Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 18:44

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα οι παιδικοί Σταθμοί του Δήμο Πειραιά

logoartc_f
Επαναλειτουργούν από τη  Δευτέρα 1η  Ιουνίου 2020, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, ύστερα από την παύση της λειτουργίας τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί έχουν εξοπλιστεί πλήρως με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τους κανόνες υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού  Οργανισμού  Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
 
Θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή,  από τις 07:00 έως  τις 14:00  και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, τα νήπια θα προσέρχονται τις μισές ημέρες της εβδομάδας εναλλάξ και βάση της δυνατότητας  των ημερών προσέλευσης, θα καθοριστούν και τα τροφεία.
 
Στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών θα υπάρξει σχετική  ενημέρωση  από τις Προϊστάμενες  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου.  
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε πως ο  Δήμος Πειραιά έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών, επισημαίνοντας πως έχει υλοποιήσει τις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες, όπως απολυμάνσεις σε όλους τους  Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και  τοποθέτηση αντισηπτικών σε όλους τους χώρους,  προκειμένου να υποδεχθούν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί τα παιδιά, με όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια.  Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Κύριο μέλημά μας  είναι να φιλοξενούνται τα παιδιά στους Βρεφονηπιακούς μας Σταθμούς στις καλύτερες δυνατές συνθήκες και πάντα με την τήρηση όλων των μέτρων για την προστασία της υγείας τους».
 
Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης  και Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου,  σε δήλωσή της, τόνισε πως οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί είναι έτοιμοι να υποδεχθούν από τη Δευτέρα τα παιδιά, μετά από δυόμιση μήνες διακοπής της λειτουργίας τους,  εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Η κα Ζηλάκου σημείωσε επίσης, πως θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας των παιδιών και των εργαζομένων. Κλείνοντας σημείωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που από τη Δευτέρα οι Βρεφονηπιακοί μας Σταθμοί θα γεμίσουν ξανά με χαρούμενα παιδικά πρόσωπα».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Σκανδαλώδης, καθυστερημένη και 
ανεπαρκής η απόφαση 
για την Ακτοπλοΐα»  
 
Ο Βασίλης Σπανούλης
συνεχίζει στα ερυθρόλευκα 

Η αξιοποίηση του Πύργου
και η Ιπποδάμεια Αγορά

«Γιατί υιοθετεί ο Τζόνσον
«σοσιαλιστικά» μέτρα;»
του Κώστα Δουζίνα

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

"Το ομορφότερο γκολ
ήταν μια πάσα"

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

Ναυτιλία

13 Ιουλίου 2020, 17.32
Απάντηση του Λιμενικού Σώματος σε δημοσιεύματα
Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν...
11 Ιουλίου 2020, 11.02
 «Αντικατάσταση και Επαναπατρισμοί Πληρωμάτων»
O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής...

Πειραιάς

14 Ιουλίου 2020, 23.17
«Η πλευρά Μώραλη διάλεξε παρέα…»
Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης...
13 Ιουλίου 2020, 22.27
Ε.Β.Ε.Π: Άρση των εμποδίων στους εφοδιασμούς πλοίων
Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Β. Κορκίδης, με...
13 Ιουλίου 2020, 22.21
Μουσικοί περίπατοι απο την φιλαρμονική στον Πειραιά
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου...