Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 09:57

ΣΥΡΙΖΑ:Παρέμβαση για το κοιμητήριο Σχιστού

logoartc_f
Με παρέμβασή τους οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά κατέθεσαν ως Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, έγγραφο του Συνδέσμου Δήμων Πειραιά και Δυτικής Αττικής (για την ίδρυση κοινού νεκροταφείου) με το οποίο αιτείται την ένταξή του στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης του Υπουργείου Εσωτερικών.
           
Στο έγγραφό του ο Σύνδεσμος, ο οποίος διαχειρίζεται το μεγαλύτερο κοιμητήριο της χώρας και του οποίου οι πόροι προέρχονται αποκλειστικά από ανταποδοτικά τέλη των χρηστών του κοιμητηρίου, αναφέρει πως υφίσταται μεγάλη μείωση στα έσοδά του λόγω της παύσης επισκεψιμότητας, εξ αιτίας των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Ο Σύνδεσμος περιγράφει την οικονομική του αδυναμία να οργανώσει κατάλληλες υποδομές και χώρους σε περίπτωση ταφής νεκρών από κορωνοϊό και ζητά τη συνδρομή της πολιτείας.     
           
Οι Βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Τρύφων Αλεξιάδης, Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης αιτούνται να πληροφορηθούν αν το Υπουργείο προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα του Συνδέσμου περί επιχορήγησης ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία και ετοιμότητα του κοιμητηρίου την περίοδο της πανδημικής κρίσης.
 
Η επιστολή του Συνδέσμου:
 
Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
Ο Σύνδεσμός μας  αποτελούμενος  από τους Δήμους Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος, Μοσχάτου-Ταύρου, διαχειρίζεται το Κοιμητήριο Σχιστού, στην περιοχή του Κερατσινίου, το οποίο τυγχάνει το μεγαλύτερο της χώρας, εξυπηρετώντας τον Πειραιά και τους γειτονικούς Δήμους, πληθυσμού  αθροιστικά άνω των 800.000 κατοίκων.
Είμαστε ΟΤΑ Α΄ βαθμού και φορέας γενικής Κυβέρνησης 
Έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος του Συνδέσμου από 17/12/2019 και θα ήθελα την προσοχή σας στα παρακάτω σημαντικά θέματα
Λόγω της λειτουργίας  μεγάλων ψυκτικών θαλάμων είναι το μοναδικό Κοιμητήριο  ενταγμένο στον σχεδιασμό της Πολιτείας  για διαχείριση κρίσεων με σημαντικές  μεγάλες ανθρώπινες απώλειες (π.χ. αεροπορικό ατύχημα ΗΛΙΟΣ, φωτά στο Μάτι)
Με την παρούσα επιστολή ζητάμε ο Σύνδεσμός μας που διαχειρίζεται το Κοιμητήριο να ενταχθεί  στο πρόγραμμα  οικονομικής ενίσχυσης του Υπουργείου σας και να τύχουμε επιχορήγησης στα πλαίσια  της εξελισσόμενης  κρίσης από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.
 Κρίνεται  ότι η επιχορήγηση  από το Υπουργείο σας  είναι απαραίτητη αν η Πολιτεία χρησιμοποιήσει  το Κοιμητήριο Σχιστού σε οποιαδήποτε φάση του σχεδιασμού της, δεδομένου ότι τα   χρήματα που διαθέτουμε  προέρχονται όλα εξ ιδίων πόρων από ανταποδοτικά τέλη των χρηστών του Κοιμητηρίου.
Σε περίπτωση ύπαρξης νεκρών από κορονοϊό  για ταφή στο Κοιμητήριό μας, πρέπει να οργανωθεί η υπηρεσία κατάλληλα από άποψη υποδομής και χώρου, κάτι το οποίο απαιτεί οικονομικούς πόρους που δεν διαθέτουμε προς το παρόν.
Επί πλέον λόγοι ανάγκης χρηματοδότησης είναι η παύση επισκεψιμότητας λόγω των μέτρων  ανάσχεσης  για την εξάπλωση του κορονοϊού  με αποτέλεσμα σημαντικές κατηγορίες εσόδων (πλην ταφών) να έχουν υποστεί καθίζηση.
Αναμένοντας την προσοχή σας το συντομότερο, προσδοκούμε  την ένταξή μας στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων του ΥΠΕΣ για την ομαλή συνέχεια της λειτουργίας του μεγαλύτερου  Κοιμητηρίου και την ετοιμότητά του, αν παραστεί ανάγκη στο μέλλον ανάλογα  με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Τα νησιά μας είναι αόρατα
στο Σχέδιο Ανάκαμψης της
Κυβέρνησης» 
 
«Με τον Γιάννη Μώραλη
δουλεύουμε για να πάμε
τον Πειραιά μπροστά»
 
"Η ελληνική «πράσινη
κυβέρνηση» είναι πλέον και
με τη βούλα βεραμάν"

Γ. Τσιρίδης:
Βιβλία για ψυχαγωγία
  
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Η Ελληνική Ακτοφυλακή
ευχαριστεί την ΟΛΠ Α.Ε. 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Ναυτιλία

09 Απριλίου 2021, 00.00
ΟΛΠ Α.Ε. :Οι επενδύσεις στη ΝΕΖ Περάματος
H ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την έγκριση των...
07 Απριλίου 2021, 19.55
«Δεν δεχόμαστε παρέκκλιση στην οργανική σύνθεση των πλοίων»
Προειδοποίηση 13 Ναυτεργατικών...

Πειραιάς

09 Απριλίου 2021, 21.08
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ. Κηφισού και τη Λ. Σχιστού
Λόγω εκτέλεσης εργασιών, κατά το...
08 Απριλίου 2021, 23.17
«Με τον Γιάννη Μώραλη δουλεύουμε για να πάμε τον Πειραιά μπροστά»
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και...
08 Απριλίου 2021, 21.34
Συνάντηση Γ. Μώραλη με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε.
Ο Δήμαρχος Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης...