Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 20:37

Ενημέρωση Δημάρχου για τα ανοιχτά θέματα του Πειραιά

logoartc_f
Για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την πόλη ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. 
 
Για το αναθεωρημένο master plan του Ο.Λ.Π. ο κ. Μώραλης τόνισε ότι απέστειλε επιστολή στις 8.10.2019 στον Προεδρεύοντα της Ε.Σ.Α.Λ., στην οποία αναφέρει τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητάει αναλυτική ενημέρωση για καίρια επιμέρους θέματα που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό σχέδιο. Συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης ζητάει αναλυτική αιτιολόγηση για την ακριβή χρήση των 22.000 τ.μ., καθώς και να περιληφθεί στο master plan η ηλεκτροδότηση από την ξηρά των 2 νέων θέσεων κρουαζιέρας στο νότιο τμήμα του λιμανιού, ζητώντας διορία προκειμένου να μελετηθεί εκτενώς το κυκλοφοριακό.
 
Παράλληλα, με αφορμή επιστολή του κ. Νίκου Μπελαβίλα στην Ε.Σ.Α.Λ., και στον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, στην οποία αναφέρεται στις μεγάλες αποκλίσεις του κτηριακού συγκροτήματος-duty free, θα γίνουν συναντήσεις με το αρμόδιο Υπουργείο και τη Διοίκηση του Ο.Λ.Π. προκειμένου να αποσαφηνιστεί το ακριβές κτηριακό μέγεθος της επένδυσης.
 
Επιπλέον, ο Δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρεται στη δημιουργία του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων στο ΣΙΛΟ, λέγοντας πως είναι ένα κυρίαρχο θέμα, καθώς το Μουσείο θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Πειραιά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, πως σε ένα master plan που ξεπερνά τα 800.000.000 ευρώ θα έπρεπε να υπάρχει μια τέτοια πρόβλεψη, καθώς είναι ένα θέμα με τοπική, υπερτοπική και εθνική σημασία.
 
Για τον Πύργο του Πειραιά υπογράμμισε ότι απομένει να ανοίξει η οικονομική προσφορά και να γίνει η αξιολόγηση, προσθέτοντας ότι προχωρά η διαδικασία και κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου.
 
Για το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη Blue Lab, τόνισε πως είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, λέγοντας πως το Κέντρο περιλαμβάνει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και ότι για την αυτοδιοίκηση αποτελεί μια αξιόλογη προσπάθεια. Επιπλέον, ανέφερε ότι το στοίχημα είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τα επόμενα έτη.
 
Για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) επεσήμανε ότι η επιτυχία αυτής της δημοτικής περιόδου, σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι η απορρόφηση και η υλοποίησή της και τόνισε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από το αρμόδιο Τμήμα.
 
Για το Θεμιστόκλειο Στάδιο, τόνισε ότι ο Δήμος το παραλαμβάνει σε 10 ημέρες πλήρως ανακαινισμένο από την Περιφέρεια.
 
Για το Μικρολίμανο επεσήμανε ότι υπάρχει μικρή καθυστέρηση διότι η ΕΥΔΑΠ που προηγείται του έργου, δεν είχε υποβάλλει την μελέτη της στο Τοπικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων.
 
Για τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού με σώματα led, τόνισε ότι υπάρχει προσωρινός ανάδοχος στη Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης και ότι το θέμα βρίσκεται στον προσυμβατικό έλεγχο για τον οριστικό ανάδοχο.
 
Για τη διαμαρτυρία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. Πειραιά για τη μερική τροποποίηση του Γ.Σ.Π. στο νεκροταφείο της Ανάστασης, ο κ. Μώραλης τόνισε πως τηρήθηκε η νομοθεσία και όλα έγιναν απολύτως σύννομα. Επεσήμανε δε, πως η σημειακή αυτή τροποποίηση έγινε μόνο για τις ταφές σε οικογενειακούς τάφους, λέγοντας πως θα αποστείλει τον πλήρη φάκελο στο Δημοτικό Συμβούλιο
Κερατσινίου-Δραπετσώνας, καθώς και στον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως για τις ενέργειες του Δήμου Πειραιά, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει παρανόηση επί του θέματος».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

Ο Μαρινάκης αδειάζει τα
παπαγαλάκια της κυβέρνησης… 
 
Ο Νίκος Ξυδάκης νέος διευθυντής
του «105,5 Στο Κόκκινο» 

Η αξιοποίηση του Πύργου
ανοίγει τον δρόμο για την 
«ΙπποδάμειαΑγορά»

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

"Το ομορφότερο γκολ
ήταν μια πάσα"

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

10 Ιουλίου 2020, 00.31
Χημικά και ξύλο στη διαδήλωση στο Σύνταγμα
Επεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα με τις...
09 Ιουλίου 2020, 23.58
Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει
Τα Διοικητικά Συμβούλια των...

Ναυτιλία

08 Ιουλίου 2020, 09.25
«Αειφορία Λιμένων του Κόσμου 2020»
Βραβείο Διεθνούς Κύρους για το Green C Ports ...
07 Ιουλίου 2020, 23.12
 Σειρήνες στα λιμάνια για τον επαναπατρισμό των ναυτικών
Ανακοίνωση του Ομίλου Εταιρειών...

Πειραιάς

10 Ιουλίου 2020, 15.39
«Έφυγε» ο πρόεδρος των λιμενεργατών Νίκος Γεωργίου
«Τα τμήματα Εργατικής Πολιτικής και...
09 Ιουλίου 2020, 18.03
Συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο «Αγνάντι»
Ο Σταμάτης Κραουνάκης, η  «Σπείρα»  και...
09 Ιουλίου 2020, 17.43
«Χάι Λάιφ» τέλος για το ΚΚΕ
Με ανακοίνωση της η ΤΕ του ΚΚΕ στον...