Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 18:48

Η Διαμάντω Μανωλάκου στα Ικαριώτικα Περάματος

logoartc_f
Περιοδεία στο Πέραμα, πραγματοποίησε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΟ Περάματος του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος στη Β Πειραιά, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του Σαββάτου.
 
Πρώτη στάση της περιοδείας, ήταν με την ομάδα πυροσβεστών που είχαν μείνει σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπύρωση εστιών. Η βουλευτής και συνολικά το κλιμάκιο του Kόμματος ενημερώθηκαν πως κάηκαν 30-40 στρέμματα, κυρίως πίσω από το βουνό, πως πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής συνέχιζε να κάνει περιπολίες, ότι αντιμετώπισαν μεγάλη δυσκολία με την προσβασιμότητα καθώς ήταν πολύ δύσκολο ακόμα και τα πεζοπόρα τμήματα να φτάσουν στην φωτιά, πολύ περισσότερο τα αυτοκίνητα.
 
Η αντιπροσωπεία συζήτησε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και κυρίως οι προσλήψεις και η μετατροπή των πενταετών και εποχικών σε μόνιμο προσωπικό. Όπως επίσης και για τις υποδομές, σύγχρονα πυροσβεστικά αυτοκίνητα, καινούργια ελαστικά, επαρκή αριθμό σωλήνων, αλλά και για τα μέτρα ατομικής προστασίας, η κατάσταση παραμένει προβληματική, καθώς πολλές φορές οι πυροσβέστες αναγκάζονται να πληρώσουν οι ίδιοι για ρούχα, παπούτσια, κλπ.
 
Από την πλευρά της η Διαμάντω Μανωλάκου ανέφερε μεταξύ άλλων, πως ειδικά για τους πυροσβέστες, το Κόμμα αρκετές φορές έχει φέρει τα προβλήματα του κλάδου στη Βουλή, αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που καλούνται να επιτελέσουν λόγω της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της σημαντικής μείωσης των κονδυλίων που αφορούν τη δασοπροστασία. Όπως είπε, έχουν υπάρξει περιστατικά με θύματα πυροσβέστες, εξαιτίας και αυτών των δύσκολων συνθηκών. Και όλα αυτά τη στιγμή που το ίδιο το επάγγελμα του πυροσβέστη δεν εντάσσεται στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ειδική αναφορά έκανε και στο θέμα των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι ουσιαστικά παραμένουν στον αέρα την ώρα που υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης.
 
Η Διαμάντω Μανωλάκου συναντήθηκε και με κατοίκους της περιοχής των Ικαριωτικων, που από τύχη, καθώς άλλαξε η φορά του ανέμου δεν έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Συζήτησε μαζί τους για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο πρόβλημα οι δύσβατοι, κακοσυντηρημένοι δρόμοι, αλλά και η έλλειψη δεύτερου δρόμου, ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής. Τους κάλεσε να οργανωθούν, να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα και να παλέψουν διεκδικώντας από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και το Δήμο Περάματος, όσα πρέπει να γίνουν άμεσα, καθώς και ότι η συμπαράσταση του ΚΚΕ είναι δεδομένη.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Τα νησιά μας είναι αόρατα
στο Σχέδιο Ανάκαμψης της
Κυβέρνησης» 
 
«Με τον Γιάννη Μώραλη
δουλεύουμε για να πάμε
τον Πειραιά μπροστά»
 
"Η ελληνική «πράσινη
κυβέρνηση» είναι πλέον και
με τη βούλα βεραμάν"

Γ. Τσιρίδης:
Βιβλία για ψυχαγωγία
  
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Η Ελληνική Ακτοφυλακή
ευχαριστεί την ΟΛΠ Α.Ε. 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

10 Απριλίου 2021, 20.39
«Στο πλευρό των ανθρώπων των Λαϊκών Αγορών»
Με αφορμή το νομοσχέδιο για τις Λαϊκές...
10 Απριλίου 2021, 20.33
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Διαδικτυακή Εκδήλωση
Δευτέρα 12/4: Διαδικτυακή Εκδήλωση της...

Ναυτιλία

09 Απριλίου 2021, 00.00
ΟΛΠ Α.Ε. :Οι επενδύσεις στη ΝΕΖ Περάματος
H ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την έγκριση των...
07 Απριλίου 2021, 19.55
«Δεν δεχόμαστε παρέκκλιση στην οργανική σύνθεση των πλοίων»
Προειδοποίηση 13 Ναυτεργατικών...

Πειραιάς

12 Απριλίου 2021, 14.14
Πειραιάς: Παροχή βασικών ειδών διατροφής στους οικονομικά  αδύναμους
Ο Δήμος Πειραιά εν όψει του Πάσχα θα...
12 Απριλίου 2021, 14.12
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το Παλατάκι
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το...
11 Απριλίου 2021, 00.00
Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων ξανά στο τραπέζι
Συναντήσεις Γ. Μώραλη με Γ. Γεραπετρίτη...