Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 20:23

Από το Ιόνιο οι πτήσεις των υδροπλάνων

logoartc_f
Συνάντηση εργασίας για τα Υδατοδρόμια είχε η Πρόεδρος του ΕΟΤ κυρία Άντζελα Γκερέκου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του «Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας» Σ. Ζερβόπουλο και τον Πρόεδρο της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Τ. Γκόβα.
 
Η κυρία Γκερέκου παρακολουθεί από κοντά την πορεία του project έχοντας μάλιστα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αδειοδότηση του πρώτου Υδατοδρομίου στην Κέρκυρα το 2014 με την ιδιότητά της ως Υφυπουργός Πολιτισμού.
 
 Ως εκ τούτου, κατά την διάρκεια της συζήτησης, έμφαση δόθηκε στα Υδατοδρόμια του Ιονίου καθώς η περιοχή αυτή είναι η πλέον έτοιμη για να ξεκινήσουν οι πτήσεις των υδροπλάνων. Σημειωτέον ότι την περίοδο ‪2004 - 2008 τα Υδροπλάνα λειτούργησαν στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου. 
 
Είχαν ως κύρια βάση την Κέρκυρα και πραγματοποιούσαν πτήσεις προς τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, την Πάτρα, την λίμνη των Ιωαννίνων και το Brindisi της Ιταλίας.
 
Παρά τον πιλοτικό χαρακτήρα του εγχειρήματος, δόθηκαν σαφή δείγματα γραφής της αξιοπιστίας των Υδροπλάνων, καθώς κατά την περίοδο λειτουργίας τους πραγματοποιήθηκαν περί τις 15.000 πτήσεις και μετακινήθηκαν ‪180.000 επιβάτες χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα σε θέματα ασφάλειας πτήσεων αλλά και λειτουργίας των Υδατοδρομίων.
 
Το αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα είναι ότι οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου, αλλά και οι τουρίστες, που χρησιμοποίησαν τα Υδροπλάνα, ωφελήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την δραστηριοποίηση των ευέλικτων αυτών μέσων μεταφοράς.
 
Από την πλευρά του ο «Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας» έχει αποκτήσει τις δυο πρώτες Άδειες Υδατοδρομίων στην Ελλάδα (σε Κέρκυρα και Παξούς) και έχει συστήσει, σε σύμπραξη με τα «Ελληνικά Υδατοδρόμια», την εταιρεία «Υδατοδρόμια Βορείου Ιόνιου» που είναι ο Φορέας Λειτουργίας των Υδατοδρομίων Κέρκυρας και Παξών.
 
Η ύπαρξη αυτών των υδατοδρομίων και η αναμενόμενη αδειοδότηση απο την Π.Ι.Ν πέντε ακόμη, στα νησιά Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Μεγανήσι, καθιστά το Ιόνιο την πλέον ώριμη αγορά για να ξεκινήσουν οι πτήσεις των υδροπλάνων το 2020.
 
Τα Υδατοδρόμια στο Ιόνιο μπορούν να αποτελέσουν τον οδηγό για τη δημιουργία εκτενούς δικτύου Υδατοδρομίων στις λοιπές νησιωτικές, παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές της χώρας μας.”
 
Η κ. Γκερέκου γνωρίζοντας τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το επισπεύδον Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για την ψήφιση νέου βελτιωμένου νόμου για τα Υδατοδρόμια, καθώς η ίδια από το 2009 συνέβαλε  στην δημιουργία νομοθετικού πλαισίου ως υφυπουργός Τουρισμού αλλα και στην στην αδειοδότηση του πρώτου αεροδρομίου στην Κέρκυρα το 2014.
 
Δήλωσε παρούσα να συνδράμει και η ίδια, με το θεσμικό της ρόλο στον τομέα του Τουρισμού, όπου χρειασθεί, καθώς με τα υδροπλάνα η τουριστική αγορά θα διευρυνθεί και θα αναπτυχθεί ποιοτικά. Οι Τουρίστες θα μπορούν με ένα καινοτόμο τρόπο να μετακινούνται γρηγορότερα και ασφαλέστερα προς τα μέρη των διακοπών τους αλλά και να αυξάνουν τις επιλογές τους σε επισκεψιμότητα προορισμών.
 
Συγκεκριμένα η κυρία Γκερέκου δήλωσε:
 
 "Είναι πολύ σημαντικό για όλα τα νησιά μας να μπορέσουν να συνδεθούν άμεσα με υδροπλάνα στηρίζω αυτό το έργο πολλά χρόνια και πιστεύω ότι η υλοποίηση του θα συμβάλει τα μέγιστα στον τουρισμό αλλά και στις τοπικές κοινωνίες.
 
 Επίσης αξίζει να πω εδώ ότι είναι πιο φιλικά για το περιβάλλον.
 
Κατά την συνάντηση επισημάνθηκε 
 
Και από τις δύο πλευρές ότι τα οφέλη από τη λειτουργία των Υδατοδρομίων θα είναι πολλαπλά. 
 
Πέρα από Οικονομικά θα είναι και Κοινωνικά και θα αφορούν πρωτίστως την ποιότητα ζωής των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας, κυρίως δε των μικρών και απομονωμένων νησιών.
 
 Η αξιόπιστη και ανελλιπής προσβασιμότητα, που θα εξασφαλισθεί από τις πτήσεις των Υδροπλάνων, θα αναζωογονήσει τις τοπικές οικονομίες των μικρών νησιών αναβαθμίζοντας τον τουρισμό τους, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει συνολικά την κοινωνική τους συνοχή.»
 
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Απαράδεκτη η τοποθέτηση
του Υπ. Εθνικής Άμυνας» 
 
Πέθανε ο Νίκος
Μπελογιάννης, γιος του  
αγωνιστή της Αριστεράς 

«Αντικατάσταση Αγροτικού
Ιατρού στο Πολυδύναμο
Σπετσών»

 «Ωδή για τους
Τουρκοκύπριους»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

11 ιστορίες + 1 
από τον Steven Coombes

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

26 Οκτωβρίου 2020, 16.55
Συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Κορυδαλλό
Οι ΚΟ Κορυδαλλού του ΚΚΕ,...
25 Οκτωβρίου 2020, 22.03
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει ταφόπλακα στην έρευνα για τη Novartis
"Η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο...
25 Οκτωβρίου 2020, 21.58
Πρόταση μομφής στην πολιτική της κυβέρνησης
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του...

Ναυτιλία

28 Οκτωβρίου 2020, 00.46
«Αναμένουμε την άμεση διευκρίνιση των αιτιών της σύγκρουσης»
Δήλωση Τομεάρχη Ναυτιλίας και...
28 Οκτωβρίου 2020, 00.38
Η ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας για την σύγκρουση των πλοίων
Η ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας για την...
27 Οκτωβρίου 2020, 09.50
Σύγκρουση εμπορικού πλοίου με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι του Πειραιά
Το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά,  έγινε...

Πειραιάς

28 Οκτωβρίου 2020, 00.48
Πειραιάς: Ετοιμότητα για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
Εν όψει των επικίνδυνων καιρικών...
27 Οκτωβρίου 2020, 00.00
Ακτινογραφία του Πειραιά από το Πολυτεχνείο
Για να καταλάβεις μια περιοχή, πρέπει να...
26 Οκτωβρίου 2020, 17.00
Διοικητής αστυνομικού τμήματος τα πίνει σε μπαρ στον Πειραιά...
Ένα απίστευτο περιστατικό με διοικητή...