Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 10:02

Μέτρα στο Δήμο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

logoartc_f
Ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν από το Δήμο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού:
 
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου  Πειραιά που πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς την Παρασκευή 03/04/2020, ενώ είχε προηγηθεί η ενημέρωση  του Δημάρχου στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων μέσω τηλεδιάσκεψης για τα μέτρα  που υλοποιεί  ο Δήμος στα πλαίσια  των αρμοδιοτήτων του, η «ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ»  έθεσε τα εξής ζητήματα για την προστασία της υγείας του Πειραιώτικου λαού και των εργαζομένων του Δήμου:
 
Λόγω της πανδημίας θα κάνουμε προσαρμογές στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να υπονομεύσουμε τη συλλογικότητα. Γι’ αυτό προτείναμε τη συνεδρίαση των Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι δια περιφοράς, ώστε να ακούγονται οι θέσεις της κάθε παράταξης ταυτόχρονα και να υπάρχει η δυνατότητα αλληλεπίδρασης στην επιχειρηματολογία, κάτι που στερείται στις διά περιφοράς συνεδριάσεις.
 
Ζητήσαμε στα γεύματα που θα διατίθενται από την ΚΟΔΕΠ να συμπεριληφθούν και άλλες κατηγορίες, κυρίως εκείνες που δεν θα λάβουν την έκτακτη αποζημίωση των 800 ευρώ για 1,5 μήνα όπως οι μακροχρόνια άνεργοι κ.ά.  Σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να συνεισφέρει η στενή συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Για την παρασκευή των γευμάτων μπορούν να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες υποδομές του Δήμου όπως π.χ. τα μαγειρεία  των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Η διανομή προτείνουμε να γίνει με οχήματα του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ. και, εφόσον δεν επαρκούν, να αξιοποιηθούν αυτοαπασχολούμενοι αυτοκινητιστές της πόλης μας, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα σωματεία ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. και ταξί. 
 
Σε ότι αφορά τους άστεγους της πόλης, ζητήσαμε να συγκεντρωθούν σε κατάλληλο χώρο, προκειμένου να μην περιπλανώνται στην πόλη μας. Στα πλαίσια αυτά, προτείναμε την επίταξη ξενοδοχείου ή πλοίου, που θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία για την υγεία όλων μας, ενώ τα έξοδα που θα προκύψουν να βαρύνουν την κεντρική διοίκηση ή την περιφέρεια.
 
Ζητήσαμε  να υπάρξει 5ψήφιο νούμερο του Δήμου για τη γενικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών, κάτι που ήδη λειτουργεί σε άλλους Δήμους της χώρας όπως π.χ. Πάτρα, Κερατσίνι κ.ά.
 
Χρειάζεται να ληφθούν περισσότερα μέτρα πρόληψης και προστασίας για τους εργαζόμενους, κυρίως αυτούς που δέχονται συναλλαγές με το κοινό π.χ. να τοποθετηθούν τζάμια προστασίας στο πρωτόκολλο. Εστιάσαμε κυρίως στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και το αμαξοστάσιο του Δήμου, αφού σε αυτούς τους χώρους δεν υπάρχει εκ περιτροπής εργασία, πράγμα επικίνδυνο, αφού σε περίπτωση μεγαλύτερης έξαρσης της πανδημίας ή κρουσμάτων στο χώρο, μπορεί να «καταρρεύσει» το σύστημα.  Ζητήσαμε να δίνονται φόρμες, μάσκες, γάντια, να υπάρχει γιατρός εργασίας, να διατηρείται καθαρός και να απολυμαίνεται συχνά ο χώρος και να ισχύουν τα μέτρα αδειών για τις ευπαθείς ομάδες. Επίσης, χρειάζεται να γίνουν άμεσα έκτακτες προσλήψεις, ώστε να αντιμετωπιστεί η ενδεχόμενη «κατάρρευση» του τομέα καθαριότητας λόγω εμφάνισης κρουσμάτων σε εργαζόμενους. 
 
Για τους μικροεπαγγελματίες που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους προτείναμε να υπάρξει πλήρης απαλλαγή δημοτικών τελών και άλλων φόρων (π.χ. τέλη κοινόχρηστων) για ένα 6μηνο.
 
Θεωρούμε ανεπαρκή τα ποσά που δόθηκαν στο Δήμο και απαιτήσαμε γενναία έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κεντρική διοίκηση. Σε καμιά περίπτωση δεν θα συμφωνήσουμε με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ειδικά με το άρθρο 43, όπου οι δήμοι δύνανται, κατόπιν αιτιολογημένου αιτήματός τους, να επιχορηγούνται εκτάκτως από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έναντι δικαιούμενων επιχορηγήσεων,  που θα εξοφλούνται με 18 ισόποσες δόσεις, πράγμα απαράδεκτο σε αυτές τις συνθήκες.
 
Θέσαμε το ζήτημα του πλοίου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», των μεγάλων καθυστερήσεων που παρουσιάστηκαν μέχρι να μετακινηθεί στο χώρο της κρουαζιέρας, του κινδύνου μιας υγειονομικής βόμβας στην καρδιά του Πειραιά, αλλά και των μέτρων που δεν είχαν παρθεί μέχρι την ώρα που διεξήχθη η ενημέρωση του Δημάρχου μέσω τηλεδιάσκεψης. 
 
Στην ενημέρωση από τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πειραιάς για Όλους» ότι υπάρχουν σημάδια  στη βορειοδυτική ακτή της Πειραϊκής, που δηλώνουν ότι έχουν ξεκινήσει τα έργα επέκτασης του νότιου προβλήτα κρουαζιέρας, χωρίς έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης, η «ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ» καυτηρίασε την απαράδεκτη στάση του κινέζικου μονοπωλίου να φέρεται  «σαν το λύκο που χαίρεται στην αναμπουμπούλα» και ζήτησε να υπάρξει καταγγελία από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και διαδικασίες μπλοκαρίσματος των διαδικασιών.  
 
ΣΤΗΝ  ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΕΝΟΥΜΕ  ΔΥΝΑΤΟΙ,   ΔΕ  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
 
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 
ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ
ΚΟΤΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΟΦΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 Μ. Κυπραίος: 
Δικαιώθηκε μετά από 9 χρόνια
 
Ικανοποίηση για την
επανεκκίνηση της ακτοπλοΐας 

«Αναλάβετε το κόστος των επιλογών
σας κ. Πατούλη»

«Οι πόλεις των Ποντίων»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΠΟΙΑΘ: «Ζήσε Αθλητικά»

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

25 Μαΐου 2020, 21.21
 Μ. Κυπραίος: Δικαιώθηκε μετά από 9 χρόνια
Εννέα χρόνια μετά ήρθε η δικαίωση για τον...
25 Μαΐου 2020, 14.13
ΚΚΕ: Περιβαλλοντική καταστροφή στον Πειραιά
Ερώτηση του ΚΚΕ προς τους...

Ναυτιλία

26 Μαΐου 2020, 21.38
Ποιοι συγκαλύπτουν τις αυθαιρεσίες των εφοπλιστών στην Ακτοπλοΐα
Μετά από σχετικό αίτημα της ΠΕΝΕΝ προς το...
26 Μαΐου 2020, 00.00
Η Celestyal Cruises παρατείνει την αναστολή των κρουαζιέρων έως 30 Ιουλίου
Η Celestyal Cruises, βραβευμένη και αναγνωρισμένη,...
25 Μαΐου 2020, 21.36
Ικανοποίηση για την επανεκκίνηση της ακτοπλοΐας
Πλέγμα θεμάτων που αφορούν την...

Πειραιάς

26 Μαΐου 2020, 21.26
«Υγειονομικά ασφαλής πόλη-λιμάνι»
Το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π., στη συνεδρίαση...
25 Μαΐου 2020, 20.31
 Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πειραιά
Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου...
24 Μαΐου 2020, 09.31
«Επικοινωνιακά τρικ του Δημάρχου με το πράσινο»
Στα επικοινωνιακά τρικ του Δημάρχου...