Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 17:41

Ημερίδα για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» στο Ε.Β.Ε.Π

logoartc_f
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», στο μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π. 
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποίησαν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης, ενώ ομιλία για τη γαλάζια ανάπτυξη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
 
Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος έκανε και σύντομο χαιρετισμό, καθώς και η Γενική Διευθύντρια της εταιρείας PLANET S.A. κα Μάχη Καραγιάννη. 
 
Υπενθυμίζεται ότι το «Blue Lab»,  έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του και αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου  Πειραιά, καθώς είναι το πρώτο Κέντρο στην Ελλάδα για την προώθηση και υποστήριξη της επιχειρηματικής καινοτομίας αποκλειστικά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη. 
 
Η δημιουργία και η λειτουργία του «Blue Lab» χρηματοδοτείται για 2 έτη από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 1.800.000 ευρώ. 
 
Ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας  Χρίστος Δήμας  στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων πως η πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής και όλων όσοι  εργάστηκαν  για το «blue lab» είναι αξιοσημείωτη, προσθέτοντας: «Είναι  πάρα πολύ σημαντική ενέργεια,   μια πόλη, ένας Δήμος όπως ο Πειραιάς, να έχει τόσο μεγάλες δυνατότητες και να μπορεί να πρωταγωνιστεί   και στο κομμάτι της  καινοτομίας». Ο Υφυπουργός τόνισε επίσης, πως εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε ένα συνέδριο στο Βελιγράδι για ζητήματα καινοτομίας, ανέφερε τον Πειραιά  ως παράδειγμα για καινοτόμες δράσεις.
 
Ο  Δήμας επεσήμανε επίσης ότι μαζί με τον Δήμαρχο, αλλά και με άλλους πανελλαδικούς φορείς έχουν εξετάσει κάποιες πιο εξειδικευμένες προοπτικές ειδικά για τον Πειραιά στο κομμάτι της καινοτομίας, προσθέτοντας:  «Πολύ σύντομα, ελπίζω εντός του Οκτωβρίου θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις που αφορούν στον Πειραιά, όπου ένα από τα μεγαλύτερα project της κυβέρνησης στο κομμάτι της καινοτομίας αφορά τον Δήμο Πειραιά».
 
O Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του επιχειρείν κατόπιν συνεργασίας της Αυτοδιοίκησης με το κράτος και όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, προσθέτοντας: «Είναι καθήκον και χρέος μας να αναλάβουμε δράση και να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις που θα δώσουν κίνητρα στους νέους μας να μείνουν και να προσφέρουν στην πατρίδα μας. Για να επιτευχθεί ο στόχος της περιφερειακής ανάπτυξης πρέπει να δρομολογηθούν παρεμβάσεις που θα στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα των νέων. Στόχος μας είναι, αξιοποιώντας και χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ευρώπη,  να επενδύσουμε σε υποδομές απαραίτητες για τη στήριξη του επιχειρείν και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον Μώραλη γι αυτή την καινοτόμα ενέργεια, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια της Αττικής θα εξακολουθήσει να στηρίζει τους δημάρχους και τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη λειτουργία του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» στον Πειραιά, λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή είδε μπροστά και σχεδίασε μια ολοκληρωμένη στρατηγική  για τη γαλάζια ανάπτυξη.  Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως ο Πειραιάς πρωτοπορεί στην καινοτομία με το «Blue Lab», λέγοντας πως είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που έχει εφαρμόσει ολοκληρωμένη στρατηγική, για την οποία έχει βραβευθεί με σημαντικές  διεθνείς διακρίσεις.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε πως ο Πειραιάς είναι ένα  Μητροπολιτικό Κέντρο υπερτοπικής ακτινοβολίας και έχει μια δυναμική ανέλιξη σε ένα από τα σημαντικότερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα λιμάνια της Ευρώπης. Ο Δήμαρχος Πειραιά  υπογράμμισε με έμφαση  ότι η Γαλάζια Ανάπτυξη αποτελεί επίσης βασικό άξονα της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, λέγοντας ότι από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, έχουν διασφαλίσει για δράσεις επιχειρηματικότητας και καινοτομίας περίπου 24 εκ. ευρώ. Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η Στρατηγική για τη Γαλάζια Ανάπτυξη θα αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο και ένα κοινό πλαίσιο αναφοράς για όλους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ενώνοντας δυνάμεις να προσφέρουμε στην πόλη μας ευκαιρίες οικονομικής ανάκαμψης και ενίσχυσης της απασχόλησης». 
 
Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης,  στον χαιρετισμό του επεσήμανε πως το πρώτο Κέντρο προώθησης και υποστήριξης της Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη Blue Lab στην Ελλάδα,  είναι μια εμβληματική πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά με τη συμβολή και συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής. Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. επεσήμανε πως είναι  ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι, μέσα από μια σειρά παράλληλων ενεργειών όπως workshops, σεμινάρια, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις, ημερίδες κ.ά.. Ανέφερε πως το Κέντρο δημιουργεί ένα δυναμικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ αγοράς και επιχειρηματικών ομάδων, με απώτερο σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και τη δημιουργία ευκαιριών χρηματοδότησης καθώς και συνεργασιών. 
 
Στη συνέχεια αναπτύχθηκαν ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες από σημαντικούς ομιλητές, για το έργο του «Blue Lab» και τους τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Το φιάσκο της προανακριτικής
για Παπαγγελόπουλο 
 
Η Μαρία Ρεπούση για την
μήνυση του Γ. Λαγού 

Ομόφωνη στάση κατά του Mall  

Όταν η πόλη αντιστέκεται… 
 

Γεγονότα

Νέο Album Armagos -
The Lonely Piano

Παγκόσμια ημέρα των ζώων 

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με
θέμα την ναυτιλία

podosfairiki_synerg.logo1
«Συνεργασία του
Πανεπιστημίου Frederick
με την Ένωση Ελλήνων
Ποινικολόγων και
Μαχόμενων Δικηγόρων»

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

11 Οκτωβρίου 2019, 01.19
Ανακοίνωση από το τμήμα Ναυτιλίας του...
09 Οκτωβρίου 2019, 17.53
Το φιάσκο της προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο
Τα «σημάδια» της χθεσινής ψηφοφορίας...
09 Οκτωβρίου 2019, 17.45
Η Μαρία Ρεπούση για την μήνυση του Γ. Λαγού
«Ο Γιάννης Λαγός, χρυσαυγίτης...

Ναυτιλία

11 Οκτωβρίου 2019, 01.14
 ΟΛΠ: Επενδύσεις  611,8 εκατ. ευρώ
Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν από...
10 Οκτωβρίου 2019, 10.51
ΕΣΑΛ:Εξαιρείται μόνο το Car Terminal στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας
Ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας για τη...
09 Οκτωβρίου 2019, 17.24
«Όχι σε μεσοβέζικες λύσεις»
Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ναυπηγιών...

Πειραιάς

14 Οκτωβρίου 2019, 14.14
Το «Πανόραμα ενός μελαγχολικού» στο Ναυτικό Μουσείο
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  επιμένει στη...
14 Οκτωβρίου 2019, 13.58
«Από τη δημόσια στη σχολική ιστορία» στη Δημοτική Πινακοθήκη
Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Από τη...
13 Οκτωβρίου 2019, 23.03
Κάποτε στον Πειραιά…
Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, ο...