Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 00:23

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας «αδειάζει» Δούνια και Μελά

logoartc_f
Ζητά από τον Μητσοτάκη να τους βάλει στη θέση τους
 
Επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλε ο δήμαρχος Ερμιονίδας εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη στάση που έχουν κρατήσει οι βουλευτές Α’ Πειραιά και Νήσων της ΝΔ, Νόνη Δούνια και Γιάννης Μελάς στο ζήτημα της καραντίνας που έχει επιβληθεί στην περιοχή.
 
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Γεωργόπουλος καταγγέλλει ότι παρότι τα αρμόδια υπουργεία και ο ΕΟΔΥ αποφάσισαν να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας του Κρανιδίου με έξι γιατρούς και τέσσερα άτομα νοσηλευτικό προσωπικό από τις Σπέτσες λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή, οι δύο γαλάζιοι βουλευτές ζήτησαν από το υπουργείο υγείας να «μπλοκάρει» τη συγκεκριμένη απόφαση, πράγμα που έγινε κιόλας όπως προκύπτει -κατά τον ίδιο- από τις αναρτήσεις τους στα social media.
 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δούνια και Μελάς εκτιμούν ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούν με κορονοϊό και στις Σπέτσες. «Ωσάν οι Ερμιονιδείς να είναι λεπροί και φοβούνται μην τους μολύνουν δηλαδή» σημειώνει χαρακτηριστικά.
 
«..διαμαρτύρομαι για την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί, ήτοι να παρεμβαίνουν δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (κυρία Δούνια και κύριος Μελάς) προκειμένου να πάψουν οι εφημερίες των ιατρών του Π.Ι. Σπετσών προς το Κ.Υ. Κρανιδίου» τονίζει ο κ. Γεωργόπουλος και ζητά να επανέλθουν οι γιατροί στις εφημερίες τους στο Κρανίδι.
 
Για το θέμα, ακόμα και εάν πρόκειται για απόφαση των υγειονομικών υπηρεσιών, ακόμα και εάν με τα νησιά τηρείται ξεχωριστό πρωτόκολλο σε σχέση με τον κορονοϊό, επικρατεί οργή στην Ερμιονίδα και οι αντιδράσεις είναι πολλές για τους δυο βουλευτές και εκτός του συγκεκριμένου δήμου. Το ίδιο αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας έκανε και ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης…
 
Αναλυτικά όλη η επιστολή:
 
«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, ‘Εχετε λάβει γνώσει του σοβαρότατου ζητήματος που ανέκυψε στο Δήμο Ερμιονίδας, του οποίου έχω την τιμή να είμαι Δήμαρχος από το Σεπτέμβριο του 2019, σχετικά με τα εκατοντάδες κρούσματα (150 τον αριθμό) κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε ξενοδοχειακή δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι.
 
Τη Μεγάλη Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, είχε ήδη διαγνωστεί το πρώτο κρούσμα εργαζόμενης στη δομή προσφύγων και μεταναστών που προανέφερα και τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 κινητοποιήθηκε η κρατική μηχανή και άμεσα αφίχθη στην περιοχή μας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κύριος Αρκουμανέας, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κύριος Μηταράκης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής κύριος Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής προστασίας κύριος Χαρδαλιάς, οι οποίοι άμεσα επελήφθησαν του σοβαρού ζητήματος σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Ερμιονίδας. Παράλληλα την Τρίτη 21 Απριλίου 2020, συνεπεία της κρίσιμης και δύσκολης διαμορφωθείσης κατάστασης, επισκέφτηκε εκ νέου το Δήμο Ερμιονίδας ο κ.
Χαρδαλιάς ο οποίος επί διήμερο είχε αναλάβει προσωπικά το συντονισμό των ενεργειών για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού στην κοινότητα. Κατά τη διάρκεια της συσκέψεως που πραγματοποιήθηκε αυθημερόν, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η ενίσχυση του Κ.Υ. Κρανιδίου με έξι ιατρούς και τέσσερα άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Παρόν στη σύσκεψη αυτή ήτο και ο κ. Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας ο οποίος ουδεμία αντίρρηση εξέφρασε σε αυτή την απόφαση.
 
Αναμέναμε λοιπόν ως Δήμος Ερμιονίδας, δεδομένης και της ήδη ειλημμένης απόφασης, αλλά και της διαμορφωμένης κρίσιμης καταστάσεως για τη δημόσια υγεία, την άμεση εφαρμογή αυτής της αποφάσεως και την άμεση άφιξη ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ως αποφασίστηκε.
 
Συνδημότες μου ενημέρωσαν την 22-4-2020, ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της εκλογικής περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων κυρία Δούνια και κύριος Μελάς, προέβησαν την 21-4-2020 διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τους κυρίους Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας, διότι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά τους περί διακοπής των μετακινήσεων για εφημερίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Ω.Ι. Σπετσών προς το Κ.Υ. Κρανιδίου, υπό το φόβο μετάδοσης του κορονοϊού προς το νησί των Σπετσών, αφήνοντας ουσιαστικά το Κ.Υ. Κρανιδίου με μειωμένο προσωπικό τη στιγμή που ήδη είχε αποφασιστεί αυθημερόν αυτό να αυξηθεί λόγω της δύσκολης κατάστασης που ακόμα αντιμετωπίζουμε.
 
Σημειωτέον, ότι όπως πολύ καλά γνωρίζετε η νήσος Σπέτσες με την ακτή της Κάστας (που υπάγεται στην περιφέρεια του Δήμου Ερμιονίδας επικοινωνούν άμεσα και καθημερινά, εξασφαλίζοντας την πλησιέστερη δυνατή πρόσβαση σε στεριά με αυτό τον τρόπο στο νησί των Σπετσών, από το σημείο αυτό εξυπηρετείται κυρίως η πρόσβαση των επισκεπτών στο νησί, των φορτηγών τροφοδοσίας πάσης φύσεως, ενώ σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (πχ πυρκαγιά) από το σημείο αυτό της Κόστας εξασφαλίζεται η άμεση πρόσβαση πλεόντων των υφιστάμενων πυροσβεστικών οχημάτων στο νησί. Επιπρόσθετα και αναφορικά με το ζήτημα της παροχής ιατρικής βοήθειας στα νησί των Σπετσών, υπάρχει η πάγια (ορθή) τακτική, πως κάθε επείγον περιστατικό που συμβαίνει στη νήσο των Σπετσών τυγχάνει της αρμοδιότητας του Π.Ι. Σπετσών όσο αυτό ευρίσκεται επί του νησιού. Άμα της μεταφοράς του στην ακτή της Κόστας, το περιστατικό αναλαμβάνουν άμεσα και κατόπιν συνεννοήσεως οι ιατροί του Κ.Υ. Κρανιδίου. Αυτό ίσχυε παραδοσιακά στα πλαίσια παροχής στήριξης προς το νησί των Σπετσών και αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει.
 
Θεωρώ ωστόσο, ανήκουστο, παράλογο και εξωφρενικό, σε περίοδο πανδημίας, που οι ιατροί ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παροχής βοήθειας προς το συνάνθρωπο σε όλη τη χώρα, διότι για αυτό ορκίστηκαν. που ακόμη και ιατροί χωρών του εξωτερικού με λίγα κρούσματα προστρέχουν σε βοήθεια χωρών με χιλιάδες νεκρούς (πχ ιατροί από τη Ρωσία με ελάχιστα κρούσματα κορονοϊού προσέτρεξαν σε βοήθεια των συναδέρφων τους στην Ιταλία, να παρουσιάζεται το φαινόμενο, ειλημμένης της αποφάσεως για ενίσχυση του Κ.Υ. Κρανιδίου με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που προανέφερα, να παρεμβαίνουν προς το σκοπό να μην εκπληρώσουν οι ιατροί του Π.Σ. Σπετσών τα καθήκοντά τους υπό το φόβο μετάδοσης του κορονοϊού στη νήσο των Σπετσών. Ωσάν οι Ερμιονιδείς να είναι λεπροί και φοβούνται μην τους μολύνουν δηλαδή.
 
Πιο συγκεκριμένα, όπως οι ίδιοι οι προαναφερθέντες βουλευτές ομολογούν δημόσια, συνεπικουρούμενοι από τους κ. Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας, σε στιγμή πανδημίας και για τη χώρα μας, στην κρισιμότερη στιγμή που έχει βιώσει η Ερμιονίδα στη σύγχρονη ιστορία της, σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη στιγμή για τη δημόσια υγεία των κατοίκων της Ερμιονίδας, να παρεμβαίνουν με σκοπό, ακόμη και οι εφημερίες που μέχρι πρότινος, χωρίς κανένα κρούσμα κορονοϊού στην περιοχή μας έκαναν οι ιατροί του Π.Ι. Σπετσών, να διακοπούν αντί να ενισχυθούν.
 
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, δεδομένης της ανωτέρω κατάστασης, της γνώσης που έχετε περί τα πράγματα, του εξαιρετικού τρόπου με τον οποίο έχετε χειριστεί την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας και της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε στην Ερμιονίδα, σας δηλώνω ότι διαμαρτύρομαι για την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί, ήτοι να παρεμβαίνουν δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (κυρία Δούνια και κύριος Μελάς) προκειμένου να πάψουν οι εφημερίες των ιατρών του Π.Ι. Σπετσών προς το Κ.Υ. Κρανιδίου καίτοι αυτές παραδοσιακά πραγματοποιούνταν, αφήνοντας το Κ.Υ. Κρανιδίου εν καιρώ πρωτοφανούς κινδύνου δημόσιας υγείας μα ελλείπον προσωπικά.
 
Σας καλώ όπως το συντομότερο και εξαιτίας των επειγόντων αναγκών, ανακαλέσετε την απόφαση αυτή του κ. Υπουργού Υγείας και επανέλθουν άμεσα οι ιατροί των Π.Ι. Σπετσών στις εφημερίας τους στο Κ.Υ. Κρανιδίου.
 
Επίσης σας παρακαλώ, όπως άμεσα διατάξετε την πλήρωση των θέσεων των έξι ιατρών και τεσσάρων ατόμων νοσηλευτικού προσωπικού, ως αποφασίστηκε στη σύσκεψη της 21-4-2020 στα Κρανίδι παρόντος και του Υφυπουργού κυρίου Χαρδαλιά μέχρι τουλάχιστον την 31 Αυγούστου 2020.».
 
Πηγή:altsantiri.gr
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

ΚΙΝΑΛ: Χρυσαυγίτες οι
φερόμενοι ως δράστες …
 
Συνάντηση Γ. Μώραλη με τον
νέο Πρόεδρο του Β.Ε.Π. 
 
Αφηγήσεις από τον Διονύση
Μαρίνο 

«Οι ευθύνες της Περιφέρειας
για τον Φαληρικό Όρμο» 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Η Ελληνική Ακτοφυλακή
ευχαριστεί την ΟΛΠ Α.Ε. 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Απριλίου 2021, 23.15
ΚΙΝΑΛ: Χρυσαυγίτες οι φερόμενοι ως δράστες …
Η πλήρης διαλεύκανση του θανάτου του...
20 Απριλίου 2021, 00.00
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Η κυβέρνηση φέρνει εργασιακό μεσαίωνα
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ...
18 Απριλίου 2021, 14.31
«Νησιωτικότητα και περιφερειακή ανάπτυξη»
Οι  Οργανώσεις  Μελών ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. των...

Ναυτιλία

20 Απριλίου 2021, 19.06
Κατάληψη στον ΕΦΚΑ Πειραιά από τους Ναυτεργάτες
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε...
20 Απριλίου 2021, 19.03
Εξάρθρωση δικτύου παράνομης διακίνησης
Την ικανοποίηση του για την εξάρθρωση...
19 Απριλίου 2021, 19.36
Το ΥΕΝ υλοποίησε το αίτημα της ΠΕΝΕΝ…
Με επανειλημμένες πρωτοβουλίες,...

Πειραιάς

21 Απριλίου 2021, 19.47
Μεγάλη φωτιά στο κτήριο «φάντασμα» στην Σκυλίτση
Μόνο υλικές ζημιές προκάλεσε η μεγάλη...
20 Απριλίου 2021, 19.09
Συνάντηση Γ. Μώραλη με τον νέο Πρόεδρο του Β.Ε.Π.
Με τον νέο Πρόεδρο του Βιοτεχνικού...