Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 10:15

Συνάντηση ΠΕΝΕΝ με Γερμανούς Συνδικαλιστές

logoartc_f
Επίσκεψη για δεύτερη χρονιά πραγματοποίησε αντιπροσωπεία Γερμανών συνδικαλιστών που εκπροσωπούν την Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους Έλληνες. Στην διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της ΠΕΝΕΝ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα και την κατάσταση στις δύο χώρες.
 
Η Γερμανική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από εργαζόμενους αλλά και απόμαχους που έχουν συγκροτήσει την Πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Ενημέρωσαν το Προεδρείο της Ένωσής μας για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους για την έμπρακτη αλληλεγγύη που επί σειρά ετών επιδεικνύουν προς την χώρα μας και τους εργαζόμενους.
 
Με την σειρά του το Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την χώρα, τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε, την πολιτική της νέας κυβέρνησης στα εργατικά και λαϊκά προβλήματα.
 
Στο πλαίσιο αυτό έγινε εκτενής αναφορά στην κυβερνητική "ατζέντα" και τις πολιτικές που αυτή προωθεί και οι οποίες στο σύνολό τους έχουν ως στόχο το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων στις ΣΣΕ, στα εργασιακά, στο κοινωνικοασφαλιστικό, στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, στην ίδια την ύπαρξη και υπόσταση των Συνδικάτων.
 
Μια πολιτική η οποία έχει καθαρά ταξικό περιεχόμενο και κατεύθυνση η οποία προσφέρει απλόχερα προνόμια, φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές στο κεφάλαιο και ταυτόχρονα διαμορφώνει ένα ακόμη πιο ευνοϊκό θεσμικό πλαίσιο να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου μέσα από το παραπέρα τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.
 
Επίσης έγινε συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας με αναφορά τις εξελίξεις σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει δώσει στην δημοσιότητα και τις αμέσως επόμενες μέρες θα το προωθήσει για ψήφιση στην Βουλή.
 
Στην συνέχεια έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους αγώνες της τελευταίας χρονικής περιόδου, στην συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτούς, την στάση και τον ρόλο των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, στην προσπάθεια οι αγώνες των Ναυτεργατών να ποινικοποιηθούν με δικαστικές αποφάσεις αλλά και στην αταλάντευτη θέση της ΠΕΝΕΝ να μην υποκύψει στην κυβερνητική - εφοπλιστική - δικαστική υπονόμευση των αγώνων.
 
Η αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ διατύπωσε αναλυτικά τις θέσεις της αναφορικά με την προοπτική που πρέπει να έχουν οι αγώνες το επόμενο διάστημα μέσα από ένα εργατικό και ταξικό σχεδιασμό, βάζοντας μπροστά τα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων όχι μόνο σε άμυνα για την απόκρουση της επιθετικότητας κυβέρνησης - κεφαλαίου αλλά ξεδιπλώνοντας τις δίκαιες εργατικές διεκδικήσεις οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού και των εργαζομένων.
 
Τέλος το Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ έκανε ενημέρωση στους Γερμανούς συνδικαλιστές για την τεράστια συμβολή των Ναυτεργατών στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων, θέτοντας όλα τα πλοία σε κίνηση ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της θρυλικής ΟΕΝΟ.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Εξηγήσεις για τις ακτοπλοϊκές
συγκοινωνίες στης Κυκλάδες»
 
«Λαϊκιστής είναι αυτός που ξοδεύει 
χρήματα ασυστόλως» 

Η αλήθεια για την ανάπλαση
στην περιοχή Αγ. Διονυσίου

Συναντήσεις με
εκπροσώπους της Τ.Α.
της Θεσσαλονίκης
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«La politica della Grecia»
στην αίθουσα Τέχνης
Art Prisma

Συνάντηση ΟΛΠ με
Γ. Πατούλη για την επέκταση
του λιμανιού 

podosfairiki_synerg.logo1
 «Άλμα»: Το μυθιστόρημα
του Χρήστου Χρυσόπουλου
από τις Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ

Νέα διάκριση για την
Celestyal Cruises
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Ιανουαρίου 2020, 23.29
«Λαϊκιστής είναι αυτός που ξοδεύει χρήματα ασυστόλως»
Σχετικά με την ανακοίνωση του...
21 Ιανουαρίου 2020, 00.00
ΣΥΡΙΖΑ: Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ν.Ε. Πειραιά
Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ...
18 Ιανουαρίου 2020, 22.22
Ο Θ. Δρίτσας για τα δημοσιεύματα περί αποστολής των ελληνικών  Patriot …
Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Τομεάρχη Εθνικής...

Ναυτιλία

22 Ιανουαρίου 2020, 23.24
«Εξηγήσεις για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στης Κυκλάδες»
Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας...
22 Ιανουαρίου 2020, 21.17
Συνάντηση ΟΛΠ με Γ. Πατούλη για την επέκταση του λιμανιού
Η επέκταση του επιβατικού λιμένα...
22 Ιανουαρίου 2020, 19.40
ΠΕΝΕΝ: Αυξήσεις ψίχουλα στον κατώτατο μισθό
Θυσία στον βωμό της καπιταλιστικής...

Πειραιάς

22 Ιανουαρίου 2020, 19.48
 Αντιδράσεις για την επέκταση του λιμανιού …
Ανακοίνωση των «Ενεργών Πολιτών» για τις...
21 Ιανουαρίου 2020, 21.36
Συνάντηση Σπ. Σπυρίδων με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων
Με την αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής, Β....
21 Ιανουαρίου 2020, 21.32
Η βράβευση των Βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης...