Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 00:00

Αφιέρωμα στον Νίκο Μπελαβίλα από τηλεοπτικό δίκτυο της Λατινικής Αμερικής

alt
Αφιέρωμα στην εκλογική αναμέτρηση του Πειραιά πραγματοποίησε τηλεοπτικό δίκτυο της Λατινικής Αμερικής επικεντρώνοντας στην υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα.
Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου βρέθηκε στην πόλη, «τον Πειραιά, την πιο μεγάλη Περιφέρεια της Αθήνας και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, το λιμάνι του Πειραιά» όπως ο ίδιος περιγράφει στο βίντεο.
 
«Ο υποψήφιος της Αριστεράς στις επικείμενες εκλογές εξηγεί στο κανάλι μας τις ανάγκες και τις προτάσεις που έχει για αυτό το αστικό λιμάνι. Τον Πειραιά τον επηρεάζουν η πλειονότητα των μεγάλων θεμάτων της Ελλάδας του σήμερα. Η οικονομική κρίση, η ανεργία, τα μέτρα της Τρόικας, η ακροδεξιά. Ο Νίκος Μπελαβίλας, αστός και καθηγητής αρχιτεκτονικής είναι διατεθειμένος να αλλάξει τον Πειραιά» συμπληρώνει.
 
Στο ρεπορτάζ μιλά η Άντα Προβατάκη, υποψήφια με τον συνδυασμό «Πειραιάς για Όλους» και συνεργάτιδα του Νίκου Μπελαβίλα. «Ο Νίκος είναι ο άνθρωπος  που πραγματικά μπορεί να αλλάξει τον Πειραιά με τις γνώσεις του και την εμπειρία του. Θέλω να την κάνει μια πόλη που πραγματικά θέλουμε να ζούμε όλοι μας» λέει.
 
Στον περίπατο που έκαναν στην πόλη, ο δημοσιογράφος εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι πολίτες πλησιάζουν συνεχώς τον υποψήφιο δήμαρχο: «Κάθε λίγα βήματα συναντάμε κάποιον πολίτη που θέλει να τον χαιρετήσει, να του ευχηθεί καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές  ή να του περιγράψει κάποιες πλευρές της πόλης που μπορούν να βελτιωθούν».
 
«Ο Νικόλας είναι Πειραιώτης. Είναι πολύ γνωστός στην πόλη μας για την στήριξη των μεταναστών, των ανέργων, τους ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Γνωρίζει πολύ καλά τη δομή της πόλης, τι χρειάζεται και τι προβλήματα υπάρχουν» δηλώνει δημότης στην κάμερα.
 
 «Χρειαζόμαστε πιο πολύ πράσινο. Χρειαζόμαστε πιο πολλούς ελεύθερους χώρους.  Πιο πολύ δημοτική υγεία. Να γίνει ο Πειραιάς πιο ελκυστικός στον άνθρωπο, στους τουρίστες» σχολιάζει ένας ακόμα.
 
Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην πλούσια ιστορία της πόλης, αλλά και στα δημογραφικά χαρακτηριστικά του Πειραιά. «Αλλά για αυτό που είναι περισσότερο γνωστή είναι για το λιμάνι της που είναι το μεγαλύτερο της Μεσογείου. Το λιμάνι ήταν πάντα πηγή εσόδων για την πόλη. Δεκάδες άνθρωποι δουλεύουν σε αυτό για να διευκολύνουν την διακίνηση εμπορευμάτων και επιβατών σε ολόκληρο τον κόσμο» εξηγεί.
 
«Το θέμα είναι ότι όλο τον πλούτο από το λιμάνι τα διαχειρίζονται οι επιχειρήσεις. Τώρα είναι η Cosco. Τα πλούτη δεν μένουν μέσα στην πόλη. Αυτό πρέπει να αρχίσει να ισορροπεί. Να αρχίσουμε να βρίσκουμε το ρόλο της πόλης δίπλα σε αυτό το μεγάλο λιμάνι προς όφελος των εργαζομένων, του περιβάλλοντος και των κατοίκων» σημειώνει ο Νίκος Μπελαβίλας.
 
«Με έναν τρόπο δεν πρέπει να μεγαλώσει ο φασισμός. Να λειτουργήσει η Δημοκρατία» σχολιάζει δημότης με τον δημοσιογράφο να κάνει αναφορά στην παρουσία του κόμματος της ακροδεξιάς εδώ και κάποια χρόνια.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Δικαίωση για το
δημοκρατικό Πέραμα …» 
 
Επέκταση φυσικού αερίου
στον Πειραιά 

«Αντικατάσταση Αγροτικού
Ιατρού στο Πολυδύναμο
Σπετσών»

 «Ωδή για τους
Τουρκοκύπριους»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

11 ιστορίες + 1 
από τον Steven Coombes

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Οκτωβρίου 2020, 19.43
Προκλητικός και αμετανόητος για το φιάσκο με τον Παππά ο Χρυσοχοΐδης
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όχι μόνο έχασε...
22 Οκτωβρίου 2020, 18.44
Σωσίβιο για όσους ξεπλένουν μαύρο χρήμα…
Στο άρθρο 100 παρ. 1 προβλέπεται ότι...

Ναυτιλία

23 Οκτωβρίου 2020, 18.05
Παράταση υποβολής των αιτήσεων για «Μεταφορικό Ισοδύναμο»
Παρατείνεται για έναν μήνα η υποβολή των...
22 Οκτωβρίου 2020, 00.00
H Celestyal Cruises παρέχει ταξιδιωτική ασφάλιση χωρίς επιπλέον χρέωση, με κάλυψη και για COVID-19
H Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η...
21 Οκτωβρίου 2020, 18.01
Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών από τη Λιμενική Αστυνομία
Νέα εποχή ξεκινά στις σχέσεις των...

Πειραιάς

23 Οκτωβρίου 2020, 17.56
Συνάντηση Γ. Μώραλη με την «Αρμενική Εθνική Επιτροπή»
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ...
22 Οκτωβρίου 2020, 18.40
Πειραιάς: Διατακτικές τροφίμων σε οικονομικά αδύναμους δημότες
Ο Δήμος Πειραιά θα προμηθεύσει με...
20 Οκτωβρίου 2020, 22.39
Συνεδριάσεις δια περιφοράς … στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά
Ενημέρωση από τη Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς...