Πολιτική
«Ο αγώνας ενάντια στο Φασισμό δεν τελείωσε»


Δήλωση δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκου:
Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, μας θυμίζει για άλλη μία φορά ότι δεν επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Στην πραγματικότητα ήταν ακόμη μία εγκληματική επίθεση των ταγμάτων εφόδου της συγκεκριμένης οργάνωσης στο πλαίσιο της φασιστικής ιδεολογίας, συγκρότησης και πρακτικής της.
Παρά το γεγονός ότι η φετινή επέτειος συμπίπτει με την κορύφωση της σχετικής δίκης, τα χαμηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, καθώς και την αποδιοργάνωση του μορφώματος με το κλείσιμο μιας σειράς κεντρικών γραφείων της εγκληματικής οργάνωσης, η φασιστική απειλή παραμένει ζωντανή μέσα στην κοινωνία μας, δηλητηριάζοντας τις ψυχές των ανθρώπων.
Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου, ο αγώνας για την ήττα του φασισμού σε κάθε επίπεδο οφείλει και πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής. Οι γειτονιές του Φύσσα, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, έδωσαν και θα ξαναδώσουν το σύνθημα για τη συντριβή του φασιστικού φαινομένου και των ιεροκηρύκων του. Η πάλη ενάντια στις ρατσιστικές εκστρατείες και τη φασιστική απειλή αποτελεί υπόθεση του εργατικού –νεολαιίστικου – λαϊκού κινήματος. Βρίσκεται στο ίδιο πλαίσιο με την πάλη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία, τον αγώνα για την υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.
Ως Δημοτική Αρχή καλούμε όλους τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας να πάρουν μαζικά μέρος στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις των ημερών, για την επέτειο από τα 6 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Νεότερες ειδήσεις:
- 20/09/2019 23:48 - «Ντελίριο χυδαίου αντικομμουνισμού»
- 20/09/2019 19:45 - «Τα θρησκευτικά δεν είναι πλέον μάθημα αλλά κατήχηση»
- 20/09/2019 19:42 - «Το κοντέινερ στα Εξάρχεια και η καθαριότητα στα αστυνομικά τμήματα»
- 18/09/2019 18:13 - Προκαλεί ο πυρηνάρχης Πειραιά της ΧΑ ανήμερα της δολοφονίας Φύσσα
- 16/09/2019 20:33 - ΚΚΕ:Οι «δεξαμενές πετρελαίου» του Πειραιά στο Ευρωκοινοβούλιο…
Πρόσφατες ειδήσεις:
- 13/09/2019 17:56 - Έξι χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα
- 13/09/2019 17:33 - Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ
- 11/09/2019 19:50 - «Το περιστατικό στη Λέρο δεν προσφέρεται για μικροπολιτική αξιοποίηση»
- 10/09/2019 22:09 - Νέος αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς
- 10/09/2019 00:00 - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ