Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 19:32

ΒΕΠ: Παράταση για τις μεταχρονολογημένες επιταγές

damanaki ixthok1
Άμεση αναστολή της προθεσμίας εμφάνισης και πληρωμής επιταγών που εκδόθηκαν μεταξύ 31ης Μαρτίου και 31ης Μαΐου 2020 από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους, οι οποίοι επλήγησαν από την υγειονομική κρίση του “Covid-19”, ζητεί από την κυβέρνηση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς. 
 
Το σχετικό αίτημα διετύπωσε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος με επιστολή που απέστειλε προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Μιχάλαρος σημειώνει ότι ήδη παρασχέθηκε στις επιχειρήσεις με τουριστικές δραστηριότητες παράταση εξήντα επιπλέον ημερών στην προθεσμία πληρωμής των επιταγών τους. 
 
Αφορμή για αυτή τη νέα παρέμβαση προς την κυβέρνηση αποτέλεσαν μηνύματα από επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου, πως βρίσκονται σε δεινή θέση και δεν δύνανται να εξυπηρετήσουν επιταγές τους, χωρίς υπαιτιότητά τους, αλλά εξαιτίας των στρεβλώσεων που προκάλεσε στην αγορά η αναγκαστική καραντίνα από την εξάπλωση του στελέχους κορωνοϊού “Covid-19”.
 
Στην επιστολή επισημαίνεται ακόμα ότι ως θεσμικός εκπρόσωπος και σύμβουλος της Πολιτείας, το ΒΕΠ έχει προτείνει την αναστολή πληρωμής μεταχρονολογημένων επιταγών από τις 11 Μαρτίου 2020 και για ένα δίμηνο μετά τη λήξη της υγειονομικής κρίσης, τόσο για τον εκδότη, όσο και για τον κομιστή, με πρόβλεψη να καλυφθούν μέσω των μέτρων στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης. 
 
Συγκεκριμένα, για τον εκδότη συνιστάται η κάλυψη της υποχρεώσεώς του από την τράπεζα που εξέδωσε το δελτίο επιταγών. Η διοίκηση του ΒΕΠ τονίζει προς την κυβέρνηση ότι οι επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν και δεν εντάχθηκαν στις προβλέψεις περί αναστολής λειτουργίας με κρατική εντολή, αντιμετωπίζουν οξύτατο θέμα ρευστότητας εξαιτίας των ανείσπρακτων επιταγών. 
 
Με κατηγορηματικό τρόπο, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς υπογραμμίζει προς πάσα κατεύθυνση πως οι τράπεζες πρέπει να διαθέσουν άμεσα τα απαιτούμενα χρηματοδοτικά εργαλεία προς τις επιχειρήσεις, ούτως ώστε αποκτήσουν κεφάλαια κίνησης και κατά συνέπεια ρευστότητα, την οποία έχει ανάγκη η αγορά. Συγκεκριμένα, ο  κ. Μιχάλαρος δηλώνει: «Συντασσόμαστε με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία και παράλληλα χαιρετίζουμε τα μέτρα που έχει ανακοινώσει για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Όμως, δεδομένου ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκταμιεύσεις κεφαλαίων κίνησης από τα χρηματοδοτικά εργαλεία των Τράπεζων, κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει επιπλέον παράταση για εύλογο χρονικό διάστημα ώστε οι επιχειρήσεις να επανέλθουν στην κανονικότητα και να αποκτήσουν ρευστότητα».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Ενίσχυση του Αστυνομικού
Τμήματος Σπετσών 
 
«Εκπαιδευτικοί καλούνται
για κατάθεση στα
αστυνομικά τμήματα»

«Συνάδελφοι Δήμαρχοι
πάρτε θέση»

«Ω τι κόσμος μπαμπά, μαμά
και… υπόλοιποι»

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«μπλε λουλούδι – αναμνήσεις
από το 2048»

Posidonia Web
Forums Week  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

01 Δεκεμβρίου 2020, 23.33
«Πανδημία, Κρίση και Πτωχευτικός Κώδικας»
Η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...
30 Νοεμβρίου 2020, 18.13
«Εκπαιδευτικοί καλούνται για κατάθεση στα αστυνομικά τμήματα»
Ερώτηση της βουλευτή Β Πειραιά και...
30 Νοεμβρίου 2020, 18.09
«Ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Σπετσών
Αναφορά για τον Υπουργό Προστασίας...

Ναυτιλία

01 Δεκεμβρίου 2020, 16.33
Αποκάλυψη σοκ από την ΠΕΝΕΝ
Αποκάλυψη σοκ από την ΠΕΝΕΝ:...
28 Νοεμβρίου 2020, 14.33
«Τροπολογία βόμβα για την ασφάλεια των πλοίων!»
Βάζουν τον λύκο να φυλάει τα...

Πειραιάς

01 Δεκεμβρίου 2020, 23.59
Μέτρα για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά
Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη...
30 Νοεμβρίου 2020, 18.07
Παράταση καταβολής τελών στο Δήμο Πειραιά
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου...
30 Νοεμβρίου 2020, 18.04
«Ο ψηφιακός κόσμος και η επιχείρηση»
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε...