Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 20:37

Ενημέρωση Δημάρχου για τα ανοιχτά θέματα του Πειραιά

logoartc_f
Για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την πόλη ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. 
 
Για το αναθεωρημένο master plan του Ο.Λ.Π. ο κ. Μώραλης τόνισε ότι απέστειλε επιστολή στις 8.10.2019 στον Προεδρεύοντα της Ε.Σ.Α.Λ., στην οποία αναφέρει τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητάει αναλυτική ενημέρωση για καίρια επιμέρους θέματα που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό σχέδιο. Συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης ζητάει αναλυτική αιτιολόγηση για την ακριβή χρήση των 22.000 τ.μ., καθώς και να περιληφθεί στο master plan η ηλεκτροδότηση από την ξηρά των 2 νέων θέσεων κρουαζιέρας στο νότιο τμήμα του λιμανιού, ζητώντας διορία προκειμένου να μελετηθεί εκτενώς το κυκλοφοριακό.
 
Παράλληλα, με αφορμή επιστολή του κ. Νίκου Μπελαβίλα στην Ε.Σ.Α.Λ., και στον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, στην οποία αναφέρεται στις μεγάλες αποκλίσεις του κτηριακού συγκροτήματος-duty free, θα γίνουν συναντήσεις με το αρμόδιο Υπουργείο και τη Διοίκηση του Ο.Λ.Π. προκειμένου να αποσαφηνιστεί το ακριβές κτηριακό μέγεθος της επένδυσης.
 
Επιπλέον, ο Δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρεται στη δημιουργία του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων στο ΣΙΛΟ, λέγοντας πως είναι ένα κυρίαρχο θέμα, καθώς το Μουσείο θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Πειραιά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, πως σε ένα master plan που ξεπερνά τα 800.000.000 ευρώ θα έπρεπε να υπάρχει μια τέτοια πρόβλεψη, καθώς είναι ένα θέμα με τοπική, υπερτοπική και εθνική σημασία.
 
Για τον Πύργο του Πειραιά υπογράμμισε ότι απομένει να ανοίξει η οικονομική προσφορά και να γίνει η αξιολόγηση, προσθέτοντας ότι προχωρά η διαδικασία και κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου.
 
Για το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη Blue Lab, τόνισε πως είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, λέγοντας πως το Κέντρο περιλαμβάνει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και ότι για την αυτοδιοίκηση αποτελεί μια αξιόλογη προσπάθεια. Επιπλέον, ανέφερε ότι το στοίχημα είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τα επόμενα έτη.
 
Για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) επεσήμανε ότι η επιτυχία αυτής της δημοτικής περιόδου, σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι η απορρόφηση και η υλοποίησή της και τόνισε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από το αρμόδιο Τμήμα.
 
Για το Θεμιστόκλειο Στάδιο, τόνισε ότι ο Δήμος το παραλαμβάνει σε 10 ημέρες πλήρως ανακαινισμένο από την Περιφέρεια.
 
Για το Μικρολίμανο επεσήμανε ότι υπάρχει μικρή καθυστέρηση διότι η ΕΥΔΑΠ που προηγείται του έργου, δεν είχε υποβάλλει την μελέτη της στο Τοπικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων.
 
Για τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού με σώματα led, τόνισε ότι υπάρχει προσωρινός ανάδοχος στη Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης και ότι το θέμα βρίσκεται στον προσυμβατικό έλεγχο για τον οριστικό ανάδοχο.
 
Για τη διαμαρτυρία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. Πειραιά για τη μερική τροποποίηση του Γ.Σ.Π. στο νεκροταφείο της Ανάστασης, ο κ. Μώραλης τόνισε πως τηρήθηκε η νομοθεσία και όλα έγιναν απολύτως σύννομα. Επεσήμανε δε, πως η σημειακή αυτή τροποποίηση έγινε μόνο για τις ταφές σε οικογενειακούς τάφους, λέγοντας πως θα αποστείλει τον πλήρη φάκελο στο Δημοτικό Συμβούλιο
Κερατσινίου-Δραπετσώνας, καθώς και στον αρμόδιο Υπουργό, προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως για τις ενέργειες του Δήμου Πειραιά, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει παρανόηση επί του θέματος».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Δικαίωση για το
δημοκρατικό Πέραμα …» 
 
Επέκταση φυσικού αερίου
στον Πειραιά 

«Αντικατάσταση Αγροτικού
Ιατρού στο Πολυδύναμο
Σπετσών»

 «Ωδή για τους
Τουρκοκύπριους»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

11 ιστορίες + 1 
από τον Steven Coombes

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Οκτωβρίου 2020, 19.43
Προκλητικός και αμετανόητος για το φιάσκο με τον Παππά ο Χρυσοχοΐδης
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όχι μόνο έχασε...
22 Οκτωβρίου 2020, 18.44
Σωσίβιο για όσους ξεπλένουν μαύρο χρήμα…
Στο άρθρο 100 παρ. 1 προβλέπεται ότι...

Ναυτιλία

23 Οκτωβρίου 2020, 18.05
Παράταση υποβολής των αιτήσεων για «Μεταφορικό Ισοδύναμο»
Παρατείνεται για έναν μήνα η υποβολή των...
22 Οκτωβρίου 2020, 00.00
H Celestyal Cruises παρέχει ταξιδιωτική ασφάλιση χωρίς επιπλέον χρέωση, με κάλυψη και για COVID-19
H Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η...
21 Οκτωβρίου 2020, 18.01
Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών από τη Λιμενική Αστυνομία
Νέα εποχή ξεκινά στις σχέσεις των...

Πειραιάς

23 Οκτωβρίου 2020, 17.56
Συνάντηση Γ. Μώραλη με την «Αρμενική Εθνική Επιτροπή»
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ...
22 Οκτωβρίου 2020, 18.40
Πειραιάς: Διατακτικές τροφίμων σε οικονομικά αδύναμους δημότες
Ο Δήμος Πειραιά θα προμηθεύσει με...
20 Οκτωβρίου 2020, 22.39
Συνεδριάσεις δια περιφοράς … στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά
Ενημέρωση από τη Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς...