Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 22:14

«Θέατρο του παράλογου» η συνέχεια...

logoartc_f
Απάντηση της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς για όλους» στη χθεσινή δήλωση του προέδρου του ΟΠΑΝ Σήφη Βουράκη μετά την τελευταία συνεδρίαση του οργανισμού.
 
Ανακοίνωση της Κίνησης «Πειραιάς για όλους» 
 
Με ειλικρινή έκπληξη είδαμε μία φυσιολογική και συνηθισμένη συζήτηση για τις ανάγκες προσλήψεων καθαριότητας στο ΔΣ του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά, στις 12/11 να εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου χάρη σε μία «εμπνευσμένη» δήλωση του προέδρου του ΔΣ κυρίου Ιωσήφ Βουράκη.
 
Ο κύριος Βουράκης ενοχλήθηκε από τις τοποθετήσεις του εκπροσώπου των εργαζομένων, των δημοτικών συμβούλων του «Πειραιάς για Όλους» (και της «Λαϊκής Συσπείρωσης») και στα χωρίς αφορμή άρχισε τις ειρωνικές δηλώσεις επί των πάντων-για τους εργαζόμενους ΑΜΕΑ οι οποίοι μπορούν μεν να εργάζονται στο βαρύ έργο των απορριμματοφόρων, αλλά όχι κατά τον Βουράκη στην απλή καθαριότητα, για το κυβερνητικό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, τις θέσεις των κομμάτων, για την ψήφο εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων. Το χειρότερο είναι ότι αυτές οι δηλώσεις μετατράπηκαν σε επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου Πειραιά.
 
Επειδή κάποιοι παρασύρθηκαν από τον κύριο Βουράκη, τους ενημερώνουμε πως οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Πειραιάς για Όλους» υποστήριξαν την πρόταση των εργαζομένων για αξιοποίηση των ΑΜΕΑ (χωρίς κινητικά προβλήματα) στην καθαριότητα του ΟΠΑΝ αντί της ανάθεσης σε ιδιωτικό συνεργείο που και δεν βοηθάει στην κατεύθυνση υγειών σχέσεων ασφαλούς εργασίας και είναι για τον οργανισμό πιο ακριβή ενώ θέσαμε και την διερεύνηση της δυνατότητας νέων προσλήψεων. Αυτά έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης.  
 
Να θυμίσουμε πως ο κύριος Βουράκης είναι πρόεδρος όλου του ΔΣ και όχι εκπρόσωπος παράταξης σε αυτό. Παρακαλούνται επειγόντως οι προϊστάμενοι του να του το θυμίσουν. Μπορεί να λατρεύει τους εργολάβους καθαριότητας που φορτώνουν  «καπέλα» σε βάρος του Δήμου. Εμείς πάλι όχι. Ας μην το συνεχίσει γιατί εκτίθεται.
 
Μπορεί να χλευάζει τους εργαζόμενους ΑΜΕΑ-μόνο ιδιωτικά στο σπίτι του χωρίς να ακούγεται, όχι δημόσια γιατί αυτό συνιστά αδίκημα.
 
Η δουλειά του κυρίου Βουράκη είναι να λειτουργήσει καλά τον Οργανισμό, με τη συναίνεση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Για αυτό του ανετέθη η θέση του προέδρου. Αν δεν μπορεί να βρούμε άλλον πιο ικανό και πιο νηφάλιο.
 
Η δήλωση Ιωσήφ Βουράκη:
 
Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και τα όσα διαδραματίστηκαν σε αυτήν, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:
 
«Το θέατρο του παραλόγου. Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Ν., σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση της καθαριότητας των χώρων ευθύνης του Οργανισμού σε ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού!
 
Από τη μία ο επικεφαλής ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και αντιπρόεδρος της ΠΟΕ -ΟΤΑ κύριος Γκιτάκος και το μέλος του ΔΑΣ-ΟΤΑ και μέλος των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά κα Αργυρόπουλου, οι οποίοι το μοναδικό που πρότειναν ήταν, κατά λέξη, ότι παρόλο που το προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας δεν είναι επαρκές, πρέπει να προστατεύσω 22 εργαζόμενους ΑμεΑ στον τομέα καθαριότητας, παίρνοντάς τους από τη σκούπα και να αναλάβουν την καθαριότητα στους χώρους που ανήκουν στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (συνολικά 27.000 τ.μ.).
 
Από την άλλη, οι εκπρόσωποι της παράταξης "Πειραιάς για όλους", φτάνοντας τα όρια της προσβολής στο πρόσωπό μου, αντί να καταθέσουν μία ρεαλιστική αντιπρόταση, περιορίστηκαν καθαρά και μόνο σε πολιτική τοποθέτηση, κατηγορώντας τη διοίκηση του Δήμου και την κυβέρνηση ότι σπρώχνουν τον δημόσιο τομέα στην ιδιωτικοποίηση, ξεχνώντας -εσκεμμένα προφανώς-σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκουν και ποιος κυβερνούσε μέχρι το πολύ πρόσφατο παρελθόν τη χώρα μας!
 
Το εντυπωσιακότερο από όλα είναι ότι την υπηρεσία καθαριότητας στον Ο.Π.Α.Ν. την αναλαμβάνει κάθε χρόνο έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία τα τελευταία 8 χρόνια ιδιωτική εταιρεία!! Που ήταν αλήθεια τόσα χρόνια οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΔΑΣ - ΟΤΑ να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους;
 
Πώς εξηγείται το γεγονός ότι μέχρι και το 2018 οι εκπρόσωποι του "Λιμανιού της Αγωνίας" και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" υπερψήφιζαν το συγκεκριμένο θέμα αντί να υπερασπίζονται τους εργαζόμενους στον Δήμο Πειραιά; Αλήθεια, η υποκρισία έχει όρια ή τα βάζουμε κατά το πώς μας βολεύει»;;
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Αντικατάσταση και
Επαναπατρισμοί
Πληρωμάτων»… 
 
Ο Νίκος Ξυδάκης νέος διευθυντής
του «105,5 Στο Κόκκινο» 

Η αξιοποίηση του Πύργου
ανοίγει τον δρόμο για την 
«ΙπποδάμειαΑγορά»

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

"Το ομορφότερο γκολ
ήταν μια πάσα"

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

10 Ιουλίου 2020, 00.31
Χημικά και ξύλο στη διαδήλωση στο Σύνταγμα
Επεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα με τις...
09 Ιουλίου 2020, 23.58
Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει
Τα Διοικητικά Συμβούλια των...

Ναυτιλία

11 Ιουλίου 2020, 11.02
 «Αντικατάσταση και Επαναπατρισμοί Πληρωμάτων»
O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής...
08 Ιουλίου 2020, 09.25
«Αειφορία Λιμένων του Κόσμου 2020»
Βραβείο Διεθνούς Κύρους για το Green C Ports ...

Πειραιάς

11 Ιουλίου 2020, 11.26
Ο Παναγιώτης Μανιάς, ο νεκρός που βρέθηκε στα Βοτσαλάκια
Ταυτοποιήθηκε η σορός του άνδρα που...
10 Ιουλίου 2020, 15.39
«Έφυγε» ο πρόεδρος των λιμενεργατών Νίκος Γεωργίου
«Τα τμήματα Εργατικής Πολιτικής και...
09 Ιουλίου 2020, 18.03
Συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο «Αγνάντι»
Ο Σταμάτης Κραουνάκης, η  «Σπείρα»  και...