Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 19:14

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία

logoartc_f
Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε το κάλεσμα του Δήμου Πειραιά για την εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στο πλαίσιο κάλυψης αναγκών για αίμα που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας.
 
Την εθελοντική αιμοδοσία διοργάνωσε  το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Περιφέρεια Αττικής, η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με δήμους και φορείς. 
 
Σημειώνεται πως το αίμα που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί για τις ανάγκες του Τζανείου Νοσοκομείου, ενώ η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε  με  όλους τους κανόνες υγιεινής και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.  
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία ακόμη κοινωνική ενέργεια του Δήμου Πειραιά στον αγώνα κατά της πανδημίας, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό που το αίμα θα δοθεί για τις ανάγκες του Τζανείου νοσοκομείου.  
 
Ο Μώραλης υπογράμμισε στη συνέχεια ότι η Δημοτική Αρχή κινείται σε τρεις άξονες για την προστασία της δημόσιας υγείας: ο πρώτος είναι να συμβάλει με το δημόσιο λόγο και με τη Δημοτική Αστυνομία, προκειμένου  όσοι πολίτες δεν πειθαρχούν να πειστούν να μείνουν στο σπίτι τους, ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων. Ο δεύτερος άξονας -πρόσθεσε - είναι να στηριχθεί η κοινωνία με μία σειρά από κοινωνικές πρωτοβουλίες, όπως είναι η «Βοήθεια στο Σπίτι» που υλοποιεί η ΚΟ.Δ.Ε.Π., με προσφορά τροφίμων και φαρμάκων κατ΄ οίκον. Τρίτος άξονας, όπως ανέφερε, είναι να συνεχίσει ο Δήμος να λειτουργεί εύρυθμα και να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων. 
 
Κλείνοντας, ο Μώραλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή  των δημοτών, επισημαίνοντας πως ο Δήμος καταβάλλει  κάθε δυνατή προσπάθεια εν μέσω πανδημίας,  να προστατεύσει την δημόσια υγεία και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες της πόλης.
 
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, κ. Νίκος Πλατανησιώτης δήλωσε, ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία, όπως υπογράμμισε, είχε μεγάλη προσέλευση πολιτών κι αυτό, όπως είπε, σημαίνει ότι η κοινωνικοποίηση μέσα στο πρόβλημα είναι μεγάλη. Επομένως συνέχισε πρέπει να επαναληφθούν τέτοιες πρωτοβουλίες. Ανέφερε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στον covid -19 και ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να επικροτούνται ευρύτερα  και να γίνονται πολύ περισσότερες.
 
Ο Επικεφαλής της Δημοτικού Συνδυασμού «Πειραιάς - Πόλη Πρότυπο» και Διευθυντής της Α΄ χειρουργικής κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου Νίκος Βλαχάκος υπογράμμισε, σε δήλωσή του, ότι η ενέργεια αυτή πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για επόμενες εθελοντικές αιμοδοσίες. Στη συνέχεια ανέφερε ότι είναι συγκινητικό να βλέπεις τους Πειραιώτες να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Δήμου και βεβαίως και του Μητροπολιτικού Νοσοκομείου Πειραιά, του Τζανείου Νοσοκομείου. Σημείωσε ότι προσφέροντας δέκα λεπτά από τη ζωή τους οι πολίτες, μπορεί με αυτό τον τρόπο να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή. Ανέφερε επίσης, ότι η πρωτοβουλία αυτή ανήκει και στην Περιφέρεια Αττικής που  έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες ενέργειες και με  τους όμορους Δήμους, σημειώνοντας πως είναι μία πολύ καλή κίνηση, σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας. Τέλος, υπογράμμισε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε αίμα σε όλα τα δημόσια Νοσοκομεία και το μήνυμα που πρέπει να περάσει  είναι ότι  το αίμα  χρειάζεται άμεσα γιατί μπορεί να σώσει ζωές. 
 
Η Διευθύντρια της αιμοδοσίας του Τζανείου Νοσοκομείου κα Χρυσούλα Αλέβη, σε δήλωσή της, εξέφρασε την  ικανοποίησή της για τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου που είχε η  διοργάνωση για την εθελοντική αιμοδοσία, εξάροντας τη συστηματική δουλειά που είχε κάνει ο Δήμος Πειραιά.  Η κα Αλέβη γνωστοποίησε ότι στην αιμοδοσία του Τζανείου Νοσοκομείου υπάρχει ανεξάρτητη είσοδος και οι αιμοδότες δεν μπαίνουν καθόλου μέσα στο Νοσοκομείο, αλλά απευθείας στο κέντρο αιμοδοσίας, τηρώντας τις αποστάσεις, όπως είπε, και κάθε άλλο μέτρο ασφαλείας. Τέλος, ευχήθηκε οι αιμοδότες της πανδημίας να συνεχίσουν να αιμοδοτούν για να καλύπτονται οι ανάγκες της χώρας.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 Μ. Κυπραίος: 
Δικαιώθηκε μετά από 9 χρόνια
 
Ικανοποίηση για την
επανεκκίνηση της ακτοπλοΐας 

«Αναλάβετε το κόστος των επιλογών
σας κ. Πατούλη»

«Οι πόλεις των Ποντίων»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

ΠΟΙΑΘ: «Ζήσε Αθλητικά»

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

25 Μαΐου 2020, 21.21
 Μ. Κυπραίος: Δικαιώθηκε μετά από 9 χρόνια
Εννέα χρόνια μετά ήρθε η δικαίωση για τον...
25 Μαΐου 2020, 14.13
ΚΚΕ: Περιβαλλοντική καταστροφή στον Πειραιά
Ερώτηση του ΚΚΕ προς τους...

Ναυτιλία

26 Μαΐου 2020, 21.38
Ποιοι συγκαλύπτουν τις αυθαιρεσίες των εφοπλιστών στην Ακτοπλοΐα
Μετά από σχετικό αίτημα της ΠΕΝΕΝ προς το...
26 Μαΐου 2020, 00.00
Η Celestyal Cruises παρατείνει την αναστολή των κρουαζιέρων έως 30 Ιουλίου
Η Celestyal Cruises, βραβευμένη και αναγνωρισμένη,...
25 Μαΐου 2020, 21.36
Ικανοποίηση για την επανεκκίνηση της ακτοπλοΐας
Πλέγμα θεμάτων που αφορούν την...

Πειραιάς

26 Μαΐου 2020, 21.26
«Υγειονομικά ασφαλής πόλη-λιμάνι»
Το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π., στη συνεδρίαση...
25 Μαΐου 2020, 20.31
 Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πειραιά
Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου...
24 Μαΐου 2020, 09.31
«Επικοινωνιακά τρικ του Δημάρχου με το πράσινο»
Στα επικοινωνιακά τρικ του Δημάρχου...