Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 21:55

«Βαρβαρότητα και αναλγησία για τους απόμαχους της θάλασσας»

logoartc_f
Σύμφωνα με στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της ΠΕΝΕΝ και αφορούν συνταξιούχους που έχει ολοκληρωθεί η καταβολή της κύριας σύνταξης και δίνονται οι εφάπαξ παροχές (τα στοιχεία αφορούν συνταξιούχους προερχόμενους από το πλήρωμα καταστρώματος που ανήκουν στην ΠΕΝΕΝ και έχουν αποκλειστικά ναυτική υπηρεσία) προκύπτει ότι ένα ποσοστό που αντιστοιχεί στο 10% των υποθέσεων παροχής των εφάπαξ των δικαιούχων ναυτεργατών έχουν φύγει από την ζωή χωρίς να προλάβουν οι ίδιοι να τους χορηγηθεί με αποτέλεσμα να έχουν κηρυχτεί ως δικαιούχοι οι χήρες των Ναυτικών αυτών....
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:
 
Πρόκειται για μια φρικτή - τραγική πραγματικότητα στην οποία η πολιτική ευθύνη τόσο της προηγούμενης όσο και της τωρινής κυβέρνησης είναι αναμφισβήτητη και καθοριστική.
 
Από τα παραπάνω συγκλονιστικά στοιχεία βγαίνουν ορισμένα συμπεράσματα τα οποία έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον να καταγραφούν.
 
1) Το πόσο δύσκολο, επικίνδυνο για την υγεία όσων ασκούν το ναυτεργατικό επάγγελμα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός φεύγει από την ζωή σε ηλικία μεταξύ 50 με 55 χρόνων (μέσος όρος συνταξιοδότησης).
 
2) Δυστυχώς το αστικό πολιτικό σύστημα και οι κυβερνήσεις που το έχουν υπηρετήσει έως και σήμερα κωφεύουν σε κάτι το οποίο μετ' επιτάσεως έχει προβάλει και διεκδικεί η ΠΕΝΕΝ, να θεσπιστεί υπηρεσία (σε ένα αυτόνομο Οίκο Ναύτη) που θα συλλέγει, θα επεξεργάζεται στοιχεία για τις επαγγελματικές ασθένειες των Ναυτεργατών παίρνοντας και τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη και ουσιαστική αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών και κινδύνων όπως αυτά προκύπτουν από τα στατιστικά των ασθενειών αυτών.
 
3) Η στάση όλων αυτών των κυβερνήσεων συνιστά ένα ακόμη αποδεικτικό στοιχείο του πόσο υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή των Ναυτεργατών, πόσο ευαισθητοποιούνται για τις εργασιακές συνθήκες και πολύ περισσότερο η ατολμία τους να βάλουν χέρι για ουσιαστικές αλλαγές και για την αναβάθμιση αυτής της κατάστασης που αφορά τις συνθήκες εργασίας, της διατροφής, αλλά και της ίδιας της ζωής στα πλοία.....
 
Πρόσθετα σημειώνουμε ότι το επίσημο κράτος και οι διάφοροι φορείς υγείας ποτέ έως σήμερα δεν διέθεσαν έστω και αποσπασματικά το κατάλληλο επιστημονικό - ιατρικό προσωπικό ώστε να καταγραφούν οι κίνδυνοι, τα προβλήματα και οι συνέπειες από τις εργασιακές συνθήκες.
 
Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια ταξική πολιτική επιλογή που τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα δεν θέλει με τίποτα να φέρει στην επιφάνεια ούτε στο επίπεδο της έρευνας τα συγκλονιστικά στοιχεία που θα θίξουν τα κακώς κείμενα της Ναυτιλίας των εφοπλιστών έτσι ώστε να μην "τσαλακωθεί" η δημόσια αγιοποίηση που επιφυλάσσουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους και το πολιτικό σύστημα που νυχθημερόν υπερασπίζεται το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς που έχει επιβληθεί στα πλοία.
 
Η εικόνα αυτή δυστυχώς ολοκληρώνεται με την κατάργηση όλων των αυτόνομων ασφαλιστικών ταμείων των Ναυτεργατών, το ξεπέταγμά τους στον ΕΦΚΑ, στο ΕΤΕΑΕΠ και στο δημόσιο σύστημα υγείας και έτσι ποτέ δεν θα αποκαλυφθεί η πραγματικότητα για της γης τους κολασμένους!!!
Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ με την κατάργηση των αυτόνομων ασφαλιστικών ταμείων των Ναυτεργατών και την πολιτική τους έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο, να οδηγούνται στον θάνατο απόμαχοι Ναυτεργάτες χωρίς να προλάβουν να πάρουν τις νόμιμες ασφαλιστικές παροχές τους οι οποίες και αυτές έχουν κατακρεουργηθεί τα
τελευταία χρόνια στα πλαίσια των διαδοχικών αντιασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων που θύματα είναι οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι!!!!
 
Κατά τα λοιπά τα "ματωμένα πλεονάσματα" σε επικοινωνιακό επίπεδο καλά κρατούν....!!!!
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Επιστολή Ν. Κοτζιά στους
πολιτικούς αρχηγούς 
 
Το μήνυμα του Γ. Μώραλη
για τις εορταστικές εκδηλώσεις

Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια
στον τουριστικό τομέα  

Διευθύνων Σύμβουλος της
ΕΕΤΑΑ ο Σπ. Σπυρίδων
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

Χρυσό Βραβείο για την
ΕΥΔΑΠ από το EBEN GR 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Ράλι (ERC)

podosfairiki_synerg.logo1
 «Άλμα»: Το μυθιστόρημα
του Χρήστου Χρυσόπουλου
από τις Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

06 Δεκεμβρίου 2019, 00.00
Αλήθειες και ψέματα για το κοινωνικό μέρισμα
Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του...
05 Δεκεμβρίου 2019, 23.35
Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον τουριστικό τομέα
Στις νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες...
04 Δεκεμβρίου 2019, 22.09
Επιστολή Ν. Κοτζιά στους πολιτικούς αρχηγούς
Ο Πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ, Ν. Κοτζιάς και η...

Ναυτιλία

05 Δεκεμβρίου 2019, 23.22
Τα χειμερινά δρομολόγια της Celestyal Cruises
Εκδήλωση υποδοχής στο Celestyal Crystal με αφορμή...
04 Δεκεμβρίου 2019, 22.06
Επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος Φ/Γ «NEW LEO»
Ευρεία επιχείρηση έρευνας και...
04 Δεκεμβρίου 2019, 00.12
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου με την πώληση των Λιμανιών
Δήλωση Τομεάρχη Ναυτιλίας και...

Πειραιάς

05 Δεκεμβρίου 2019, 23.33
 Ημερίδα για τα Επείγοντα Περιστατικά
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων...
04 Δεκεμβρίου 2019, 22.00
SOS ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ιδρυτική συνέλευση αγώνα πολιτών Πειραιά
Η γιγάντωση του εμπορίου και της...
03 Δεκεμβρίου 2019, 01.19
«Οι εργολάβοι ιδιωτικών υπηρεσιών έφτασαν στον Δήμο Πειραιά»
 Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης...