Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 20:34

«Η ταφόπλακα του Τουρισμού στα νησιά …»

damanaki ixthok1
«Ν. Σαντορινιός: Ταφόπλακα στον Τουρισμό των νησιών από τις κυβερνητικές αλλοπρόσαλλες αποφάσεις». 
 
Παρέμβαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής έκανε ο Ν. Σαντορινιός σχολιάζοντας τους λανθασμένους χειρισμούς της Κυβέρνησης στα ζητήματα του Τουρισμού και μεταφέροντας τα σοβαρά προβλήματα των νησιωτικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων.
 
 
Η Κυβέρνηση τίναξε στον αέρα τις προσπάθειες του Ελληνικού λαού και έφερε το πρόωρο κλείσιμο του Τουρισμού
 
«Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ξέραμε πολύ καλά ότι θα βιώναμε μια δύσκολη περίοδο, την οποία όμως καταφέραμε και αντιμετωπίσαμε χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τη συνεργασία του πολιτικού κόσμου με την επιστημονική κοινότητα. Η Ελλάδα κατάφερε την Άνοιξη του 2020 και παρέμεινε μια ασφαλής χώρα και αυτό ήταν το καλύτερο brand που θα μπορούσαμε να προβάλουμε στην διεθνή αγορά του τουρισμού». 
 
«Η Κυβέρνηση όμως, χωρίς σοβαρό σχεδιασμό για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, χωρίς εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων, χωρίς υποχρεωτικά τεστ των 72 ωρών σε αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαίες πύλες εισόδου, τίναξε στον αέρα τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και έφερε το πρόωρο κλείσιμο του ελληνικού τουρισμού. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να διαψευστεί». 
 
«Τη μια ανοίγαμε για τη μια χώρα, την άλλη όχι, ενώ τα απανωτά λάθη οδήγησαν στο πρόωρο κλείσιμο αγορών, όπως για παράδειγμα η Σκανδιναβία- έναν από τους κύριους τροφοδότες του τουρισμού στα Δωδεκάνησα. Το αλαλούμ που το Υπουργείο Τουρισμού προκάλεσε και τα συνεχόμενα λάθη του, έφερε σε οικονομική ασφυξία πολλούς ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων, οι οποίοι ενώ είχαν κρατήσεις μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά τελικά έκλεισαν μετά από μόλις 20 μέρες λειτουργίας. Τα νησιά μας έζησαν συνθήκες Νοεμβρίου μέσα στον μέσα στον Αύγουστο». 
 
Επιχειρήσεις με τις «επιταγές στο χέρι» και μια αποτυχημένη «Συν-εργασία»
 
«Όσες επιχειρήσεις τόλμησαν να ανοίξουν, καταστράφηκαν από τις «λογικές» που επικράτησαν στις πολιτικές της Κυβέρνησης. Ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις που έχουν επιδοτηθεί από τις τράπεζες ή έχουν βοηθηθεί από το πρόγραμμα «Συν-εργασία». Πάρα πολλές απ’ αυτές, κυρίως στον κλάδο του χονδρεμπορίου που ασχολούνται με τον τουρισμό, έχουν μείνει  με τις επιταγές στο χέρι. Και σας ρωτάμε: Θα κάνετε κάτι για αυτό ενισχύοντας την αγορά ή θα την αφήσετε εντελώς αρρύθμιστη;»
 
Στο έλεος της ανέχειας οι εργαζόμενοι στον τουρισμό 
 
«Περίπου το 70% των εργαζομένων στον τουρισμό έχει μείνει χωρίς δουλειά, είτε είναι σε αναστολή εργασίας. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι δεν προστατεύθηκαν από το πρόγραμμα «Συν-εργασία», ένα πρόγραμμα αποτυχημένο, κατά γενική ομολογία. Χιλιάδες συμπολίτες μας δεν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τα 50 ένσημα για να πάρουν το επίδομα ανεργίας. Παρά τα όσα ανακοινώθηκαν, γνωρίζετε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πληρωθεί;
Κάνατε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να ψωνίσουν από το σούπερ μάρκετ; Αυτή είναι η κατάσταση στις τουριστικές περιοχές και όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα χειροτερεύουν. Αφού δεν καταφέρατε να ασχοληθείτε σοβαρά με το άνοιγμα και τη διαφύλαξη της τουριστικής περιόδου, τουλάχιστον βοηθήστε αυτούς τους ανθρώπους να μην πεινάσουν τον χειμώνα».
 
Απώλεια για τις οικονομίες των νησιών, η μη επαναλειτουργία του θαλάσσιου τουρισμού 
 
«Ο θαλάσσιος τουρισμός (yachting) θα μπορούσε να ανοίξει, τηρώντας αυστηρά πρωτόκολλα και κάνοντας συνεχή τεστ. Η αναστολή θαλάσσιας σύνδεσης με την Τουρκία απέκλεισε εκατοντάδες δυνητικούς επισκέπτες, υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, με  ευρωπαϊκά σκάφη που ελλιμενίζονται στην γείτονα χώρα. Αυτό είναι μια τεράστια απώλεια για τις τοπικές οικονομίες, ιδίως των μικρών νησιών του Αιγαίου. Πώς περιμένετε να συντηρηθούν αυτά τα νησιά; Με ποια λογική και βάσει ποιων επιδημιολογικών δεδομένων άνοιξε η σύνδεση με Ισραήλ σε τέσσερις προορισμούς στη χώρα, και όχι στη Ρόδο, που είναι κοντινότερος προορισμός από άλλους; Αυτό ας το απαντήσετε, όχι σε εμένα αλλά στους επιχειρηματίες του νησιού».
 
Για την αναγκαία μείωση ενοικίων τουριστικών επιχειρήσεων από το ΤΑΠΑ
 
«Ενώ το κράτος έχει ζητήσει από τους ιδιώτες να κάνουν μείωση των ενοικίων κατά 40%, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, το οποίο ενοικιάζει ακίνητα σε τουριστικές επιχειρήσεις, δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση. Θεωρώ ότι αυτή είναι μια μεγάλη αδικία που πρέπει να αναθεωρηθεί με τη συνεργασία των Υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Απαράδεκτη η τοποθέτηση
του Υπ. Εθνικής Άμυνας» 
 
Πέθανε ο Νίκος
Μπελογιάννης, γιος του  
αγωνιστή της Αριστεράς 

«Αντικατάσταση Αγροτικού
Ιατρού στο Πολυδύναμο
Σπετσών»

 «Ωδή για τους
Τουρκοκύπριους»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

11 ιστορίες + 1 
από τον Steven Coombes

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

26 Οκτωβρίου 2020, 16.55
Συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Κορυδαλλό
Οι ΚΟ Κορυδαλλού του ΚΚΕ,...
25 Οκτωβρίου 2020, 22.03
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει ταφόπλακα στην έρευνα για τη Novartis
"Η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο...
25 Οκτωβρίου 2020, 21.58
Πρόταση μομφής στην πολιτική της κυβέρνησης
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του...

Ναυτιλία

27 Οκτωβρίου 2020, 09.50
Σύγκρουση εμπορικού πλοίου με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι του Πειραιά
Το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά,  έγινε...
23 Οκτωβρίου 2020, 18.05
Παράταση υποβολής των αιτήσεων για «Μεταφορικό Ισοδύναμο»
Παρατείνεται για έναν μήνα η υποβολή των...
22 Οκτωβρίου 2020, 00.00
H Celestyal Cruises παρέχει ταξιδιωτική ασφάλιση χωρίς επιπλέον χρέωση, με κάλυψη και για COVID-19
H Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η...

Πειραιάς

27 Οκτωβρίου 2020, 00.00
Ακτινογραφία του Πειραιά από το Πολυτεχνείο
Για να καταλάβεις μια περιοχή, πρέπει να...
26 Οκτωβρίου 2020, 17.00
Διοικητής αστυνομικού τμήματος τα πίνει σε μπαρ στον Πειραιά...
Ένα απίστευτο περιστατικό με διοικητή...
26 Οκτωβρίου 2020, 16.58
Συντονισμένη επιχείρηση στο Κυριακάτικο παζάρι
Μία ακόμη συντονισμένη επιχείρηση για τη...