Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 00:00

Αφιέρωμα στον Νίκο Μπελαβίλα από τηλεοπτικό δίκτυο της Λατινικής Αμερικής

alt
Αφιέρωμα στην εκλογική αναμέτρηση του Πειραιά πραγματοποίησε τηλεοπτικό δίκτυο της Λατινικής Αμερικής επικεντρώνοντας στην υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα.
Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου βρέθηκε στην πόλη, «τον Πειραιά, την πιο μεγάλη Περιφέρεια της Αθήνας και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, το λιμάνι του Πειραιά» όπως ο ίδιος περιγράφει στο βίντεο.
 
«Ο υποψήφιος της Αριστεράς στις επικείμενες εκλογές εξηγεί στο κανάλι μας τις ανάγκες και τις προτάσεις που έχει για αυτό το αστικό λιμάνι. Τον Πειραιά τον επηρεάζουν η πλειονότητα των μεγάλων θεμάτων της Ελλάδας του σήμερα. Η οικονομική κρίση, η ανεργία, τα μέτρα της Τρόικας, η ακροδεξιά. Ο Νίκος Μπελαβίλας, αστός και καθηγητής αρχιτεκτονικής είναι διατεθειμένος να αλλάξει τον Πειραιά» συμπληρώνει.
 
Στο ρεπορτάζ μιλά η Άντα Προβατάκη, υποψήφια με τον συνδυασμό «Πειραιάς για Όλους» και συνεργάτιδα του Νίκου Μπελαβίλα. «Ο Νίκος είναι ο άνθρωπος  που πραγματικά μπορεί να αλλάξει τον Πειραιά με τις γνώσεις του και την εμπειρία του. Θέλω να την κάνει μια πόλη που πραγματικά θέλουμε να ζούμε όλοι μας» λέει.
 
Στον περίπατο που έκαναν στην πόλη, ο δημοσιογράφος εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι πολίτες πλησιάζουν συνεχώς τον υποψήφιο δήμαρχο: «Κάθε λίγα βήματα συναντάμε κάποιον πολίτη που θέλει να τον χαιρετήσει, να του ευχηθεί καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές  ή να του περιγράψει κάποιες πλευρές της πόλης που μπορούν να βελτιωθούν».
 
«Ο Νικόλας είναι Πειραιώτης. Είναι πολύ γνωστός στην πόλη μας για την στήριξη των μεταναστών, των ανέργων, τους ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Γνωρίζει πολύ καλά τη δομή της πόλης, τι χρειάζεται και τι προβλήματα υπάρχουν» δηλώνει δημότης στην κάμερα.
 
 «Χρειαζόμαστε πιο πολύ πράσινο. Χρειαζόμαστε πιο πολλούς ελεύθερους χώρους.  Πιο πολύ δημοτική υγεία. Να γίνει ο Πειραιάς πιο ελκυστικός στον άνθρωπο, στους τουρίστες» σχολιάζει ένας ακόμα.
 
Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην πλούσια ιστορία της πόλης, αλλά και στα δημογραφικά χαρακτηριστικά του Πειραιά. «Αλλά για αυτό που είναι περισσότερο γνωστή είναι για το λιμάνι της που είναι το μεγαλύτερο της Μεσογείου. Το λιμάνι ήταν πάντα πηγή εσόδων για την πόλη. Δεκάδες άνθρωποι δουλεύουν σε αυτό για να διευκολύνουν την διακίνηση εμπορευμάτων και επιβατών σε ολόκληρο τον κόσμο» εξηγεί.
 
«Το θέμα είναι ότι όλο τον πλούτο από το λιμάνι τα διαχειρίζονται οι επιχειρήσεις. Τώρα είναι η Cosco. Τα πλούτη δεν μένουν μέσα στην πόλη. Αυτό πρέπει να αρχίσει να ισορροπεί. Να αρχίσουμε να βρίσκουμε το ρόλο της πόλης δίπλα σε αυτό το μεγάλο λιμάνι προς όφελος των εργαζομένων, του περιβάλλοντος και των κατοίκων» σημειώνει ο Νίκος Μπελαβίλας.
 
«Με έναν τρόπο δεν πρέπει να μεγαλώσει ο φασισμός. Να λειτουργήσει η Δημοκρατία» σχολιάζει δημότης με τον δημοσιογράφο να κάνει αναφορά στην παρουσία του κόμματος της ακροδεξιάς εδώ και κάποια χρόνια.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Σκανδαλώδης, καθυστερημένη και 
ανεπαρκής η απόφαση 
για την Ακτοπλοΐα»  
 
Ο Βασίλης Σπανούλης
συνεχίζει στα ερυθρόλευκα 

Η αξιοποίηση του Πύργου
και η Ιπποδάμεια Αγορά

«Γιατί υιοθετεί ο Τζόνσον
«σοσιαλιστικά» μέτρα;»
του Κώστα Δουζίνα

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

"Το ομορφότερο γκολ
ήταν μια πάσα"

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

Ναυτιλία

13 Ιουλίου 2020, 17.32
Απάντηση του Λιμενικού Σώματος σε δημοσιεύματα
Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν...
11 Ιουλίου 2020, 11.02
 «Αντικατάσταση και Επαναπατρισμοί Πληρωμάτων»
O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής...

Πειραιάς

14 Ιουλίου 2020, 23.17
«Η πλευρά Μώραλη διάλεξε παρέα…»
Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης...
13 Ιουλίου 2020, 22.27
Ε.Β.Ε.Π: Άρση των εμποδίων στους εφοδιασμούς πλοίων
Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Β. Κορκίδης, με...
13 Ιουλίου 2020, 22.21
Μουσικοί περίπατοι απο την φιλαρμονική στον Πειραιά
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου...