Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 00:00

Το καρναβάλι στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Για 31η χρονιά ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ετοιμάζεται να ζήσει σε ρυθμούς Καρναβαλιού! Με πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με μουσικά δρώμενα και εργαστήρια κατασκευών, αλλά και με το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού και τη συμμετοχή του COLOUR DAY FESTIVAL, οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης μας θα ανακαλύψουν πλούσιες ψυχαγωγικές και μουσικές εκδηλώσεις για το διάστημα της αποκριάς!

Η κορύφωση των εκδηλώσεών μας έρχεται με τις δύο μεγάλες παρελάσεις μας, τη νυχτερινή στον Ταύρο, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου στο Μοσχάτο, με τη συμμετοχή αρμάτων και χιλιάδων μεταμφιεσμένων, αλλά και με τις δύο μεγάλες συναυλίες που περιμένουν τους καρναβαλιστές με το τέλος των δύο παρελάσεων.
 
Η πόλη μας γιορτάζει, τα σχολεία και οι σύλλογοι του Δήμου μας “μεταμφιέζονται” και συμμετέχουν στο εορταστικό κλίμα, το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού ξεσηκώνει την πόλη με τους γρίφους και τα παιχνίδια του, ενώ τα παραδοσιακά Κούλουμα στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείου) και στο Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο, θα σηματοδοτήσουν το τέλος των φετινών εκδηλώσεων. 
 
Ζούμε το κλίμα του Καρναβαλιού, επιλέγοντας τα καταστήματα του Μοσχάτου και του Ταύρου για την ψυχαγωγία μας και τις αγορές μας! Καλή Αποκριά!
 
Ο Δήμαρχος
Μοσχάτου-Ταύρου
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 
Μοσχάτο, 12.00, Σταθμός ΗΣΑΠ
Μίνι παρέλαση υπό τους ήχους της μπάντας κρουστών QUILOMBO. ΗΣΑΠ, Μακρυγιάννη, Σολωμού, Χρ. Σμύρνης, Κοραή, πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείου).
 
Μοσχάτο, 13.00 Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείου)
Μία καρναβαλική χρωματιστή πρόγευση με τον ΧΑΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ, την ομάδα του COLOUR DAY FESTIVAL και τους QUILOMBO. Παρουσίαση, Κατερίνα Καρύδη.
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 
ΜΟΣΧΑΤΟ. Αίθουσα εκδηλώσεων ΚΑΠΗ, Πλ. Εθνικής Αντίστασης, Χαλκίδη 21
10.30- 14.30: Εθελοντική Αιμοδοσία. Συμμετέχει στα πλαίσια του παιχνιδιού του το Κυνήγι του Χαμένου θησαυρού.
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 
ΤΑΥΡΟΣ. 21.00, Αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας», Αγίας Σοφίας 16. 
Συναυλία με τραγούδια του έρωτα. Συμμετέχει ο Άκης Δείξιμος. Τη συναυλία ανοίγει ο ZTS.
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 
Παιδικές εκδηλώσεις στο Athens Heart, Ταύρος, Πειραιώς 180, 12.00-14.00: Αποκριάτικο party μεταμφιεσμένων με πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και της Α' και Β' τάξης των δημοτικών σχολείων Μοσχάτου και Ταύρου, στο επίπεδο 1.
 
18.0 - 20.00: Αποκριάτικο party μεταμφιε¬σμένων με πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά της Γ' έως και ΣΤ' τάξης των δημοτικών σχολείων Μοσχάτου και Ταύρου, στο επίπεδο 1.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 
ΜΟΣΧΑΤΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ (Δημαρχείου) 11:00 ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΑΣΚΑΡΑΤΑ. Καλούνται όλοι οι μικροί μας φίλοι να παρουσιάσουν τις στολές τους! Παρουσίαση, Κατερίνα Καρύδη.
 
ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 
18:30 Παρέλαση του Συλλόγου Κρητών με καντάδα από τα γραφεία τους μέχρι την Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείου) όπου θα παίξουν και θα χορέψουν!
 
ΜΟΣΧΑΤΟ 19.30: Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείου) στο Μοσχάτο. Μουσικοχορευτική συναυλία με αποκριάτικα έθιμα και δρώμενα Συμμετέχει ο Όμιλος Ελληνικών Χορών του Δήμου και πλαισιώνεται με τους παραδοσια¬κούς μουσικούς: Μαρία Πλουμή - Λαούτο και τραγούδι, Στέφανος Φίλος: Βιολί και τραγούδι, Ηλίας Μαρκανώνης: Κλαρίνο και τραγούδι, Γιώργος Αναγνωστόπουλος : Παραδοσιακά κρουστά
 
Ταύρος, 21.00, Αίθ. 7, π. Δημ. Σφαγεία, Πειραιώς και Επταλόφου, Ταύρος Αποκριάτικο Ξεφάντωμα με ένα ολοκλη¬ρωμένο πρόγραμμα ελληνικού ρεπερτορίου λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής με τους Νίκο Κερκένη και Μιχάλη Μαραγκάκη. Συμμετέχει το τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου «Ταυρίωνες» και οι επαγγελματίες από τον Ταύρο με κεράσματα. 
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 
ΜΟΣΧΑΤΟ 21.00 
 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ (Δημαρχείου) «Στον πυρετό του Rock ‘η” roll”», ένα μουσικό πρόγραμμα swing- rockabilly-roc- knroll σε επιλεγμένες διασκευές γνωστών τραγουδιών με τους DK & The Band: Δημήτρης Κελένης φωνητικά, Ανδρέας Καμ¬πύλης ηλεκτρική κιθάρα, Κωνσταντίνος Ζώτος ηλεκτρικό πιάνο, Σταύρος Ράπτης κοντραμ-πάσο/ηλεκτρικό μπάσο, Βασίλης Κωστέας τύμπανα Μαζί τους θα είναι και η χορευτική ομάδα των SteamRollers αποτελείται από μεγάλο αριθμό ζευγαριών που χορεύουν Rock ‘n’ Roll και Swing. 
 
ΣΑΒΒΑΤΟ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 
11.0 - 14.00, Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου και το «Σχολείο της Τέ¬χνης» ετοίμασαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εργαστήρια κατασκευών και δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με το “Εργαστήριο κατασκευών" και το “Εικαστικό εργαστήρι", ενώ θα διασκεδάσουν με τον “Καραγκιόζη στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού". Το αποκριάτικο κλίμα θα ζωντανέψει περισσότερο με τα «ΜΑΣΚΑρέματα & ΜΑΣΚΟφορέματα». Μεταμφιέσεις, μάσκες, χορός, face-painting και τραγούδια από όλη την Ελλάδα! 
 
Ταύρος, 19.00: ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ από πλ. Αγίας Σοφίας έως Εμπορικό Κέντρο Athens Heart. Συμμετέχουν πληρώματα από σχολεία, φορείς, συλλόγους της πόλης. 20.00: Εμπορικό κέντρο Athens Heart. Party 80's και 90's με την Πωλίνα, τον Μπίγαλη και τον Χαριτοδιπλωμένο.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 
14:00 Λεωφ. Μακρυγιάννη/ΜΟΣΧΑΤΟ
 
Μεγάλη Παρέλαση - ΣΥΝΑΥλΙΑ
 
Η μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων του Δήμου, με τη συμμετοχή σχολείων, φορέων, ομάδων καρναβαλιστών, χορευτικών σχημάτων, αρμάτων, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρων!
 
Η Λεωφόρος Μακρυγιάννη θα γεμίσει με πληρώματα μεταμφιεσμένων και άρματα από το Μοσχάτο και τον Ταύρο.
 
Στη Λεωφ. Μακρυγιάννη με κατάληξη στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείου).
 
Συμμετοχή - έκπληξη.
Παρουσίαση, Κατερίνα Καρύδη.
 
Η παρέλαση ολοκληρώνεται στην πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείου).
 
16.30 Νεανική συναυλία με τους Alcatrash, OGE, MIKE, Έλενα Τσαγκρινού και Κώστα Δόξα. Θα χρωματίσει τη γιορτή μας το Colour Day Festival
 
Υγειονομική Κάλυψη των παρελάσεων του Καρναβαλιού από την RSF HELLAS
 
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, 2 ΜΑΡΤΙΟΥ
 
11.30πμ - πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείου νέο τμήμα) στο Μοσχάτο και Πάρκο Ηρώων (Ενό-πλων Δυνάμεων) στον Ταύρο. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κορυφώνονται με τα παραδοσιακά κούλουμα.
 
ΤΕΤΑΡΤΗ, 4 ΜΑΡΤΙΟΥ
 
Μοσχάτο, 19.00, Πολιτιστικό Κέντρο «Θεό¬δωρος Αγγελόπουλος», Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, Μοσχάτο. Απονομή τιμητικών βραβείων στα πληρώματα του Καρναβαλι¬ού! Συμμετοχή: HeadQuarters Project (Street Artist Performers) Κουβάδες, σκούπες, βαρέλια, κατσαρόλες και πολλά άλλα αντικείμενα (trash materials) οικιακής και βιομηχανικής χρήσης αποκτούν μορφή - ήχο στα χέρια των έμπειρων μουσικών της ομάδας, δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό ρυθμών και μουσικής.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Γιατί ο Λιγνάδης "κέρδισε"
15 μέρες από την ολιγωρία
Μενδώνη;»
 
Απίστευτη παραδοχή
Γεραπετρίτη

«Ανεπαρκής η διοίκηση
Πατούλη στη διαχείριση των
απορριμμάτων»

«Ποια θα είναι η
"Μεγάλη Δευτέρα"
της αγοράς»
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Ο ΟΛΠ στηρίζει τα
Αθλητικά Σωματεία στο
Δήμο Κερατσινίου-
Δραπετσώνας

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

25 Φεβρουαρίου 2021, 21.32
«Ανεπαρκής η διοίκηση Πατούλη στη διαχείριση των απορριμμάτων»
Σφοδρή κριτική στη διοίκηση Πατούλη για...
24 Φεβρουαρίου 2021, 00.00
Παρέμβαση 900 νομικών: «Το κράτος δικαίου δεν είναι a la carte»
Κείμενο με τις υπογραφές 900 νομικών,...

Ναυτιλία

26 Φεβρουαρίου 2021, 21.37
Σύγκληση Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά
Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε...
24 Φεβρουαρίου 2021, 23.11
Η απεργία των Ναυτεργατών συνεχίζεται
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη νέα 24ωρη...

Πειραιάς

26 Φεβρουαρίου 2021, 21.47
Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Πειραιά
Ιδρύεται o Αναπτυξιακός Οργανισμός...
25 Φεβρουαρίου 2021, 21.48
«Ποια θα είναι η
Δήλωση προέδρου Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ. Αττικής,...
24 Φεβρουαρίου 2021, 22.47
Χωρίς Διοίκηση το Κρατικό Νίκαιας
Αναφορά των Βουλευτών του ΚΚΕ...