Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 19:35

Novartis: «Στοιχεία για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων»

damanaki ixthok1
Οριστικό τέλος στην παραφιλολογία περί σκευωρίας βάζει η έγγραφη κατάθεση της Αντιεισαγγελέα, Ελένης Τουλουπάκη, σχετικά με τη μήνυση που έχει δεχτεί από τους Αντώνη Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο ότι δήθεν συμμετείχε στη δήθεν σκευωρία εναντίον τους.
 
Η Τουλουπάκη ξεκαθαρίζει στην κατάθεσή της πως στοιχεία για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Νοβάρτις δεν υπάρχουν μόνο στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. Όπως εξηγεί αναλυτικά, κατά την έρευνα που διεξήχθη σε εταιρεία στον Ασπρόπυργο στην οποία ήταν αποθηκευμένα όλα τα αρχεία της Νοβάρτις αλλά και στα γραφεία της ίδιας της εταιρείας, βρέθηκε πληθώρα στοιχείων για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση αυτή.
 
Όπως επισημαίνει, μάλιστα, σε ό,τι αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Κουτρουμάνη, «τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή γι’ αυτούς  προέκυπταν από ηλεκτρονικά αρχεία που βρέθηκαν σε ηλεκτρονικούς δίσκους που κατασχέσαμε εμείς οι ίδιοι στην έδρα της εταιρείας Νοβάρτις».  Ακριβώς το ίδιο επισημαίνει και για τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και για τον Μάριο Σαλμά, ότι δηλαδή τα στοιχεία που υπάρχουν εναντίον προέρχονται από το υλικό που κατασχέθηκε από την εταιρεία, δεν στηρίζεται μόνο στις καταθέσεις μαρτύρων.
 
Τα ψέματα και οι αντιφάσεις του Νίκου Μανιαδάκη
 
Αναφερόμενος στον πρώην σύμβουλο του υπουργείου Υγείας και πρώην συνεργάτη της Νοβάρτις, η Ελ. Τουλουπάκη διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ότι τα όσα είχε καταθέσει εναντίον πολιτικών προσώπων ήταν προϊόν πιέσεων των δικαστικών. Η κ. Τουλουπάκη τονίζει πως ο ίδιος ο Ν. Μανιαδάκης, το 2018, είχε καταθέσει ενώπιον της πως ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, τον είχε συναντήσει και του είχε πει ότι ξέρει πως τελεί υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα και ότι μόλις θα άλλαζε η κυβέρνηση, ο ίδιος (δηλαδή ο Γ. Στουρνάρας) μαζί με δύο από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα «είχαν αποφασίσει να τσακίσουν εμάς τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες».
 
Επιπλέον, η Ελ. Τουλουπάκη επισημαίνει πως αν ισχύουν τα όσα λέει ο κ. Μανιαδάκης, τότε θα πρέπει να οδηγηθούμε ότι τελεί υπό καθεστώς πιέσεων και από τις αρχές των ΗΠΑ (!): Προς τούτο, υπενθυμίζει ότι σε κατάθεση του είχε ισχυριστεί πως οι αρχές των ΗΠΑ τον είχαν πιέσει να μιλήσει εναντίον του Ανδ. Λοβέρδου. Με άλλα λόγια, οι Αμερικάνοι εισαγγελείς, το FBI και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ασχολούνταν όλη μέρα κι όλη νύχτα με το να ασκήσουν πιέσεις στον Ν. Μανιαδάκη, σημειώνει η Ελ. Τουλουπάκη.
 
Οι διαφορετικές γραμματοσειρές των καταθέσεων…
 
Απαντώντας στην κατηγορία ότι η κ. Τουλουπάκη έχει παρέμβει στις καταθέσεις των μαρτύρων με το… αδιάσειστο στοιχείο ότι οι γραμματοσειρές που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι διαφορετικές, η ίδια ξεκαθαρίζει πως όλες οι καταθέσεις πάρθηκαν με τη δια ζώσης εξέταση των μαρτύρων. Προσθέτει δε πως η επιλογή της γραμματοσειράς και της μορφοποίησης των κειμένων ήταν πάντα τυχαία. Και, βεβαίως, υπογραμμίζει ότι όλοι οι μάρτυρες συνοδεύονταν από τον αρμόδιο αξιωματικό της Αστυνομίας, δηλαδή τον Διευθυντή του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων.
 
Πηγή: left.gr
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

ΚΙΝΑΛ: Χρυσαυγίτες οι
φερόμενοι ως δράστες …
 
Συνάντηση Γ. Μώραλη με τον
νέο Πρόεδρο του Β.Ε.Π. 
 
Αφηγήσεις από τον Διονύση
Μαρίνο 

«Οι ευθύνες της Περιφέρειας
για τον Φαληρικό Όρμο» 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Η Ελληνική Ακτοφυλακή
ευχαριστεί την ΟΛΠ Α.Ε. 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Απριλίου 2021, 23.15
ΚΙΝΑΛ: Χρυσαυγίτες οι φερόμενοι ως δράστες …
Η πλήρης διαλεύκανση του θανάτου του...
20 Απριλίου 2021, 00.00
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Η κυβέρνηση φέρνει εργασιακό μεσαίωνα
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ...
18 Απριλίου 2021, 14.31
«Νησιωτικότητα και περιφερειακή ανάπτυξη»
Οι  Οργανώσεις  Μελών ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. των...

Ναυτιλία

20 Απριλίου 2021, 19.06
Κατάληψη στον ΕΦΚΑ Πειραιά από τους Ναυτεργάτες
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε...
20 Απριλίου 2021, 19.03
Εξάρθρωση δικτύου παράνομης διακίνησης
Την ικανοποίηση του για την εξάρθρωση...
19 Απριλίου 2021, 19.36
Το ΥΕΝ υλοποίησε το αίτημα της ΠΕΝΕΝ…
Με επανειλημμένες πρωτοβουλίες,...

Πειραιάς

20 Απριλίου 2021, 19.09
Συνάντηση Γ. Μώραλη με τον νέο Πρόεδρο του Β.Ε.Π.
Με τον νέο Πρόεδρο του Βιοτεχνικού...
19 Απριλίου 2021, 19.28
Δενδροφυτεύσεις στην παραλία της Φρεαττύδας
Δενδροφυτεύσεις στην παραλία της...
18 Απριλίου 2021, 21.38
«Ιστορία της πόλης του Πειραιά» διαδικτυακή παρουσίαση
Οι εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ σε...