Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 23:19

Σοβαρό κτηριακό πρόβλημα στο Μουσικό σχολείο Πειραιά

logoartc_f
Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά επισκέφτηκαν την προηγούμενη Παρασκευή η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΚΚΕ και Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Διαμάντω Μανωλάκου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γρηγόρης Μόφορης. 
 
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Διευθυντή του Σχολείου και ξενάγηση στο κτίριο. Στη συζήτηση με το Διευθυντή, αναδείχθηκε το σοβαρό κτηριακό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου, που εστιάζεται στην έλλειψη των αναγκαίων αιθουσών για τη διεξαγωγή μαθημάτων. Παρ’ ότι έχει παραχωρηθεί στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά το διπλανό κτίριο (πρώην ΠΙΚΠΑ) μετά από αγώνες των γονιών, μαθητών κι εκπαιδευτικών, ο χώρος είναι ακατάλληλος για χρήση αν δεν γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή Πειραιά, αν και είχε δεσμευτεί προεκλογικά το 2019, δεν έχει προχωρήσει σε καμία εργασία μέχρι σήμερα. 
 
Αποτέλεσμα του κτιριακού προβλήματος είναι να δημιουργούνται τμήματα με 27-28 μαθητές, αίθουσες που προορίζονταν για ατομικό μάθημα με μουσικό όργανο, να εξυπηρετούν ταυτόχρονα 10 άτομα, ενώ, παράλληλα, γίνεται αδύνατη η συνύπαρξη καθηγητών (που σήμερα ανέρχονται στους 90) όταν συναντώνται οι δύο βάρδιες στη μέση του σχολικού προγράμματος. Επιπλέον, λόγω της έλλειψης αιθουσών, πολλές αιτήσεις εγγραφής μαθητών στην Α’ Γυμνασίου απορρίπτονται.
 
Την τραγική αυτή κατάσταση επιβεβαίωσαν, σε συνάντηση που ακολούθησε, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου Πειραιά Ανδρέας Στάμος, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Δημ. Δουλγκέρης και η εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά Ματίνα Κουράκου, ανακοίνωση της οποίας κατέθεσε το ΚΚΕ ως Αναφορά στη Βουλή, προκειμένου να λυθεί άμεσα, με συγκεκριμένο και ταχείας διαδικασίας χρονοδιάγραμμα,  το κτηριακό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.
 
Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπήρξε δέσμευση ότι άμεσα θα θέσει το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε γρήγορα να προχωρήσουν οι αναγκαίες εργασίες στο κτίριο του πρώην ΠΙΚΠΑ και να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες  των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, αφού το Μουσικό Σχολείο εξυπηρετεί ευρύτερες περιοχές και όχι αποκλειστικά τον Πειραιά.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

 «Το Υπουργείο Ναυτιλίας
δεν αντιλαμβάνεται τις
ανάγκες της ακτοπλοΐας
και της Νησιωτικότητας»
 
Συνάντηση Γ. Μώραλη
με τον Λιμενάρχη Πειραιά

«Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία
για τη δημόσια υγεία;»

Παράσημο
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Τιμητική διάκριση της
Celestyal Cruises στα
MedCruise Awards 2020

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

27 Σεπτεμβρίου 2020, 01.57
«Νέα δόξα για την πέτσινη δημοσιογραφία»
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων –...
24 Σεπτεμβρίου 2020, 23.23
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Κρατικό της Νίκαιας
Επίσκεψη στο Γενικό Κρατικό...

Πειραιάς

24 Σεπτεμβρίου 2020, 20.39
 Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς,...
24 Σεπτεμβρίου 2020, 20.33
Τραμπουκισμός κατά πολιτών της Πειραϊκής
Καταγγελία των «Ενεργών Πολιτών της Α...
24 Σεπτεμβρίου 2020, 00.17
Συνάντηση Γ. Μώραλη με τον Λιμενάρχη Πειραιά
Εθιμοτυπική συνάντηση είχε στο...