Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 23:23

Αντίθετοι οι Λιμενεργάτες στην ενοποίηση των δυο Σταθμών Σ.ΕΜΠΟ.

logoartc_f
Η Ομοσπονδία και η Ένωση Λιμενεργατών, εκφράζουν την αντίθεση τους στα σχέδια της Διοίκησης του ΟΛΠ για την ενοποίηση των δύο Σταθμών Σ.ΕΜΠΟ.:
 
Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών ήδη από τον Φεβρουάριο 2020, μόλις πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της διοίκησης του ΟΛΠ να προχωρήσει στη λειτουργική ενοποίηση των δύο Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ.) του λιμανιού του Πειραιά, επικοινωνήσαμε με τη διοίκηση και εκφράσαμε τη διαφωνία μας.  
 
Στις συναντήσεις που είχαμε, επισημάναμε τα προβλήματα και τους κινδύνους που δημιουργεί η συγκεκριμένη ενέργεια στα εργασιακά μας δικαιώματα.  Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ τότε, η συνέργεια είχε τη μορφή των συμβουλευτικών υπηρεσιών για την βελτίωση της απόδοσης στον Σταθμό του ΟΛΠ από την ΣΕΠ. 
 
Εκφράσαμε εγγράφως τις διαφωνίες μας και επιπλέον στις 26/2/2020 με επιστολή μας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και προς τις άλλες αρμόδιες αρχές (ΤΑΙΠΕΔ, Ρ.Α.Λ, Δ.Α.Λ, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κλπ) είχαμε ζητήσει να πάρουν θέση για την απόφαση του ΔΣ του ΟΛΠ να προχωρήσει σε συνέργεια με την ΣΕΠ στον χώρο του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ). 
 
Πρόσφατα, εν μέσω της πανδημίας και την δεδομένη περίοδο που οι εργαζόμενοι παρά τις ανησυχίες για την υγεία μας, εργαζόμαστε προσπαθώντας να  κρατήσουμε το λιμάνι λειτουργικό και ανοιχτό,  ο CEO της ΟΛΠ ΑΕ κ. FU Chengqiu, ανακοίνωσε ένα οργανόγραμμα, το οποίο ουδέποτε μας κοινοποίησε όπως όφειλε σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, και το οποίο ουσιαστικά αναθέτει την Διοίκηση του ΣΕΜΠΟ της ΟΛΠ ΑΕ στην ΣΕΠ (PCT).
 
Η ΟΜΥΛΕ, η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας, όπως κάναμε και με το προαναφερθέν έγγραφο μας και να καλέσουμε τους αρμόδιους φορείς καθώς επίσης και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση. 
 
Σε κάθε περίπτωση κάνουμε σαφές προς όλους ότι το εργασιακό μας καθεστώς δεν μπορεί να τεθεί υπό συζήτηση με κανέναν τρόπο και φυσικά είμαστε και παραμένουμε ΕΔΩ παρά την πανδημία, όχι μόνο για να κρατήσουμε το λιμάνι ανοιχτό και τη συνεχή διακίνηση των εμπορευμάτων, αλλά και για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.
 
Η επιστολή:
 
alt
alt
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

 «Ποιους ενοχλεί ο Πολυχώρος
Λιπασμάτων …»
 
Συνάντηση Γ. Μώραλη
με τον Λιμενάρχη Πειραιά

«Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία
για τη δημόσια υγεία;»

Παράσημο
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Τιμητική διάκριση της
Celestyal Cruises στα
MedCruise Awards 2020

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

29 Σεπτεμβρίου 2020, 00.00
Συμφωνία των Πρεσπών: Από «εθνική ήττα» σε «ιστορική» συμφωνία
Μετά το σάλο που ξέσπασε από το...
27 Σεπτεμβρίου 2020, 01.57
«Νέα δόξα για την πέτσινη δημοσιογραφία»
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων –...

Πειραιάς

28 Σεπτεμβρίου 2020, 23.12
 Νέος Πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο ο Θ. Καπράλος
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο...
28 Σεπτεμβρίου 2020, 15.36
Επιχείρηση «σκούπα» στο κυριακάτικο παζάρι
Συντονισμένη επιχείρηση-«σκούπα» του...
28 Σεπτεμβρίου 2020, 00.00
 Δ. Γκερλές: Τραγέλαφος η υπόθεση του Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά
Για τη νέα πρόταση όσον αφορά στην...