Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 12:22

«Οργή και απογοήτευση στα νησιά»

damanaki ixthok1
Στο πολιτικό πάνελ της εκπομπής Κοινωνία Ώρα Μέγκα ήταν καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου σχολίασε τα επιπλέον μέτρα που ανακοινώθηκαν και επηρεάζουν τα νησιά της Δωδεκανήσου και μέμφθηκε την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα Ελληνοτουρκικά.   
https://www.youtube.com/watch?v=p6aScjtmaAw&feature=youtu.be
 
Επιπλέον έκτακτα μέτρα για τα νησιά, χωρίς όμως σχέδιο στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις
 
«Τα μέτρα που ανακοινώνονται πρέπει να επεξηγούνται στην κοινωνία και να βασίζονται σε δεδομένα. Τα επιπλέον μέτρα σχετικά με τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε Κω και Ρόδο, ακόμη δεν έχουμε καταλάβει γιατί πάρθηκαν και που αποσκοπούν. Σε ποια επιδημιολογικά δεδομένα βασίστηκαν; Μπορεί πράγματι να περιοριστεί η μετάδοση του ιού, αν η οικονομία του νησιού δεν λειτουργεί από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί; Τι γίνεται με την καταγραφή των κρουσμάτων και των όσων ανακοινώνονται;».
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει το άνοιγμα του τουρισμού να γίνει με σοβαρότητα και όχι με αποσπασματικό τρόπο. Ζητούσαμε επανειλημμένα να γίνονται τεστ 72 ώρες πριν την αύξηση των τουριστών,  να μην σταματήσουν να ισχύουν τα μέτρα προστασίας και να μην αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία.
Ζητούσαμε, επίσης, να ενισχυθούν οι δομές υγείας των νησιών. Τίποτα από αυτά όμως δεν έγινε. 
 
«Η Κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την επιτυχία του ελληνικού λαού, κατά τους προηγούμενους μήνες, επαναπαύτηκε και έφτιαξε μια ψευδή πραγματικότητα ότι όλα είναι καλά. Τώρα κατηγορεί τους ίδιους τους πολίτες Αν είχε ακούσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των φορέων των νησιών τώρα τα πλήγματα στην οικονομία της χώρας θα ήταν λιγότερα και η Ελλάδα θα είχε εξασφαλίσει το προφίλ ενός ασφαλούς τουριστικού προορισμού». 
 
Κραυγές αγωνίας της κοινωνίας: Οι επιχειρήσεις δεν ωφελήθηκαν από τα μέτρα της Κυβέρνησης και στους εργαζόμενους ακόμη χρωστάει 
 
«Αυτή τη στιγμή στα Δωδεκάνησα επικρατεί οργή και απόγνωση. Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες των νησιών αντιμετωπίζουν μια ακόμη κρίση, μέσα σε όλα όσα έχουν ζήσει τον τελευταίο καιρό. Την ώρα που η επιστρεπτέα προκαταβολή της Κυβέρνησης αυξάνει τον δανεισμό των επιχειρήσεων και στους εργαζόμενους χρωστάει ακόμη το επίδομα του Ιουλίου, ανακοινώνονται νέα περιοριστικά μέτρα. Η Κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει ουσιαστικά τον εργαζόμενο κόσμο και τους επαγγελματίες, την ώρα που πλήττονται βάναυσα και που απειλούνται με λουκέτα, ύφεση και ανεργία. Γιατί ενώ η Ελληνική Κυβέρνηση, η μόνη χώρα που είχε 37δις αποθεματικό, δεν τα έδωσε στην κοινωνία και την οικονομία;».
 
Ελληνοτουρκικά
 
«Η έλλειψη στρατηγικής της Κυβέρνησης, στα ελληνοτουρκικά, έχει οδηγήσει σε πολλά αδιέξοδα. Το Όρουτς Ρέις δεν κόβει μόνο βόλτες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά κάνει και έρευνες. Αυτό αποτελεί σαφή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Οι προκλητικές αυτές ενέργειες θα έπρεπε να είχαν αποτραπεί, όπως έγινε το 2018, όταν και η ελληνική φρεγάτα σταμάτησε το Μπαρμαρός».
 
«Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει και να εξηγήσει τα διπλωματικά κενά που παρατηρούνται στο ζήτημα: Τι συμφωνία είχε κάνει με την Γερμανία; Γιατί στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ φτάσαμε στο σημείο να προταθεί από κάποιες χώρες μορατόριουμ ερευνών και γεωτρήσεων σε «αμφισβητούμενα ύδατα», γκριζάροντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα; Γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση υπογράφει Διεθνείς Συμφωνίες με τη μισή υφαλοκρηπίδα της Ρόδου εκτός; Γιατί συναινέσαμε στη μειωμένη επήρεια της Κρήτης, της Ρόδου και της Καρπάθου; Και όλα αυτά από μια Κυβέρνηση που «φορούσε» χλαμύδες και περικεφαλαίες, όταν ήταν στην
Αντιπολίτευση».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Απαράδεκτη η τοποθέτηση
του Υπ. Εθνικής Άμυνας» 
 
Πέθανε ο Νίκος
Μπελογιάννης, γιος του  
αγωνιστή της Αριστεράς 

«Αντικατάσταση Αγροτικού
Ιατρού στο Πολυδύναμο
Σπετσών»

 «Ωδή για τους
Τουρκοκύπριους»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

11 ιστορίες + 1 
από τον Steven Coombes

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

26 Οκτωβρίου 2020, 16.55
Συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Κορυδαλλό
Οι ΚΟ Κορυδαλλού του ΚΚΕ,...
25 Οκτωβρίου 2020, 22.03
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει ταφόπλακα στην έρευνα για τη Novartis
"Η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο...
25 Οκτωβρίου 2020, 21.58
Πρόταση μομφής στην πολιτική της κυβέρνησης
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του...

Ναυτιλία

27 Οκτωβρίου 2020, 09.50
Σύγκρουση εμπορικού πλοίου με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι του Πειραιά
Το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά,  έγινε...
23 Οκτωβρίου 2020, 18.05
Παράταση υποβολής των αιτήσεων για «Μεταφορικό Ισοδύναμο»
Παρατείνεται για έναν μήνα η υποβολή των...
22 Οκτωβρίου 2020, 00.00
H Celestyal Cruises παρέχει ταξιδιωτική ασφάλιση χωρίς επιπλέον χρέωση, με κάλυψη και για COVID-19
H Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η...

Πειραιάς

27 Οκτωβρίου 2020, 00.00
Ακτινογραφία του Πειραιά από το Πολυτεχνείο
Για να καταλάβεις μια περιοχή, πρέπει να...
26 Οκτωβρίου 2020, 17.00
Διοικητής αστυνομικού τμήματος τα πίνει σε μπαρ στον Πειραιά...
Ένα απίστευτο περιστατικό με διοικητή...
26 Οκτωβρίου 2020, 16.58
Συντονισμένη επιχείρηση στο Κυριακάτικο παζάρι
Μία ακόμη συντονισμένη επιχείρηση για τη...