Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 18:43

Κυβερνητικές αλχημείες σε βάρος των συνταξιούχων του ΝΑΤ

logoartc_f
Ανακοίνωση των διοικήσεων: ΠΕΝΕΝ, ΝΑΤ
 
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας εναντίον των συνταξιούχων του ΝΑΤ οι οποίοι με τις αντιασφαλιστικές "μεταρυθμίσεις" έχουν υποστεί μειώσεις στις παροχές τους που ξεπερνούν και το 50%.
 
Η νέα αθλιότητα της κυβέρνησης σε βάρος των συνταξιούχων του ΝΑΤ αφορά τα αναδρομικά της οριζόντιας περικοπής του 7% και αυτό για ένα μόνο 11μηνο, την στιγμή που το Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά έχει οριοθετήσει ως χρόνο καταβολής αναδρομικών τους 60 μήνες!
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΝΑΤ ο αριθμός των συνταξιούχων του ξεπερνάει τις 60.000. Τα αναδρομικά που "υπόσχεται" η κυβέρνηση για το 11μηνο Ιούλης 2015 - Μάης 2016 είναι 73,15 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο.
 
Δηλαδή με τις κυβερνητικές αλχημείες και μεθοδεύσεις οι συνταξιούχοι θα λάβουν για τους 11 μήνες κατά μέσο όρο 804,65 ευρώ ενώ σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου για τους 60 μήνες το ποσόν θα ανήρχετο στα 4389 ευρώ!!!
 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κυβέρνηση και Υπουργείο Εργασίας "προσπαθούν να ξεφύγουν" καταβάλλοντας ένα ποσό 48 εκατομμυρίων ευρώ ενώ κανονικά οφείλουν σε αυτούς το ποσό των 260 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να υφαρπάξει από τους δικαιούχους συνταξιούχους του ΝΑΤ τα 212 εκατομμύρια ευρώ  τα οποία θα στερηθούν οι συνταξιούχοι προς όφελος των δημόσιων ταμείων....
 
Η επαίσχυντη κυβερνητική τροπολογία Βρούτση τελικά ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής στις 6/10 και έγινε νόμος του κράτους!!!
 
Την ίδια στιγμή οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ πέρα από τις δρακόντειες περικοπές που έχουν υποστεί ιδιαίτερα την τελευταία 10ετία από όλες τις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές, βιώνουν τον γολγοθά των πολύχρονων καθυστερήσεων σε όλες τις ασφαλιστικές τους παροχές όπως είναι η κύρια σύνταξη, το επικουρικό, το εφάπαξ και η αναβάθμιση μέσω των εξαγορών που οι περισσότεροι έχουν ήδη πληρώσει και περιμένουν πάνω από 5 χρόνια να πάρουν την αναβαθμισμένη τους σύνταξη......
 
Η αντιλαϊκή και αντιασφαλιστική κυβερνητική πολιτική δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αυταπάτες, ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα είναι ο μοναδικός που οφείλουν να πορευτούν τόσο οι εν ενεργεία Ναυτεργάτες όσο και οι απόμαχοι του κύματος για να διεκδικήσουν τον μόχθο τους και τα δικαιώματά τους.
 
Οι Διοικήσεις
 
Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)
 
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

Το «Δημοτικό Θέατρο» στην
εποχή του Covid 19
 
«Κυβερνητικός εμπαιγμός
απέναντι στους πολίτες
της Β Πειραιά»

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο
της Alpha Bank στο
Πέραμα 

«Ω τι κόσμος μπαμπά, μαμά
και… υπόλοιποι»

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«μπλε λουλούδι – αναμνήσεις
από το 2048»

Posidonia Web
Forums Week  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

Ναυτιλία

03 Δεκεμβρίου 2020, 00.09
Η κρουαζιέρα και η ανάπτυξη αειφόρου τουρισμού
Οι τοπικές Αρχές της Κέρκυρας και του...
01 Δεκεμβρίου 2020, 16.33
Αποκάλυψη σοκ από την ΠΕΝΕΝ
Αποκάλυψη σοκ από την ΠΕΝΕΝ:...

Πειραιάς

04 Δεκεμβρίου 2020, 20.19
Το «Δημοτικό Θέατρο» στην εποχή του Covid 19
Τα σχέδια του για τη νέα θεατρική...
04 Δεκεμβρίου 2020, 00.07
Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο
Άρωμα Χριστουγέννων στο  Δημοτικό...
04 Δεκεμβρίου 2020, 00.00
Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Πειραιά
  Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου...