Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 23:20

«Ποιο είναι το δεύτερο εμπλεκόμενο άτομο στον ξυλοδαρμό μοτοσικλετιστή»

damanaki ixthok1
Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, προς τον υπουργό  Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη, με θέμα: «Ξυλοδαρμός μοτοσυκλετιστή από την ασφάλεια φυλασσόμενου προσώπου & προσπάθεια απόκρυψης των δεδομένων του περιστατικού από την κυβέρνηση»  η κυβέρνηση επέλεξε να μην αξιοποιήσει την δεύτερη ευκαιρία που της δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει την αλήθεια.
 
Ουδεμία απάντηση δόθηκε ως προς το ποιο ήταν το δεύτερο άτομο που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του πολίτη, όπως φαίνεται στο βίντεο το οποίο έχουν δει χιλιάδες ελλήνων πολιτών. Τουναντίον η κυβέρνηση αποφεύγει να αξιολογήσει το στοιχείο ως οφείλει αρκούμενη στη συνήθη πολιτική χυδαιολόγηση, γέννημα θρέμμα ενός αστυνομικού λαϊκισμού ο οποίος αποτέλεσε το αφήγημα Μητσοτάκη πριν τις εκλογές. Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφύγει των καθηκόντων που έχει ένα κράτους δικαίου καταφεύγοντας στην εξίσου γνώριμη τακτική της να μηρυκάζει ιδεοληπτικούς συνειρμούς ανάμεσα στην Αντιπολίτευση και διάφορες οργανώσεις.
 
Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Γ. Ραγκούση
 
Λυπάμαι πολύ κ. Υφυπουργέ που εκπροσωπώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε αυτή τη συζήτηση γιατί δεν αξιοποιήσατε την δεύτερη ευκαιρία που σας δόθηκε. Είναι ένα σχήμα λόγου..
 
Ο φονικός κορωνοϊός για την εξουσία είναι η αλαζονεία, ιδίως για την εξουσία που έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι παντοδύναμη και αν πράγματι ισχύει το παραπάνω σχήμα λόγου πρέπει επειγόντως να αντιμετωπίσετε το φαινόμενο. Με ειλικρίνεια κάποιος θα μπορούσε να πει, στο πλαίσιο της ανταλλαγής ευχών λόγω των ημερών, έχετε το θεό σας;
 
Αντί της άσκησης του καθήκοντος να ερευνήσετε τα στοιχεία που κατέθεσε πολίτης επιμένετε να ασκείτε στην πολιτική σας χυδαιολογία απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ
 
Τολμάτε ως κυβέρνηση να επαναλάβετε αυτή τη χυδαιότητα που συμπεριλάβατε στο Δελτίο Τύπου με τα υπονοούμενα για την αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέση με την οργάνωση του Ρουβίκωνα, όταν εσείς πριν από λίγο για μια ακόμα φορά κ. Υφυπουργέ, τι ακριβώς είπατε, ότι έχετε διατάξει μια σειρά από έρευνες, έχετε ενεργοποιήσει μια σειρά από υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της εισαγγελικής αρχής, επειδή στέλεχος του Ρουβίκωνα έδωσε αυτό το βίντεο στη δημοσιότητα. Ειλικρινά δεν ντρέπεστε καθόλου;
 
Εσείς ως κυβέρνηση και επίσημο ελληνικό κράτος ενεργοποιηθήκατε από το βίντεο ενός μέλους του Ρουβίκωνα, και τολμάτε έχετε το θράσος για δεύτερη φορά να απευθύνετε τέτοια συκοφαντικά υπονοούμενα, τέτοιες ανοησίες, επαναλαμβανόμενες ανοησίες που χαρακτηρίζουν την άκρα δεξιά της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη,
 
Θα έπρεπε να ντρέπεστε, με βάση ποια καταγγελία και αναφορά εσείς κάνατε όσα κάνατε; δίνετε σημασία στο Ρουβίκωνα; Έχει για σας αξία και αξιοπιστία η κάθε καταγγελία μέλους του Ρουβίκωνα, σας επιστρέφω τις συκοφαντίες που υποβάλετε διαρκώς εναντίον μας
 
Αν μέλος του Ρουβίκωνα σας φέρει βίντεο με εγκληματική πράξη θα το αξιολογήσετε ως στοιχείο ή θα το αγνοήσετε επειδή προέρχεται από το Ρουβίκωνα;  
 
Να το πω και διαφορετικά, αν μέλος του Ρουβίκωνα, σας φέρει βίντεο με ένα φόνο ή ένα βιασμό, ή υπουργός που θα τα παίρνει, θα πείτε είναι του Ρουβίκωνα και δεν το αξιολογώ, δεν το θέτω υπόψιν των αρμόδιων αρχών, είναι αυτό κράτος δικαίου, προφανώς και δεν είναι και είναι πολύ χαμηλού επιπέδου, επικοινωνιακοί αντιπερισπασμοί.
 
Ποιο είναι το δεύτερο εμπλεκόμενο άτομο στο συμβάν; Γιατί το αποκρύπτετε; Τι συγκαλύπτετε;
 
Αλλά δεν είναι μόνο το θέμα του Ρουβίκωνα, υπάρχει και κάτι σημαντικότερο, και είναι ότι συνεχίζετε να ψεύδεστε, ως κυβέρνηση ψεύδεστε μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Γιατί νομίζετε ότι εσείς είστε πάρα πολύ έξυπνοι και οι υπόλοιποι είμαστε ανόητοι και χαζοί, δεν ξέρω πόσες χιλιάδες πολιτών έχουν δει αυτό το βίντεο, και στο βίντεο εμφανίζονται δύο να δρουν, παραβατικά και έκνομα, όχι ένας όπως ψευδώς είπατε και σήμερα στη Βουλή, όπως ψέματα είπατε και στο απαράδεκτο δελτίο τύπου που εκδώσατε εναντίον μας, γιατί δεν λέτε το παραμικρό για το δεύτερο άτομο κ. Υφυπουργέ; ενώ είναι καταγεγραμμένο στις εικόνες εσείς συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε πρώτο ενικό, μιλάτε για έναν αστυνομικό ενώ είναι δύο, ποιος είναι ο δεύτερος; είναι αστυνομικός ή μήπως είναι ιδιωτικός φρουρός, μήπως είναι μέλος ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι; μήπως σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε και δεν τις υιοθετούμε ακόμα και σήμερα είναι πρόσφατα καταδικασμένος, αυτός που συνδράμει και συμπράττει τον αστυνομικό, σας ρωτάμε
 
Άρα είπατε και εδώ ψέματα γιατί τα εμπλεκόμενα άτομα είναι δύο και εσείς συνεχίζετε να αναφέρεστε σε μόνο ένα. Τι έχετε να πείτε για το δεύτερο άτομο, γιατί το αποκρύπτετε, τι συνολικά προσπαθείτε να συγκαλύψετε σε αυτή τη σοβαρή υπόθεση, και εδώ που φτάσαμε είναι πάρα πολύ σοβαρή.
 
Ερευνήστε την πιθανότητα σύστασης μικτών παρακρατικών παρααστυνομικών οργανώσεων!
 
Έχουμε και διοικητή της ΕΥΠ πια, πρώην στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας security. Μήπως, κύριε υφυπουργέ έχουν στηθεί μικτές παρακρατικές, παρααστυνομικές οργανώσεις μικρού τύπου, μικρού αριθμού ανθρώπων αποτελούμενες από αστυνομικούς και από ιδιωτικούς φρουρούς; Τα έχετε ερευνήσει όλα αυτά;
 
Οφείλετε να δώσετε αριθμούς πρωτοκόλλου και έγγραφα. Θα υποχρεωθείτε ως κυβέρνηση να το κάνετε.
 
Για το δεύτερο άτομο που εμφανίζεται έχετε κάνει έρευνα; Θέλω αριθμούς πρωτοκόλλου και έγγραφα. Θα σας πω, πώς θα υποχρεωθείτε ως κυβέρνηση να τα δώσετε στη συνέχεια.
 
Το αφήγημα της κυβέρνησης στήθηκε πάνω στον αστυνομικό λαϊκισμό. Ανησυχούμε για τη μετάλλαξη σε αστυνομικό παρακρατισμό!
 
Θα κλείσω, κύριε Πρόεδρε, με δύο κουβέντες. Η πρώτη είναι η εξής: Μέχρι τώρα ξέραμε ότι έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση η οποία επιδίδεται με πρώτο και καλύτερο τον κ. Μητσοτάκη σε έναν παροιμιώδη αστυνομικό λαϊκισμό, θα πιάσω τον Ρουβίκωνα στις 8 Ιουλίου με το που θα με κάνετε Πρωθυπουργό, θα τελειώσω με το άβατο των Εξαρχείων σε ένα μήνα, αυτά που έλεγε προεκλογικά για να πάρει την ψήφο των πολιτών. Και όλα αυτά τα συναφή, μεταξύ των οποίων και το ότι έσπευσε η κυβέρνηση αυτή του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, αντί να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, να προσλάβει 1.500 ειδικούς φρουρούς, να τους δώσει βορά στη μάχιμη μονάδα και στις ανάγκες της καθημερινότητας ανεκπαίδευτους, αφού βέβαια τους είχε προσλάβει εκτός ΑΣΕΠ, εκτός πανελληνίων, τα δικά σας παιδιά πάλι, οι ημέτεροι.
 
Εμείς, αυτόν τον αστυνομικό λαϊκισμό έχουμε υποχρέωση και θα συνεχίσουμε και να τον αποκαλύπτουμε και να τον καταγγέλλουμε.
 
Όμως πια, κύριε υφυπουργέ, πρέπει να φύγετε από εδώ έχοντας υπόψιν σας ότι εμείς πια έχουμε μια βαθιά ανησυχία. Ότι αυτό το οποίο υπάρχει -και μακάρι να διαψευστούμε- δεν είναι πια απλώς θέμα αστυνομικού λαϊκισμού, αλλά είναι θέμα ενδεχομένως -και μακάρι να διαψευστούμε-, αστυνομικού παρακρατισμού.
 
Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί και το συμβάν και η ύπαρξη δύο ανθρώπων που πρωταγωνιστούν και η συστηματική επί βδομάδες απόκρυψη από εσάς του ποιος είναι ο δεύτερος. Και ποιος τελικά είναι αυτός που φύλασσαν οι δύο, ο αστυνομικός και ο ιδιωτικός security.
 
Σας δίνουμε μία ακόμη, τρίτη ευκαιρία να αποκαλύψετε την αλήθεια στους πολίτες και να ζητήσετε συγγνώμη
 
Η δεύτερη απάντηση της κυβέρνησης επιστρέφεται ως απαράδεκτη. Εμείς, και θέλω εδώ να μου επιτρέψετε να πω όλοι μας, αυτό ισχύει και για εμένα πάρα πολύ, δεν είμαστε υπέρ της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου. Γι' αυτό και θα σας δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία. Μια τρίτη ευκαιρία να αποκαλύψετε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να ζητήσετε πια συγγνώμη. Αλλά να ξέρετε ότι μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του μοίρα.
 
Εδώ η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το συμβάν:
 
«Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, γνωστό ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα», ανεβάζει στο Facebook βίντεο, που προφανώς "κατά σύμπτωση" περιήλθε στην κατοχή του και δείχνει αστυνομικούς να ακινητοποιούν μοτοσυκλετιστή. Γιατί; Επειδή σύμφωνα με την εκδοχή του Ρουβίκωνα, ο μοτοσυκλετιστής διαμαρτυρήθηκε για ένα αυτοκίνητο, με αστυνομική συνοδεία, που του έκλεισε τον δρόμο. Ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ραγκούσης υιοθετεί την εκδοχή του Ρουβίκωνα δίχως να διερευνήσει μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό.
 
Είναι αξιοσημείωτη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγορεύει το Ρουβίκωνα σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή.
 
Σε ό,τι όμως αφορά στο περιστατικό τα γεγονότα έχουν ως εξής.
 
Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία το περιστατικό αφορά σε συμπλοκή αστυνομικού με δικυκλιστή. Κατά τη διαδικασία ελέγχου προέκυψε η συμπλοκή. Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί.
 
Εξάλλου, στην έρευνα που ήδη διεξάγει για το περιστατικό η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων , Υπηρεσία της οποίας προΐσταται εισαγγελεύς, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο αστυνομικός θα καταθέσουν.
 
Αυτονόητα, με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση»
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Έφυγε από τη ζωή η Φώφη
Γεννηματά
 
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά
Γιάννη Μώραλη για τον
θάνατο της Φώφης
Γεννηματά
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

«Η καταπολέμηση της
κλιματικής αλλαγής και η
συνεργασία των κρατών
της Μεσογείου»

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

26 Οκτωβρίου 2021, 17.22
Δ. Τζανακόπουλος: «Να αποδοθεί δικαιοσύνη για το 18χρονο Νίκο Σαμπάνη»
Δήλωση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, κατά την επίσκεψη...
26 Οκτωβρίου 2021, 17.04
 ΣΥΡΙΖΑ Ναυτιλίας: Καθεστώς ασυδοσίας στο Λιμάνι
Την ημέρα που ο Υπουργός Ναυτιλίας, με αφορμή τη μεταβίβαση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO δήλωνε ότι «οι...
26 Οκτωβρίου 2021, 00.00
Κοιμηθείτε ήσυχα ένας γύφτος λιγότερος»
Ανάρτηση – γροθιά από τον Τζωρτζάκη για το Πέραμα:   Με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook που...

Ναυτιλία

26 Οκτωβρίου 2021, 16.59
Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει το ΑΠΕ-ΜΠΕ για παραπληροφόρηση…
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:    Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η επιχείρηση που έστησαν Cosco – κυβέρνηση και τα...
26 Οκτωβρίου 2021, 16.57
 Συλλυπητήρια από τον ΟΛΠ για την απώλεια του εργαζόμενου στον Προβλήτα ΙΙ της ΣΕΠ  Α.Ε.
Η διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. δηλώνει συγκλονισμένη για την απώλεια του εργαζομένου της D PortServices στον Προβλήτα ΙΙ της...
25 Οκτωβρίου 2021, 21.23
Κάλεσμα ενάντια στο Νόμο Χατζηδάκη από τους Ναυτεργάτες
Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στον 3ο όροφο, στις 6:00 (ώρα προσέλευσης 5:30 μμ)   «Δεν έχουν...

Πειραιάς

25 Οκτωβρίου 2021, 22.35
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο εργαζομένου στις προβλήτες της Cosco
Τραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος εργαζόμενος στην Προβλήτα 2 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όταν...
25 Οκτωβρίου 2021, 21.35
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά
«Αποχαιρετώ σήμερα με θλίψη μια πολύ καλή οικογενειακή μου φίλη και μια σημαντική νέα γυναίκα, τη Φώφη...
24 Οκτωβρίου 2021, 15.41
Εγκαίνια Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. εγκαινιάζει το νέο παράρτημα του  Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά με στόχο να...