Πολιτική
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά τιμά τη μνήμη της Ebru Timtik


ΨΗΦΙΣΜΑ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για το θάνατο στην Τουρκία, της δικηγόρου Ebru Timtik, μετά από απεργία πείνας:
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Στις 27/8/2020 έφυγε από τη ζωή, μετά από 238 ημέρες απεργίας πείνας η Κουρδικής καταγωγής και Τουρκικής υπηκοότητας Δικηγόρος Ebru Timtik, η οποία ήταν μία από τους 18 Δικηγόρους που συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2017, όλοι τους μέλη είτε της Ένωσης Προοδευτικών Δικηγόρων είτε του Γραφείου του Λαϊκού Δικαίου, γνωστοί για τους αγώνες τους για τη Δικαιοσύνη και το κράτος Δικαίου και υπερασπιστές πολιτών που επικρίνουν την τουρκική κυβέρνηση για τις απολυταρχικές τακτικές της και αγωνίζονται για τα αυτονόητα στον πολιτισμένο κόσμο, κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες.
Η Ebru Timtik ξεκίνησε την απεργία πείνας μετά την άδικη καταδίκη της σε ποινή 13 ετών και έξι μηνών, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, που από τη Διεθνή Αμνηστία χαρακτήρισε ως αδυναμία της Τουρκικής Δικαιοσύνης να αντιταχθεί στην πολιτική πίεση και να διεξάγει μια δίκαιη Δίκη.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά τιμά τη μνήμη της Δικηγόρου Ebru Timtik, που πέθανε αγωνιζόμενη για τη Δημοκρατία, την προάσπιση του Κράτος Δικαίου και την προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Τούρκους Συναδέλφους και καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του Τουρκικού Κράτους που περιστέλλει τις δημοκρατικές ελευθερίες και δεν διασφαλίζει ότι οι Δικηγόροι είναι σε θέση να εκτελέσουν το λειτουργηματικό τους ρόλο χωρίς εκφοβισμό, εμπόδια και παρεμβάσεις.
Νεότερες ειδήσεις:
- 06/09/2020 18:21 - Eπιστολή-απάντηση νέου επιστήμονα στον Κυρανάκη
- 06/09/2020 17:57 - Ο νόμος για τις πορείες και η γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου
- 05/09/2020 09:47 - «Ναι στο δημόσιο διάλογο, για να καταλάβουν οι πολίτες τις διαφορές»
- 05/09/2020 09:25 - «Αναμετρηθήκαμε με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι»
- 04/09/2020 19:49 - Δήλωση του Θ. Δρίτσα για τον θάνατο αλεξιπτωτιστή των Ενόπλων Δυνάμεων
Πρόσφατες ειδήσεις:
- 02/09/2020 20:34 - «Η ταφόπλακα του Τουρισμού στα νησιά …»
- 01/09/2020 23:27 - «Καταστροφικές για το περιβάλλον οι αλλαγές στους δασικούς χάρτες»
- 01/09/2020 19:02 - Παρέμβαση Κ. Κατσαφάδου για Πόρο και Τροιζηνία
- 31/08/2020 18:26 - Η Άννα Παναγιωταρέα τα σβήνει;
- 30/08/2020 23:41 - Μεγάλη φωτιά στον τάφο του Αγαμέμνονα