Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 10:15

Συνάντηση ΠΕΝΕΝ με Γερμανούς Συνδικαλιστές

logoartc_f
Επίσκεψη για δεύτερη χρονιά πραγματοποίησε αντιπροσωπεία Γερμανών συνδικαλιστών που εκπροσωπούν την Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους Έλληνες. Στην διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της ΠΕΝΕΝ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα και την κατάσταση στις δύο χώρες.
 
Η Γερμανική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από εργαζόμενους αλλά και απόμαχους που έχουν συγκροτήσει την Πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Ενημέρωσαν το Προεδρείο της Ένωσής μας για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους για την έμπρακτη αλληλεγγύη που επί σειρά ετών επιδεικνύουν προς την χώρα μας και τους εργαζόμενους.
 
Με την σειρά του το Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την χώρα, τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε, την πολιτική της νέας κυβέρνησης στα εργατικά και λαϊκά προβλήματα.
 
Στο πλαίσιο αυτό έγινε εκτενής αναφορά στην κυβερνητική "ατζέντα" και τις πολιτικές που αυτή προωθεί και οι οποίες στο σύνολό τους έχουν ως στόχο το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων στις ΣΣΕ, στα εργασιακά, στο κοινωνικοασφαλιστικό, στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, στην ίδια την ύπαρξη και υπόσταση των Συνδικάτων.
 
Μια πολιτική η οποία έχει καθαρά ταξικό περιεχόμενο και κατεύθυνση η οποία προσφέρει απλόχερα προνόμια, φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές στο κεφάλαιο και ταυτόχρονα διαμορφώνει ένα ακόμη πιο ευνοϊκό θεσμικό πλαίσιο να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου μέσα από το παραπέρα τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.
 
Επίσης έγινε συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας με αναφορά τις εξελίξεις σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει δώσει στην δημοσιότητα και τις αμέσως επόμενες μέρες θα το προωθήσει για ψήφιση στην Βουλή.
 
Στην συνέχεια έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους αγώνες της τελευταίας χρονικής περιόδου, στην συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτούς, την στάση και τον ρόλο των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, στην προσπάθεια οι αγώνες των Ναυτεργατών να ποινικοποιηθούν με δικαστικές αποφάσεις αλλά και στην αταλάντευτη θέση της ΠΕΝΕΝ να μην υποκύψει στην κυβερνητική - εφοπλιστική - δικαστική υπονόμευση των αγώνων.
 
Η αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ διατύπωσε αναλυτικά τις θέσεις της αναφορικά με την προοπτική που πρέπει να έχουν οι αγώνες το επόμενο διάστημα μέσα από ένα εργατικό και ταξικό σχεδιασμό, βάζοντας μπροστά τα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων όχι μόνο σε άμυνα για την απόκρουση της επιθετικότητας κυβέρνησης - κεφαλαίου αλλά ξεδιπλώνοντας τις δίκαιες εργατικές διεκδικήσεις οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού και των εργαζομένων.
 
Τέλος το Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ έκανε ενημέρωση στους Γερμανούς συνδικαλιστές για την τεράστια συμβολή των Ναυτεργατών στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων, θέτοντας όλα τα πλοία σε κίνηση ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της θρυλικής ΟΕΝΟ.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Δικαίωση για το
δημοκρατικό Πέραμα …» 
 
Επέκταση φυσικού αερίου
στον Πειραιά 

«Αντικατάσταση Αγροτικού
Ιατρού στο Πολυδύναμο
Σπετσών»

 «Ωδή για τους
Τουρκοκύπριους»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

11 ιστορίες + 1 
από τον Steven Coombes

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Οκτωβρίου 2020, 18.44
Σωσίβιο για όσους ξεπλένουν μαύρο χρήμα…
Στο άρθρο 100 παρ. 1 προβλέπεται ότι...
21 Οκτωβρίου 2020, 23.01
Παρέμβαση ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ ζητά η Οικογένεια του Ζακ για Πορτοσάλτε
Αν ψάχνετε να βρείτε έναν ορισμό του...

Ναυτιλία

23 Οκτωβρίου 2020, 18.05
Παράταση υποβολής των αιτήσεων για «Μεταφορικό Ισοδύναμο»
Παρατείνεται για έναν μήνα η υποβολή των...
22 Οκτωβρίου 2020, 00.00
H Celestyal Cruises παρέχει ταξιδιωτική ασφάλιση χωρίς επιπλέον χρέωση, με κάλυψη και για COVID-19
H Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η...
21 Οκτωβρίου 2020, 18.01
Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών από τη Λιμενική Αστυνομία
Νέα εποχή ξεκινά στις σχέσεις των...

Πειραιάς

23 Οκτωβρίου 2020, 17.56
Συνάντηση Γ. Μώραλη με την «Αρμενική Εθνική Επιτροπή»
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ...
22 Οκτωβρίου 2020, 18.40
Πειραιάς: Διατακτικές τροφίμων σε οικονομικά αδύναμους δημότες
Ο Δήμος Πειραιά θα προμηθεύσει με...
20 Οκτωβρίου 2020, 22.39
Συνεδριάσεις δια περιφοράς … στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά
Ενημέρωση από τη Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς...