Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 22:15

«Ο Μητσοτάκης χτίζει δεξιό, αστυνομικό κράτος»

logoartc_f
«Σε συγκέντρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «κάποιοι θέλουν ένα νέο Γρηγορόπουλο».
 
«Αντί να στήνουν «επιτελικό» κράτος, στήνουν αστυνομικό κράτος και τελικά ας φορέσει στολή αστυνομικού ο Μητσοτάκης να τελειώνουμε», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, σε τηλεοπτικό πάνελ ιδιωτικού σταθμού. Οι εικόνες των τελευταίων μηνών παραπέμπουν αβίαστα σε σκοτεινές εποχές του τόπου μας, επισημαίνει ο κ. Ραγκούσης και στο Έθνος της Κυριακής.
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στήνει ένα αστυνομικό κράτος και χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία με κάθε τρόπο και κάθε κόστος», σημείωσε.  
 
Ο λόγος του κ. Χρυσοχοΐδη είναι ακραίος δεξιός από τη στιγμή που έγινε υπουργός του Μητσοτάκη, αναφέρει ο κ. Ραγκούσης και εξηγεί: «Σε συγκέντρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «κάποιοι θέλουν ένα νέο Γρηγορόπουλο».
Μετά την ανάπτυξη διμοιριών των ΜΑΤ απέναντι σε 100 φοιτητές, η ερώτηση που τίθεται είναι αν θέλει αυτός και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έναν νέο Γρηγορόπουλο. Όταν οι φοιτητές έσπασαν το λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ, θα έπρεπε να στείλουν δύο αστυνομικούς να καταγράψουν το συμβάν και να φύγουν, όχι να στείλουν όλα τα ΜΑΤ μπροστά στους φοιτητές και να τους αποκλείσουν. Αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα στην ΑΣΟΕΕ δεν γίνονταν ούτε επί χούντας, ούτε το ’73!
Εντός της αστυνομίας υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις για τον επικοινωνιακό τρόπο που χρησιμοποιούν οι Χρυσοχοΐδης – Μητσοτάκης το Σώμα.
 
Ο τομεάρχης προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι εντός της αστυνομίας υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις για τον επικοινωνιακό τρόπο που χρησιμοποιούν οι Χρυσοχοΐδης – Μητσοτάκης στο Σώμα.
 
Συνέχισε λέγοντας, «Δώσαμε συγχαρητήρια στην Αστυνομία για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής Οργάνωσης προχθές, αλλά άλλο πράγμα αφήνω την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και άλλο πράγμα να λέει ο Μητσοτάκης προεκλογικά «στις 8 Ιουλίου, αν βγω Πρωθυπουργός, τελειώνουμε με τον Ρουβικώνα και καθαρίζω τα Εξάρχεια σε ένα μήνα». Έχουν κατασκευάσει έναν μύθο ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανεκτικός στην ανομία και τώρα που βλέπουν ότι δεν ισχύει προβάλλουν το έργο «αστυνομία και ΜΑΤ παντού» για να παίξουν επικοινωνιακό παιχνίδι και ο Μητσοτάκης και ο Χρυσοχοΐδης, πρέπει επειδή είναι εκτεθειμένοι να κάνουν επίδειξη δύναμης, γι’ αυτό κάνουν επίδειξη δύναμης».
 
Για το «φάντασμα» του 73
 
«Αυτό που έγραψε η Εφημερίδα των Συντακτών χθες, ότι το «φάντασμα του ’73 στοιχειώνει τη Δεξιά», είπε χαρακτηριστικά ότι, «έτσι όπως πάει ο Μητσοτάκης θα γίνει η άποψη της πλειοψηφίας, σε ένα χρόνο».
 
Σχολίασε δε, «πως αυτή η λογική, αντί για διάλογο, επιχειρήματα και πειθώ, για κάθε τι έχω την αστυνομία, για το κάπνισμα, για τα μπαρ, για τους κινηματογράφους, για το σπάσιμο ενός λουκέτου, θα έχει το κόστος της».
 
Η πολιτική του κατευνασμού απέτυχε.
 
Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι «ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε θα καταργήσω τα ΜΑΤ, ποτέ δεν είπε ότι τα ΜΑΤ δεν θα έχουν όπλα επάνω τους. Αυτό που είχαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε λίγα χρόνια με κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι και το ζητούμενο ξανά, είναι η κοινωνική ειρήνη. Είχαμε κοινωνική ειρήνη».
 
Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση ο Μητσοτάκης έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και τώρα πια ο Ρουβικώνας μπαίνει στα γραφεία των υπουργών και στις πρεσβείες. «Είναι αυτός ο Ρουβικώνας που ο Μητσοτάκης έλεγε ότι στις 8 Ιουλίου θα τον τελειώσει. Έλεγε ψέματα ο κ. Μητσοτάκης», είπε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Και πρόσθεσε «Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι αν γίνει πρωθυπουργός σε ένα μήνα θα έχει καθαρίσει τα Εξάρχεια. Τα καθάρισε; Όχι, γιατί έλεγε ψέματα ο κ. Μητσοτάκης και πάλι».
 
Ο κ. Μητσοτάκης στήνει αστυνομικό κράτος.
 
«Στο κέντρο του μυαλού της κυβέρνησης δεν υπάρχει η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα, υπάρχει ο θεατρινισμός και οι κινήσεις εντυπωσιασμού», εκτίμησε.
 
Έκανε λόγο για ψέμα χυδαίας προπαγάνδας και της μονταζιέρας αυτό που αναπαράγεται από τους δημοσιογράφους ότι ο κ. Λάππας που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τους ποινικούς κώδικες είπε ότι οι μολότωφ δεν είναι αδίκημα. Και εξήγησε: « Ο κ. Λάππας είπε: Έχουμε έναν που κρατάει με μολότωφ στα
Εξάρχεια και έναν άλλον που κυκλοφορεί με καλάσνικοφ στα Εξάρχεια και γιατί είναι αδίκημα η κατοχή μολότοφ και η χρήση του και υποδεέστερο αδίκημα η κατοχή και χρήση καλάσνικοφ; Του κόβουν τη δήλωση στη μέση και την μοντάρουν για να την περάσουν χυδαία.»
 
Πηγή: avgi.gr

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα σχολικά
γεύματα και οι συγχωνεύσεις
στη Νίκαια
 
«Όταν και η ίδια ντροπή
ντρέπεται»
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

«Η καταπολέμηση της
κλιματικής αλλαγής και η
συνεργασία των κρατών
της Μεσογείου»

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Οκτωβρίου 2021, 21.27
Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες οι Κομματικές  Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ. ...
23 Οκτωβρίου 2021, 09.19
«Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η συνεργασία των κρατών της Μεσογείου»
Στην ανάγκη για συνεργασία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, με στόχο την ευημερία των...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.28
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Πρόκληση η αποφυλάκιση Πατέλη
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά: Η αποφυλάκιση Πατέλη συνιστά πρόκληση για τους δημοκρατικούς πολίτες...

Ναυτιλία

22 Οκτωβρίου 2021, 18.04
«Καμιά ειδική μεταχείριση, κανένα προνόμιο υπέρ των συνδικαλιστών!!»
«Μέσα σε μια περίοδο όξυνσης και γιγάντωσης των Ναυτεργατικών προβλημάτων και κλιμάκωσης της επίθεσης...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.24
Το Λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί το Συνέδριο “Green Port Cruise & Congress “
To 16o Συνέδριο Green Port Cruise&Congress που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, φιλοξενείται από την ΟΛΠ Α.Ε. και διαρκεί από...
20 Οκτωβρίου 2021, 18.41
CLIA: Η νέα Γενική Διευθύντρια στην Ευρώπη
Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), ο κύριος φορέας και η ηγετική φωνή της παγκόσμιας κοινότητας...

Πειραιάς

24 Οκτωβρίου 2021, 15.41
Εγκαίνια Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. εγκαινιάζει το νέο παράρτημα του  Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά με στόχο να...
23 Οκτωβρίου 2021, 21.32
«Πρωτοβουλίες άμεσης και ευέλικτης δράσης στο Νέο Φάληρο»
Την ανάληψη πρωτοβουλιών άμεσης και ευέλικτης δράσης για την επιτακτική ολοκλήρωση των έργων στον Κηφισό, την...
23 Οκτωβρίου 2021, 00.00
Σκηνή «Ωμέγα» η νέα σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Το εμβληματικό μνημείο της πόλης μας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς...