο ήδη πυρηνάρχη των ταγμάτων εφόδου του Πειραιά Νίκο Κούζηλο, βουλευτή, δημοτικό σύμβουλο–επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της οργάνωσης στον Πειραιά.
 
Ο Γρηγόρης Δεμέστιχας δεν είναι κανένα απλό εξαπατημένο μέλος, ένας «αφελής» ή μετανοιωμένος ψηφοφόρος αλλά διευθυντής του τοπικού παραρτήματος και εμφανιζόμενος σε δεκάδες περιπτώσεις δράσης της οργάνωσης, δίπλα στις συμμορίες.
 
► Στις 21 Οκτωβρίου 2017 ήταν ο οικοδεσπότης στα εγκαίνια των γραφείων της οργάνωσης στην πλατεία Κοραή. Υποδέχεται και προλογίζει με ομιλία του τον «Αρχηγό» και το επιτελείο του, τους Χρήστο Παππά, Ελένη Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Κούζηλο και Γιάννη Λαγό. (Βίντεο και ρεπορτάζ από το site της Χρυσής Αυγής.
 
► Στις 12 Δεκεμβρίου 2018, ο Γρηγόρης Δεμέστιχας υπό τη ναζιστική σημαία της οργάνωσης ανακηρύσσεται από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, μαζί με τους άλλους υποψηφίους, Ηλία Κασιδιάρη στην Αθήνα και Ηλία Παναγιώταρο στην Περιφέρεια Αττικής, δίνοντας ταυτόχρονα όρκο πίστης στη «Χρυσή Αυγή» και τον «Αρχηγό». (ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ – Υποψ. Δήμαρχος Πειραιά Αίγλη Ζαππείου «Ελληνική Αυγή» για τον Πειραιά YouTube Gr 12.12.2018)
 
► Στις 15 Φεβρουαρίου 2019 ο «Αρχηγός» Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί με τους σήμερα καταδικασμένους για διεύθυνση της εγκληματικής συμμορίας, στα γραφεία της πλατείας Κοραή, έκανε την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά» με υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά, τον  Δεμέστιχα. Αξίζει να διαβαστεί το τοπικό ρεπορτάζ. Τα αυτοδιοικητικά σχήματα της «Χρυσής Αυγής» σε όλη την Ελλάδα κατέβηκαν με τον τίτλο «Ελληνική Αυγή». Η προβολή τους και οι θέσεις τους έγιναν από τα κεντρικά έντυπα και ιστοσελίδες της Χρυσής Αυγής. Η ταύτιση φαίνεται και στην ομιλία του «Αρχηγού» στον Πειραιά.
 
«Στην συνέχεια παρουσίασε τις θέσεις και τους υποψήφιους της «Ελληνικής Αυγής» για τον Πειραιά, οριοθετώντας τον σκοπό του Αγώνα: Να πάρουμε την Πατρίδα και τις γειτονιές μας πίσω! Χαιρετισμό σε αυτή την εκδήλωση απεύθυναν: ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, κ. Γιώργος Επιτήδειος, ο Βουλευτής Α’ Πειραιά κ. Νίκος Κούζηλος, ο βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ηλίας Κασιδιάρης, ο βουλευτής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με την «Ελληνική Αυγή» κ. Ηλίας Παναγιώταρος και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, κ. Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, όπου ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος τόσο σε Εθνικό επίπεδο όσο και για τις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές, σε μια κατάμεστη αίθουσα από φίλους του κόμματος.»
 
► Λίγο αργότερα, στις 25 Μαρτίου 2019 βρίσκουμε τον Δεμέστιχα να ποζάρει σε επετειακές αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί με τους επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και με τους επίσης καταδικασμένους εκτελεστές των ταγμάτων εφόδου οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει τις ρατσιστικές επιθέσεις στη Σαλαμίνα (19.03.2019) όπως και εναντίον της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά (15.9.2012). Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην τελευταία αυτή επίθεση συμμετείχε και αναγνωρίστηκε από τους μάρτυρες στο δικαστήριο και ο Δεμέστιχας.
 
► Στις 9 Μαρτίου 2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πυρηνάρχης παραληρούσε εναντίον των δημοτικών συμβούλων της Αριστεράς, του «Πειραιάς για Όλους», της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Ανταρσία στο Λιμάνι» ενώ ταυτόχρονα φρόντισε να συγχαρεί επί λέξει όπως αναφέρει το ακροδεξιό ρεπορτάζ «τη συντριπτική πλειονότητα των συµβούλων που επιτέλους ασπάζονται τις πάγιες θέσεις της «Χρυσής Αυγής» για το μεταναστευτικό». (Βίντεο και ρεπορτάζ: Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά: Δυναμική απάντηση στους εθνομηδενιστές, «Ελεύθερη Ώρα» 11.3.2020)
 
► Δέκα μέρες νωρίτερα, στις 29 Φεβρουαρίου 2020  είχε οργανωθεί ρατσιστική πορεία με πυρσούς και κράνη των ναζί στον Πειραιά όπου ο  Δεμέστιχας εμφανίζεται στην κεφαλή της πορείας.  (Βίντεο από το site της Χρυσής Αυγής https://www.youtube.com/watch?v=GB_G__pzX2w
 
Αυτόν τον κύριο είχαμε την ατυχία να τον γνωρίσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ως διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης στην πόλη μας, με το άντρο-γραφεία όπου οργανώθηκαν οι επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου να δεσπόζει στο κέντρο της πόλης με τη ναζιστική πινακίδα απέναντι από το Γραφείο Δημάρχου και σε απόσταση αναπνοής από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.
 
Η δικαστική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσής του είναι πλέον γεγονός. Η κοινωνική και πολιτική καταδίκη ακόμη και από αυτούς που μέχρι προχθές τους χαϊδολογούσαν ή τους πρόβαλλαν δήθεν ουδέτερα στα τοπικά και εθνικά ΜΜΕ έχει πλέον συντελεστεί. Δυστυχώς ο Πειραιάς υπήρξε το πεδίο που ανέπτυξαν κυρίως τη δολοφονική τους δράση. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013 ήταν η κορυφαία πράξη τους, αυτή που ευαισθητοποίησε την κοινωνία. Όμως το ματωμένο μονοπάτι είχε απλωθεί σε όλο τον Πειραιά και συνέχισε μέχρι το 2019. Οι επιθέσεις εναντίον αριστερών οργανώσεων, Ελλήνων αντιφασιστών και μεταναστών ήταν συνεχείς από το 2012 ως το 2019: Χτύπησαν την Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά το 2014 και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό κέντρο της πλατείας Κοραή το 2012, ττο 14ο - 15ο Γυμνάσιο Πειραιά στην Παλιά Κοκκινιά όπου φιλοξενείται το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών το 2014, τους αλιεργάτες το 2012 και τα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013,  τον κοινωνικό χώρο «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι το 2014 και τη «Φαβέλα» στην Καστέλλα το 2018, τους μετανάστες εργάτες και αριστερούς στη Σαλαμίνα το 2018, το 2017 και το 2019. Αυτές είναι οι γνωστές περιπτώσεις και όσο περνούν τα χρόνια θα βγαίνουν στην επιφάνεια οι επιθέσεις σε Έλληνες δημοκράτες και δολοφονίες μεταναστών από τους νεοναζί, που «δεν εξιχνιάστηκαν».
 
Είχαμε ακόμη την ατυχία, εδώ στον Πειραιά,  να υπάρχει μία αστυνομία η οποία τους χάζευε ακόμη και στις στιγμές που άστραφταν τα μαχαίρια, που έκρυψε μέσα της ενεργά μέλη της οργάνωσης και εκατοντάδες ψηφοφόρους της.
 
Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν. Οι εγκληματίες -καταδικασμένοι ή όχι- πρέπει να απομονωθούν με απόλυτο τρόπο. Γιατί παρότι δεν υπήρξε καταδίκη για τα στελέχη και πυρηνάρχες, όπως ο κύριος Δεμέστιχας, είναι πλέον αποδεδειγμένο με δικαστική βούλα ότι συμμετείχαν, πρόβαλλαν, ενεργούσαν ως μέλη και για λογαριασμό μιας δράκας εγκληματιών των οποίων κύριος στόχος ήταν η σπορά του μίσους, κύριο εργαλείο οι φόνοι και οι ξυλοδαρμοί.
 
Τώρα λοιπόν που κλείνει αυτό το ζοφερό κεφάλαιο ρωτάμε τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη τι σκοπεύει να κάνει με τον Πυρηνάρχη και Γραμματέα της Τ.Ο. Πειραιώς της «Χρυσής Αυγής», Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά της «Ελληνικής Αυγής». Ρωτάμε τον Πρόεδρο Τάκη Αβραμίδη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά με τι τρόπο θα συνυπάρξουν με αυτόν τον κύριο στο κορυφαίο θεσμικό όργανο της Δημοκρατίας στην πόλη μας. Καθώς η περίοδος της χαριτωμένης σχέσης ευγένειας και συμπάθειας έληξε με την καταδικαστική απόφαση.
 
Φωτό: Ντοκουμέντο από την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά (15/9/2012). Από αριστερά: Κολιογιάννης, Δεμέστιχας, Αποστόλου, Σαλούφας. Πηγή: ΕφΣυν
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα σχολικά
γεύματα και οι συγχωνεύσεις
στη Νίκαια
 
«Όταν και η ίδια ντροπή
ντρέπεται»
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

«Η καταπολέμηση της
κλιματικής αλλαγής και η
συνεργασία των κρατών
της Μεσογείου»

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Οκτωβρίου 2021, 21.27
Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες οι Κομματικές  Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ. ...
23 Οκτωβρίου 2021, 09.19
«Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η συνεργασία των κρατών της Μεσογείου»
Στην ανάγκη για συνεργασία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, με στόχο την ευημερία των...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.28
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Πρόκληση η αποφυλάκιση Πατέλη
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά: Η αποφυλάκιση Πατέλη συνιστά πρόκληση για τους δημοκρατικούς πολίτες...

Ναυτιλία

22 Οκτωβρίου 2021, 18.04
«Καμιά ειδική μεταχείριση, κανένα προνόμιο υπέρ των συνδικαλιστών!!»
«Μέσα σε μια περίοδο όξυνσης και γιγάντωσης των Ναυτεργατικών προβλημάτων και κλιμάκωσης της επίθεσης...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.24
Το Λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί το Συνέδριο “Green Port Cruise & Congress “
To 16o Συνέδριο Green Port Cruise&Congress που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, φιλοξενείται από την ΟΛΠ Α.Ε. και διαρκεί από...
20 Οκτωβρίου 2021, 18.41
CLIA: Η νέα Γενική Διευθύντρια στην Ευρώπη
Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), ο κύριος φορέας και η ηγετική φωνή της παγκόσμιας κοινότητας...

Πειραιάς

24 Οκτωβρίου 2021, 15.41
Εγκαίνια Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. εγκαινιάζει το νέο παράρτημα του  Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά με στόχο να...
23 Οκτωβρίου 2021, 21.32
«Πρωτοβουλίες άμεσης και ευέλικτης δράσης στο Νέο Φάληρο»
Την ανάληψη πρωτοβουλιών άμεσης και ευέλικτης δράσης για την επιτακτική ολοκλήρωση των έργων στον Κηφισό, την...
23 Οκτωβρίου 2021, 00.00
Σκηνή «Ωμέγα» η νέα σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Το εμβληματικό μνημείο της πόλης μας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς...