Παρασκευή, 05 Ιουνίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 19:34

Οι μαθητές του Ζαννείου σε εθελοντική δράση στην παραλία Φρεαττύδας

logoartc_f
Μαθητές του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά, πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία της Φρεαττύδας, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.
 
Εξοπλισμένοι με γάντια και σακούλες απορριμμάτων, μαθητές του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά αλλά και του Μουσικού  Λυκείου Πειραιά, καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο της παραλίας, στέλνοντας με αυτή την πρωτοβουλία μήνυμα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα προστασίας  του περιβάλλοντος. 
 
Στην εθελοντική περιβαλλοντική δράση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης  Ασπασία Αλιγιζάκη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας  Αλέξανδρος Νανόπουλος και ο  Κων/νος Ζουρδός από την Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.
 
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη ανέφερε, σε δήλωσή της, ότι ο Δήμος Πειραιά και η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, είναι πάντα κοντά σε οποιαδήποτε δράση ενίσχυσης της οικολογικής συνείδησης των νέων. Η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε  τους μαθητές του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου και του Μουσικού Λυκείου Πειραιά, λέγοντας πως με την σημερινή τους προσπάθεια να καθαρίσουν την παραλία της Φρεαττύδας «δείχνουν τον δρόμο» και πως και εμείς οι ίδιοι οι δημότες με κάθε τρόπο, πρέπει και μπορούμε να φροντίσουμε για την καθαριότητα της πόλης μας.
 
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι ο Δήμος στηρίζει πάντα τέτοιους είδους προσπάθειες, ειδικά όταν γίνονται από μαθητές σχολείων της πόλης μας. Ο κ. Ρέππας υπογράμμισε επίσης πως είναι σημαντικό να διατηρούνται καθαρές οι ακτές μας και πως πρέπει να υποστηρίζονται οι μαθητές και οι εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις. Επίσης ανέφερε ότι θα πρέπει να προάγονται δράσεις για την ανακύκλωση που πρέπει να γίνονται στα σχολεία. Στη συνέχεια τόνισε: «Είμαστε δίπλα στους μαθητές και είναι αυτονόητο πως θα τους βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστούν. Στο μέλλον θα διοργανωθούν και άλλες τέτοιες δράσεις που θα προάγουν τον καθαρισμό των ακτών και των κοινόχρηστων χώρων γενικότερα». 
 
Ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος, σημείωσε, σε δήλωσή του, πως είναι ιδιαίτερα συγκινημένος από την πρωτοβουλία των μαθητών, λέγοντας πως τα παιδιά δείχνουν τον εθελοντισμό που τους διακρίνει «για να διδαχθούμε και εμείς από αυτή την όμορφη ενέργεια, συλλέγοντας απορρίμματα και καθαρίζοντας την ακτή. Είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα δράση», σημείωσε ο κ. Νανόπουλος.
 
Η μαθήτρια του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά Φλώρα Δρίτσα, σε δήλωσή της ανέφερε πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία του σχολείου, αλλά και του μαθητικού κινήματος «Fridays For Future» του Πειραιά, λέγοντας πως διοργανώνουν πολλές περιβαλλοντικές δράσεις και σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός στην παραλία της Φρεαττύδας. Τόνισε επίσης, πως είναι σημαντικό να υλοποιούνται περιβαλλοντικές δράσεις, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «οι μεγαλύτεροι δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το θέμα,  το οποίο είναι φλέγον».
 
alt
 
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Η ΕΣΗΕΑ για την κλήση
της Γιάννας Παπαδάκου
 
«Στο ίδιο έργο θεατές» 

«Ολα είναι κβάντα ανθρώπινου
μόχθου για ένωση» 

Δράσεις της Περιφέρειας
Αττικής στην Αίγινα
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Υψηλές διακρίσεις για
τη Celestyal Cruises

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Ναυτιλία

04 Ιουνίου 2020, 19.01
Υψηλές διακρίσεις για τη Celestyal Cruises
Τρία βραβεία, ένα πλατινένιο, ένα χρυσό και...
03 Ιουνίου 2020, 18.51
Αυξάνεται το πρωτόκολλο στην ακτοπλοΐα
Δήλωση ΥΝΑΝΠ Γιάννη Πλακιωτάκη   Η...
02 Ιουνίου 2020, 22.18
ΟΛΠ: Δωρεά υγειονομικού υλικού στο πρόγραμμα “ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”
Η ΟΛΠ Α.Ε. στο πλαίσιο των ενεργειών...

Πειραιάς

04 Ιουνίου 2020, 18.40
Συνεργασία ΠΕΣΥΔΑΠ - ΣΕΦ για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»
Την υλοποίηση από κοινού παρέμβασης για...
03 Ιουνίου 2020, 19.35
Αναβάλλεται η έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι
Μέτα από 31 χρόνια αναβάλλεται για πρώτη φορά...