Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 19:00

ΚΚΕ: Όχι παιχνίδια με την υγειά τον παιδιών μας…

logoartc_f
Ανακοίνωση της ΚΟΒ Κερατσινίου του ΚΚΕ για το κρούσμα στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου    
 
Μόλις λίγα 24ωρα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα – καθηγητές, γονείς, μαθητές - βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό, καθώς διαπιστώνουν ότι, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις  πως έχουν παρθεί όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας στις σχολικές μονάδες, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε, ενόψει του 2ου κύματος της Πανδημίας. Εκπαιδευτικοί λείπουν. Καθαρίστριες λείπουν. Υποδομές λείπουν. Μέτρα προστασίας λείπουν. 
 
Η κυβέρνηση ήδη πριν το καλοκαίρι μπορούσε να πάρει μέτρα για τα σχολεία. Χρόνο είχε! Χρήματα είχε! Αλλά μάλλον δεν περίσσεψε τίποτε απ’ το «αναπτυξιακό πακέτο» των 70 δις ευρώ, για την Παιδεία και την Υγεία, παρά μόνο για τις απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών και των αεροπορικών εταιριών με πλήρη αδιαφορία για τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Προκλητικές αλλά και αποκαλυπτικές είναι άλλωστε οι δηλώσεις του πρωθυπουργού πως «τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο σχολείο ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ»!
 
Όταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει «λάστιχο» από την κυβέρνηση και εφαρμόζονται κατά το δοκούν, είναι λογικό να μην της έχει κανείς εμπιστοσύνη.
 
Οι ευθύνες είναι μεγάλες, τα παραδείγματα πολλά! Η αφερεγγυότητα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα μέτρα ουσιαστικής προστασίας μέσα στα σχολεία δυστυχώς επιβεβαιώνεται με επικίνδυνο τρόπο για την υγεία του λαού και των παιδιών του για ακόμα μια φορά: 
 
Στο 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού και δεν πάρθηκε κανένα απολύτως μέτρο! 
 
Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής του σχολείου ισχυρίζεται πως οι οδηγίες που πήρε από υπεύθυνο του ΕΟΔΥ ήταν πως «εφόσον το κρούσμα ήταν ασυμπτωματικό για πάνω από 48 ώρες δεν χρειάζεται να παρθεί απολύτως κανένα μέτρο ούτε στο σχολείο, ούτε στις επαφές του κρούσματος εντός σχολικής κοινότητας. Πως αρκεί να μείνει σε καραντίνα 14 ημερών το κρούσμα και το οικογενειακό του περιβάλλον»! Ο ίδιος μάλιστα δεν ενημέρωσε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ενώ είπε πως για καθαρά ψυχολογικούς λόγους θα γινόταν μια απολύμανση στο σχολείο την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη. Οι καθηγητές ήρθαν προ εκπλήξεως την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη όταν μετά το τέλος των μαθημάτων είδαν το συνεργείο απολύμανσης μέσα στο σχολείο, διαπιστώνοντας πως ούτε η απολύμανση για την οποία είχαν ενημερωθεί δεν είχε γίνει την προηγούμενη μέρα. 
 
Ο απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο έγινε η διαχείριση επιβεβαιωμένου κρούσματος στο Γυμνάσιο του Κερατσινίου κυριολεκτικά στραπατσάρει τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης πως δήθεν «όλα είναι έτοιμα και ασφαλή για το άνοιγμα των σχολείων». Τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει «κουρελόχαρτα» με τον ΕΟΔΥ, όπως ισχυρίζεται ο Διευθυντής του σχολείου, να δίνει οδηγίες στο σχολείο πως «τα ασυμπτωματικά επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν πρέπει να μας ανησυχούν  για την διασπορά του κορονοϊού», με σχολεία χωρίς καθαρίστριες και καθαρίστριες να είναι υπεύθυνες για την σχολαστική καθαριότητα 2 και 3 σχολείων ταυτόχρονα, με την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων να μην ισχύει για τις σχολικές αίθουσες στις οποίες στοιβάζονται  μαθητές σε τμήματα των 22, 25 ή και παραπάνω παιδιών ανά τάξη. 
 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο 1ο ΓΕΛ Δραπετσώνας στο οποίο οι εκπαιδευτικοί έστειλαν αίτημα στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά να τους δώσει έγκριση να χωρίσουν την Γ΄ Λυκείου που αριθμεί 49 μαθητές σε 3 τμήματα αντί για 2 ώστε να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις. Στο αίτημα των εκπαιδευτικών διευκρινιζόταν πως στο σχολείο υπάρχει κενή αίθουσα και πως οι ίδιοι θα μπορούσαν να καλύψουν τις διδακτικές ώρες και του 3ου τμήματος.  Παρ’όλα αυτά η  απάντηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ήταν αρνητική! 
 
Τα παραπάνω παραδείγματα είναι αποκαλυπτικά και επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο υγειονομικής προστασίας στα σχολεία για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους.  
 
Μας εμπαίζουν και παίζουν με την υγεία των παιδιών μας!
 
Ο μόνος δρόμος είναι η διεκδίκηση της προστασίας των παιδιών και των οικογενειών μας! Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να παρθούν. 
 
Απαιτούμε:
 
Να διενεργηθούν τεστ στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου με ευθύνη του κράτους. 
 
Διενέργεια επαναλαμβανόμενων τεστ μέσα στη σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς κ μαθητές όλων των σχολείων, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση διάδοσης του ιού.
 
Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και καθαριότητας στα σχολεία. Πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών που θα καλύπτουν τις ανάγκες.
 
15 μαθητές ανά τμήμα σύμφωνα με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας. Να εξασφαλιστούν όλοι οι κατάλληλοι χώροι (σχολικές μονάδες, αίθουσες, δημόσια κτίρια) για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
 
Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία με όρους πανδημίας και τηρώντας τα μέτρα προστασίας.
 
Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών κ ωρομίσθιων καθηγητών.
 
Εξασφάλιση κονδυλίων για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών στα σχολεία (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.α.)
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Kυβέρνηση που νοιάζεται
 για τον εαυτό της και πολύ
λιγότερο για τους ανθρώπους»
 
Ομολογία Βορίδη…

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης
έχασε την μάχη με τον κορονοϊό

«Ερασιτεχνικός αθλητισμός
ώρα μηδέν!»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«μπλε λουλούδι – αναμνήσεις
από το 2048»

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

16 Ιανουαρίου 2021, 22.01
Τρ. Αλεξιάδης: Ρουσφέτια και στα εμβόλια ;
Να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση για το...
14 Ιανουαρίου 2021, 19.45
Ομολογία Βορίδη…
Στην παραδοχή του υπουργού...

Ναυτιλία

16 Ιανουαρίου 2021, 21.47
Πιστοποίηση του «Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας»
Πιστοποίηση ISO/IEC 27001:2013 του «Οργανισμού...
14 Ιανουαρίου 2021, 00.00
CelestyalCruises: Η πρώτη κρουαζιέρα του 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου
Η CelestyalCruises ανακοινώνει νέα ημερομηνία...
12 Ιανουαρίου 2021, 22.27
Διαρροή πλοίων από το Εθνικό Νηολόγιο
Πρωτοβουλίες του Υπουργείου...

Πειραιάς

16 Ιανουαρίου 2021, 21.55
«Φασισμός και Λογοτεχνία»
Σε άλλη μια διαδικτυακή βραδιά μάς...
15 Ιανουαρίου 2021, 19.42
«Αδυναμία καταβολής των υποχρεώσεων» για τους εμπόρους
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, στα...
15 Ιανουαρίου 2021, 00.00
«Πειραιάς για όλους»: Οι άστεγοι στο λιμάνι κινδυνεύουν
Δήλωση του Νίκου Μπελαβίλα για τους...