Τρίτη, 02 Μάρτίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 10:22

Η Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Δήμο Πειραιά

logoartc_f
Την Πρωτοχρονιάτικη  πίτα έκοψε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ευχόμενος καλή χρονιά και υγεία σε όλους. 
 
Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, Φαλήρου, Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ.κ. Σεραφείμ.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, Φαλήρου, Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ.κ. Σεραφείμ, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η πατρίδα μας διέρχεται μία κρίσιμη περίσταση και όπως είπε απαιτούνται δύο μεγέθη: πρώτον το φρόνημα να είναι αληθινό, πηγαίο, αμερόληπτο και ουσιώδες και  δεύτερον απαιτείται η ενότητα όλων.  «Όλοι ενωμένοι ως ένας άνθρωπος  χωρίς εμμονές, ιδεολογήματα και ιδεοληψίες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους επιθετικότητα, αναθεωρητικότητα και οποιαδήποτε άλλη κατάσταση», υπογράμμισε ο κ.κ. Σεραφείμ. Ευχήθηκε ο νέος χρόνος να είναι ευλογημένος, να είναι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι γιατί  διακονούν έναν πολιτισμό χιλιάδων ετών, που πάντοτε «αγκαλιάζει» κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς σωβινισμούς και ανόητες πατριδοκαπηλίες. Όμως σημείωσε: «χρειάζεται αυτή τη στιγμή να έχουμε βαθιά μέσα μας τη συνειδητότητα του γένους μας».
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ευχήθηκε καλή χρονιά και υγεία για όλους, τονίζοντας ότι η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά ευχάριστη και ιδιαίτερη, διότι  συναντώνται  όλοι σχεδόν οι εκπρόσωποι της πόλης του Πειραιά. 
Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι τελείωσε μια δύσκολη χρονιά, ωστόσο παραμένουν  τα οικονομικά και τα κοινωνικά προβλήματα, μαζί με τα πολύ σοβαρά εθνικά  και γεωπολιτικά θέματα που ανακύπτουν, στα οποία αναφέρθηκε και ο Σεβασμιώτατος.  
 
«Μαζί  με  το φρόνημα,  την ενότητα και την  ομοψυχία,  πρέπει να υπάρχει  η γνώση, η σκληρή δουλειά,  η εντιμότητα  και η σοβαρότητα»,  τόνισε ο κ. Μώραλης, επισημαίνοντας ότι και το 2020, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο με  τον ίδιο επικεφαλής  και τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των συνδυασμών θα δουλέψει σκληρά,  συνθέτοντας απόψεις προκειμένου η πόλη να κάνει βήματα προόδου.  «Θα δουλέψουμε με υπευθυνότητα, με εντιμότητα και ειλικρίνεια, ώστε να συνεχίσει να προοδεύει ο Πειραιάς, γιατί έχει μία θετική προοπτική και συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία πλέον αναδεικνύονται», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά.
 
Στη συνέχεια, ευχήθηκε να  συνεχιστεί η ενότητα που υπάρχει στον Πειραιά, λέγοντας: «Παρά τις όποιες διαφορετικές αντιλήψεις που έχουμε στον Πειραιά συνθέτουμε απόψεις και δεν εννοώ μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά όλη την πόλη και αυτό είναι  κάτι που μας  ικανοποιεί». 
 
Τέλος, δεσμεύτηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να βελτιώνει την καθημερινότητα των Πειραιωτών και ευχήθηκε το 2020  να είναι μια καλή χρονιά για τη χώρα, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι θα είναι μια καλή χρονιά για την πόλη.  
 
Τα τρία φλουριά της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  έτυχαν στην Αντιδήμαρχο Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων Ανδριάνα Ζαρακέλη,  στη Δημοτική Σύμβουλο Βάνα Μελά και στον Κοινοτικό Σύμβουλο Σπύρο Αγγελιδάκη. 
 
Την εκδήλωση πλαισίωσε  μελωδικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά. 
 
Στην τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας παρευρέθηκαν: 
 
Ο πρώην Υπουργός  Ναυτιλίας  και Βουλευτής  κ. Θοδωρής  Δρίτσας, οι Βουλευτές κ. Κώστας Κατσαφάδος και κα Νόνη Δούνια, η  Αντιπεριφερειάρχης  Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο κ. Σπύρος Σπυρίδων,  Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης,  ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Αγρανιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και φορέων, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλης και πολλοί δημότες. 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Ας μην επαναλάβουμε λάθη
του παρελθόντος»
 
 «Ο δικός μας κόσμος δεν
δολοφονεί, δεν μισεί,
δεν εκδικείται»

«Ανεπαρκής η διοίκηση
Πατούλη στη διαχείριση των
απορριμμάτων»

«Ποια θα είναι η
"Μεγάλη Δευτέρα"
της αγοράς»
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Ο ΟΛΠ στηρίζει τα
Αθλητικά Σωματεία στο
Δήμο Κερατσινίου-
Δραπετσώνας

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

01 Μάρτίου 2021, 22.30
Πρωτοφανές …
Η ΕΡΤ αρνήθηκε να καλύψει την...
27 Φεβρουαρίου 2021, 21.24
 «Ο δικός μας κόσμος δεν δολοφονεί, δεν μισεί, δεν εκδικείται»
Ο Διονύσης Τεμπονέρας ανάρτησε στον...

Ναυτιλία

01 Μάρτίου 2021, 20.49
Παρέμβαση για την καθυστέρηση των συντάξεων στους Ναυτεργάτες
Ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας για τα...
01 Μάρτίου 2021, 16.39
ΟΛΠ Α.Ε.: Πλατφόρμα αποβίβασης επιβατών
Η ΟΛΠ Α.Ε. προχώρησε στην μελέτη και...
26 Φεβρουαρίου 2021, 21.37
Σύγκληση Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά
Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε...

Πειραιάς

01 Μάρτίου 2021, 00.00
Car terminal στο λιμάνι του Πειραιά
«Η Cosco το τερμάτισε» καταγγέλλει με...
28 Φεβρουαρίου 2021, 20.20
«Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την τήρηση των Αρχών του Ανθρωπισμού»
Ψήφισμα του «Δικηγορικού Συλλόγου...
28 Φεβρουαρίου 2021, 20.16
Σωφρονισμός χωρίς σεβασμό στα δικαιώματα…
Την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 και ώρα...