Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 15:49

«Ποινικοποίηση και καταστολή της απεργίας δεν θα περάσουν»

logoartc_f
Με προσφυγή τους στο Πρωτοδικείο Πειραιά (Ασφαλιστικά μέτρα) η Διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για άλλη μια φορά επιχειρεί την ποινικοποίηση των διεκδικήσεων και των αγώνων των Ναυτεργατών.
 
Η προσφυγή αφορά την απόφαση της ΠΕΝΕΝ για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τα Σωματεία μέλη του σε όλη την έκταση του Πειραιά καθώς και άλλα Σωματεία που έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις.
 
Η προσφυγή εκδικάστηκε στις 13.00 και αναμένεται η έκδοση της απόφασης τις αμέσως επόμενες ώρες.
 
«Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ με επικεφαλής τον Πρόεδρο πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι παράσταση στον Υπουργό Ε.Ν στον οποίο μεταξύ των άλλων επισήμανε την απαράδεκτη ανάμειξη και παρέμβαση υπηρεσιών του ΥΕΝ κατά την διάρκεια της απεργίας στις 24/9/2019.
 
Υπογράμμισε "ότι οι δίκαιοι εργατικοί αγώνες, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις δεν μπορούν να βρίσκονται στην προκρούστια κλίνη, δεν μπορούν να καθορίζονται με βάση δικαστικές αποφάσεις, πόσο μάλλον όταν αυτές βασίζονται στον αντιδραστικότερο νόμο που έχει παραγάγει το αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας την μεταπολιτευτική περίοδο, τον νόμο 330/76 που ο τότε Υπουργός Εργασίας διακήρυσσε με αυτόν το τέλος της πάλης των τάξεων.... 
 
Συνιστά ντροπή και αίσχος για το πολιτικό αστικό σύστημα που διατήρησε αλώβητο αυτό το αντιδημοκρατικό κατασκεύασμα "επειδή αυτό ήταν εφοπλιστική αξίωση" και το οποίο όλα τα τελευταία χρόνια επιστρατεύεται μέσω των δικαστηρίων για να κηρύσσονται οι απεργίες μας παράνομες ή καταχρηστικές!!!
 
Αυτόν τον νόμο οι Ναυτεργάτες όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα θα τον καταστήσουν με την συμμετοχή τους στην απεργία άχρηστο και θα τον πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων και της ιστορίας.
 
Το δικαίωμα της απεργίας ήταν και θα παραμείνει όπλο στα χέρια των εργαζομένων και αυτοί θα αποφασίσουν το πότε και το πώς θα το χρησιμοποιήσουν για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων τους".
 
Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ υπογράμμισε στον Υπουργό Ε.Ν "ότι οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος δεν έχουν καμιά πολιτική νομιμοποίηση να παρεμβαίνουν, να μετατρέπονται σε όργανα καταστολής των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και στην πράξη να αποτελούν τον κατασταλτικό μηχανισμό των εφοπλιστών για την υπονόμευση και το χτύπημα της απεργίας των Ναυτεργατών.
 
Η όποια παρέμβαση της κυβέρνησης, της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΝ και του Λιμενικού σώματος θα αντιμετωπισθεί αποφασιστικά και αγωνιστικά βάζοντας πάνω από την ποινικοποίηση ή την καταστολή τα εργατικά δικαιώματα και τις δίκαιες διεκδικήσεις μας".
 
Παρά την λυσσαλέα επίθεση των εφοπλιστών, ο όποιος σχεδιασμός τους να χτυπηθεί η απεργία θα αποτύχει και στην πράξη θα συντριβεί.
 
Καλούμε τα μέλη μας να σηκώσουν ακόμη πιο ψηλά το αγωνιστικό τους ανάστημα, να περιφρουρήσουν σε κάθε καράβι την απεργία, να αποκρούσουν ενωμένοι και αποφασιστικά απειλές, πιέσεις, εκβιασμούς και απόπειρες διάσπασης.
 
Καλούμε σωματεία, φορείς, συλλογικότητες και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν και αυτοί με την αγωνιστική τους παρουσία στο λιμάνι και όλοι μαζί να αποτελέσουμε μια κοινή ενιαία και αδιαπέραστη εργατική αλυσίδα στο λιμάνι, στους καταπέλτες και στους κάβους!
 
Δίνουμε την μάχη της προετοιμασίας, της οργάνωσης, της περιφρούρησης της απεργίας και της ενότητας του κλάδου και όλων των Ναυτεργατών.
 
Η απεργία θα γίνει, θα πετύχει και θα οδηγήσει για άλλη μια φορά σε ναυάγιο την εφοπλιστική επιχείρηση για την υπονόμευσή της».
 
Όλοι στην προσυγκέντρωση και περιφρούρηση της ΠΕΝΕΝ
(στην καντίνα απέναντι από τα γραφεία της ΑΝΕΚ) 
στις 2/10/2019 και ώρα 5.00 π.μ
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Εξηγήσεις για τις ακτοπλοϊκές
συγκοινωνίες στης Κυκλάδες»
 
«Λαϊκιστής είναι αυτός που ξοδεύει 
χρήματα ασυστόλως» 

Η αλήθεια για την ανάπλαση
στην περιοχή Αγ. Διονυσίου

Συναντήσεις με
εκπροσώπους της Τ.Α.
της Θεσσαλονίκης
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«La politica della Grecia»
στην αίθουσα Τέχνης
Art Prisma

Συνάντηση ΟΛΠ με
Γ. Πατούλη για την επέκταση
του λιμανιού 

podosfairiki_synerg.logo1
 «Άλμα»: Το μυθιστόρημα
του Χρήστου Χρυσόπουλου
από τις Εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ

Νέα διάκριση για την
Celestyal Cruises
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Ιανουαρίου 2020, 00.16
Το ακούσαμε και αυτό …
Ο υπουργός Επικρατείας «πάγωσε» την...
23 Ιανουαρίου 2020, 21.29
 «Η προστασία των εργαζομένων και η  ναυπηγική βιομηχανία»
Ανακοίνωση του τμήματος Ναυτιλίας...
22 Ιανουαρίου 2020, 23.29
«Λαϊκιστής είναι αυτός που ξοδεύει χρήματα ασυστόλως»
Σχετικά με την ανακοίνωση του...

Ναυτιλία

22 Ιανουαρίου 2020, 23.24
«Εξηγήσεις για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στης Κυκλάδες»
Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας...
22 Ιανουαρίου 2020, 21.17
Συνάντηση ΟΛΠ με Γ. Πατούλη για την επέκταση του λιμανιού
Η επέκταση του επιβατικού λιμένα...
22 Ιανουαρίου 2020, 19.40
ΠΕΝΕΝ: Αυξήσεις ψίχουλα στον κατώτατο μισθό
Θυσία στον βωμό της καπιταλιστικής...

Πειραιάς

24 Ιανουαρίου 2020, 00.11
1,2 τόνοι κάνναβης μέσα σε... χουρμάδες
Περισσότερο από ένα τόνο κάνναβης...
23 Ιανουαρίου 2020, 21.51
 Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ....
22 Ιανουαρίου 2020, 19.48
 Αντιδράσεις για την επέκταση του λιμανιού …
Ανακοίνωση των «Ενεργών Πολιτών» για τις...