Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 23:07

«Αναγκαία η υπογειοποίηση της γραμμής του ΗΣΑΠ»

damanaki ixthok1
Δήλωση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη:
 
«6 λόγοι που κάνουν αναγκαία την υπογειοποίηση της γραμμής του ΗΣΑΠ μεταξύ Φαλήρου και Πειραιά»
 
Στο πλαίσιο της συζήτησης, για την υπογειοποίηση της γραμμής του πρώην ΗΣΑΠ στο τμήμα μεταξύ Φαλήρου και Πειραιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έκανε την παρακάτω δήλωση:
 
«Η υπογειοποίηση της γραμμής του "Ηλεκτρικού" μεταξύ Φαλήρου και Πειραιά αποτελεί μια παλιά εξαγγελία που κάθε φορά για κάποιο "μυστήριο" λόγο ματαιώνεται. Είναι, όμως, κι ένα πάγιο αίτημα όλων των Φορέων και των κατοίκων της πόλης. Σήμερα, κινδυνεύει να οδηγηθεί το σχέδιο της υπογειοποίησης σε οριστική ματαίωση και ν' αντικατασταθεί μ' ένα έργο εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων υποδομών. Το έργο της αναβάθμισης έχει προϋπολογισμό 12 εκατ. €, έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ του Υπ. Μεταφορών και φαίνεται να προκρίνεται του έργου της υπογειοποίησης.
 
Γιατί όμως είναι απαραίτητη η υπογειοποίηση της γραμμής στο τμήμα αυτό;
 
1. Διότι οι γραμμές του "Ηλεκτρικού", στη σημερινή τους μορφή, κόβουν για 130 χρόνια την πόλη στα δύο. Δύο τμήματα που επικοινωνούν δύσκολα μεταξύ τους και
επιβαρύνουν με πρόσθετους κυκλοφοριακούς φόρτους το δίκτυο της πόλης, καθιστώντας την καθημερινή ζωή κατοίκων και επισκεπτών δύσκολη, χρονοβόρα και τελικά μη λειτουργική.
 
2. Διότι θα απελευθερώσει πάνω από 10 στρέμματα χώρου, επιτρέποντας στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο να διευρυνθεί και να καταστεί από κάθε άποψη λειτουργικότερο. Πρόκειται για τους οδικούς άξονες που εμφανίζουν υψηλή κυκλοφορία, χαμηλές ταχύτητες, "μποτιλιαρίσματα" και όλα γενικά τα προβλήματα που γνωρίζουν, χρόνια τώρα, κάτοικοι και επαγγελματίες οδηγοί. Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο αναλαμβάνει όλο το φόρτο των μετακινήσεων όχι μόνο προς τη πόλη αλλά κυρίως προς το λιμάνι, αθροίζοντας βαριά φορτηγά, ΙΧ, δημόσιες συγκοινωνίες.
 
3. Διότι θα επιτρέψει την κατασκευή ενός ενδιάμεσου σταθμού, περίπου στο ύψος του "Κεράνη", εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες κατοίκους (Καμίνια, Παλαιά Κοκκινιά κ.α) που σήμερα αναγκάζονται να φτάνουν στον τερματικό σταθμό του Πειραιά και να επιστρέφουν "προς τα πίσω". Κι αυτό χωρίς να αυξάνεται ο χρόνος της διαδρομής αφού η ταχύτητα στο υπόγειο δίκτυο είναι σχεδόν διπλάσια της σημερινής και καλύπτει τη χρονοκαθυστέρηση από την προσθήκη του νέου Σταθμού.
 
4. Διότι θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής που σήμερα είναι σε συνθήκες υποβάθμισης, υποχώρησης της σταθερής κατοίκισης και εγκατάλειψης.
 
5. Διότι το έργο αυτό δεν απαιτεί ενέργειες απαλλοτρίωσης και έχει οριστική μελέτη, έχει έγκριση Περιβαλλοντικών όρων. Μπορεί αν δημοπρατηθεί σήμερα και να παραδοθεί σε 30 μήνες.
 
6. Διότι μαζί με άλλα έργα και παρεμβάσεις (π.χ. "Παπαστράτος", "Ιπποδάμεια" κλπ) θα αναβαθμίσει την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης, δημιουργώντας τους όρους για μια βιώσιμη και λειτουργική πόλη, βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό ισοζύγιο αλλά τελικά και την αισθητική του χώρου και των χρήσεων.»
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Αντικατάσταση και
Επαναπατρισμοί
Πληρωμάτων»… 
 
«Στο σκαμνί όσοι διέδωσαν τις
ψευδείς πληροφορίες»

Η αξιοποίηση του Πύργου
ανοίγει τον δρόμο για την 
«ΙπποδάμειαΑγορά»

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

"Το ομορφότερο γκολ
ήταν μια πάσα"

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

11 Ιουλίου 2020, 19.34
«Στο σκαμνί όσοι διέδωσαν τις ψευδείς πληροφορίες»
Ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση στα...
10 Ιουλίου 2020, 00.31
Χημικά και ξύλο στη διαδήλωση στο Σύνταγμα
Επεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα με τις...

Ναυτιλία

11 Ιουλίου 2020, 11.02
 «Αντικατάσταση και Επαναπατρισμοί Πληρωμάτων»
O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής...
08 Ιουλίου 2020, 09.25
«Αειφορία Λιμένων του Κόσμου 2020»
Βραβείο Διεθνούς Κύρους για το Green C Ports ...

Πειραιάς

11 Ιουλίου 2020, 19.27
Ξεκινούν τη Δευτέρα οι Καλοκαιρινές Εκπτώσεις
Ανακοινωση του Εμπορικού Συλλόγου...
11 Ιουλίου 2020, 11.26
Ο Παναγιώτης Μανιάς, ο νεκρός που βρέθηκε στα Βοτσαλάκια
Ταυτοποιήθηκε η σορός του άνδρα που...
10 Ιουλίου 2020, 15.39
«Έφυγε» ο πρόεδρος των λιμενεργατών Νίκος Γεωργίου
«Τα τμήματα Εργατικής Πολιτικής και...