Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 19:47

Φωτογραφικοί διαγωνισμοί και αναθέσεις…

logoartc_f
Για φωτογραφικούς διαγωνισμούς αναθέσεις & σπίλωση όσων τα ξεσκεπάζουν καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο «Σύλλογος Υπάλληλων Περιφέρειας Αττικής»
 
Επιβεβαιώνεται συνεχώς ότι κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό προκειμένου να σκορπίσουν δημόσιο χρήμα, όπου θέλουν…
 
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν πρόσφατες αποφάσεις της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, που αποδεικνύουν εκτός των άλλων πόσο χρήσιμη για την κυβέρνηση και τις Περιφερειακές Αρχές είναι η νομοθέτηση και εφαρμογή της «δοτής» και όχι αιρετής πλειοψηφίας (σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών) σε όλες τις Επιτροπές και δει στην Οικονομική Επιτροπή, στην οποία έδωσαν και τις περισσότερες αρμοδιότητες. 
 
1. Απόφαση για έγκριση της παραλαβής των γιαλαντζί αντισηπτικών, που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια με τις υπ’ αρ. 23/2020 και 24/2020 συμβάσεις. Τι κι αν δεν έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ, τι κι αν ο ΕΟΦ ζήτησε με έγγραφό του από την συγκεκριμένη εταιρεία να αφαιρέσει από την ετικέτα τις λέξεις «οινόπνευμα – απολυμαντική και αντισηπτική δράση»…, η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισε ότι όλα έχουν καλώς και οφείλουν να πληρώσουν την εταιρεία!!! και μάλιστα «χωρίς έκπτωση επί της συμβατικής τιμής».
 
Γεννιούνται ερωτήματα:
 
Οι νομοθετικές προβλέψεις και οι εγκρίσεις δεν ισχύουν για όλους; Ποιος κάνει πως δεν ξέρει να διαβάζει; Ποιος κάνει πως δεν καταλαβαίνει; 
 
Μήπως η Περιφερειακή Αρχή, που όπως φαίνεται θέλει τις Επιτροπές για «τα μάτια του κόσμου» και τις απόψεις των ειδικών μόνο όταν την εξυπηρετούν; Που βγάζει δελτία τύπου και καμαρώνει όταν μοιράζει αυτά τα αντισηπτικά;
 
Που για να ξεπεράσει τα προβλεπόμενα στην από 13-4-20 ΠΝΠ ότι έχει δικαίωμα να διανέμει υγειονομικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού μόνο σε δημόσιες υπηρεσίες, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, που εδρεύουν εντός της Περιφέρειας, δίνει υλικά στον ΕΣΔΝΑ κι από κει μοιράζονται όπου θέλουν…; Που τα εντάσσει όλα, ακόμα και τα μέτρα για τον κορονοϊό σε μηχανισμούς εξυπηρετήσεων & αυτοπροβολής;
 
Ή μήπως η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικών Κ.Τ. που εισηγείται στην Οικονομική Επιτροπή ότι πρέπει να πληρωθεί η εταιρεία και η οποία – ω τι θράσος – όπως ενημερωθήκαμε από μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, άφησε υπαινιγμούς για το μέλος της επιτροπής (μέλος του Δ.Σ. του ΣΥΠΑ & του Γ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ) που δεν συμφώνησε με την παραλαβή των ακατάλληλων προϊόντων, υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι λόγοι δεν αφορούν την καταλληλόλητα του προϊόντος!!! 
 
Φαίνεται πως σε διατεταγμένη υπηρεσία στέλνει μήνυμα στα μέλη των Επιτροπών, μη τολμάτε να έχετε διαφορετική άποψη, μην αμφισβητείτε τις προθέσεις και τις αποφάσεις μας κλπ. Όμως με πιο δικαίωμα σπιλώνει συναδέλφους; Ο λαός λέει «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια…». Το ελάχιστο, που έχει να κάνει, είναι να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη.
 
2. Απόφαση έγκρισης για την προμήθεια 500.000 τεμαχίων ιατρικών μασκών μίας χρήσης, με συνοπτικές διαδικασίες διαπραγμάτευσης, της πιο ακριβής προσφοράς, με τιμή 0,78 € ανά μάσκα!!!!, πιο ακριβή απ’ όσο την παίρνει κανείς μεμονωμένα από το φαρμακείο!!!
 
Ως πρόσχημα χρησιμοποιήθηκε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία μπορεί να παραδώσει και τις 500.000 μάσκες μέσα σε 5 μέρες!!!, ενώ οι άλλες εταιρείες θα παρέδιδαν σταδιακά μέσα στο Μάιο.
 
Με τον φωτογραφικό όρο παράδοσης του συνόλου των 500.000 μασκών μέσα σε 5 μέρες ξεπέρασαν την διαφορά τιμής των άλλων εταιρειών, που έδωσαν προσφορά με σαφώς μειωμένη τιμή (0,5194 € και 0,53 €).
 
Τον φωτογραφικό αυτό όρο τον έβαλαν αν και ήξεραν ότι στις αποθήκες της Περιφέρειας υπήρχαν ήδη δεκάδες χιλιάδες μάσκες, αν και ξέρουν ότι αρχίζει και η εγχώρια παραγωγή και δεν θα υπάρχουν ελλείψεις, αν και ξέρουν ότι η χονδρική τιμή της μάσκας στην προ κορονοϊού εποχή ήταν στα 2 λεπτά…
 
Δεν ζητούν διατίμηση στη τιμή της μάσκας και των άλλων μέσων προστασίας, δεν ζητούν έλεγχο στις τιμές, δεν παραπέμπουν κανέναν για αισχροκέρδεια, παρά τρέχουν να προλάβουν να προμηθευτούν σε αυτές τις τραγικές τιμές…, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες για την χρήση της μάσκας.
 
3. Απόφαση ανάθεσης για την προμήθεια πασχαλινών γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες των Δήμων Αττικής σε δύο εταιρείες, που έδωσαν στον συνολικό συνοπτικό διαγωνισμό για την σίτιση τις υψηλότερες τιμές.
 
Και μάλιστα οι 2 αυτές εταιρείες μοίρασαν πολύ καλά τη δουλειά μεταξύ τους… Κατέθεσαν προσφορές για τα δύο πασχαλινά γεύματα ως εξής: Η μία εταιρεία έδωσε τιμή για τις τέσσερες Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) 13,78 € και για τις άλλες τέσσερες ΠΕ 13,70 €, ενώ η δεύτερη εταιρεία έδωσε το αντίστροφο!!!!
 
Τέτοια διαγωνιστική διαδικασία, τέτοια διαφάνεια… Και βέβαια ακολούθησαν τα αναγκαία δελτία τύπου της Περιφερειακής Αρχής με το σχετικό φωτογραφικό υλικό…
 
Πανάκριβες αναθέσεις, που διανθίζονται με μπόλικη «ευαισθησία», αλλά όχι για τους εργαζόμενους των συγκεκριμένων εταιρειών, που δουλεύουν με συμβασιούχους, που η εντατικοποίηση, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές κι η απληρωσιά «δίνουν τα ρέστα τους».
 
Παρόλα τα παραπάνω τα κυβερνητικά επιτελεία, η Διοίκηση του ΕΟΦ, του ΣΔΟΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο κλπ συνεχίζουν να κάνουν πλάτη στις σχετικές καταγγελίες…
 
Όλοι μαζί κάνουν πως δεν ακούνε!!!
 
Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους κι αποφασιστικά ας σταθούν απέναντι στην πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας κλπ, στην πολιτική που χαρίζει εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους, και βάσανα κι ανέχεια στους εργαζόμενους, που εκμεταλλεύεται την κάθε στιγμή για να φορτώσει βάρη στις πλάτες μας.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

 «Το Υπουργείο Ναυτιλίας
δεν αντιλαμβάνεται τις
ανάγκες της ακτοπλοΐας
και της Νησιωτικότητας»
 
Συνάντηση Γ. Μώραλη
με τον Λιμενάρχη Πειραιά

«Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία
για τη δημόσια υγεία;»

Παράσημο
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Τιμητική διάκριση της
Celestyal Cruises στα
MedCruise Awards 2020

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

27 Σεπτεμβρίου 2020, 01.57
«Νέα δόξα για την πέτσινη δημοσιογραφία»
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων –...
24 Σεπτεμβρίου 2020, 23.23
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Κρατικό της Νίκαιας
Επίσκεψη στο Γενικό Κρατικό...

Πειραιάς

24 Σεπτεμβρίου 2020, 20.39
 Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς,...
24 Σεπτεμβρίου 2020, 20.33
Τραμπουκισμός κατά πολιτών της Πειραϊκής
Καταγγελία των «Ενεργών Πολιτών της Α...
24 Σεπτεμβρίου 2020, 00.17
Συνάντηση Γ. Μώραλη με τον Λιμενάρχη Πειραιά
Εθιμοτυπική συνάντηση είχε στο...