Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 20:56

Προοδευτική Συμμαχία τώρα!

damanaki ixthok1
Του Γιώργου Μακρυνού*
 
Η 6η Απριλίου αποτελεί και επίσημα πλέον το θεμέλιο πρώτο βήμα της συνάντησης των προοδευτικών δυνάμεων και της ριζοσπαστικής Αριστεράς στο επιβαλλόμενο -από την ωρίμανση των «αντικειμενικών συνθηκών»- εγχείρημα της σύγκλισής τους και της συγκρότησης του προοδευτικού - αριστερού πόλου. Πολιτικό εγχείρημα, δημοκρατικά ζωτικό και κοινωνικά αναγκαίο, απευθυνόμενο όχι μόνο στον ενεργό αλλά και στον «αποστασιοποιημένο» κόσμο του πληθυντικού δημοκρατικού, προοδευτικού, αριστερού χώρου.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Γαλάτσι, από το βήμα της πανελλήνιας δυναμικής και πολύχρωμης αυτής συνάντησης, σάλπισε ηχηρά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της Προοδευτικής Συμμαχίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Μιας καθοριστικής «υπαρξιακής» πολιτικής αναμέτρησης για τα μελλούμενα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ίδια μας τη χώρα.
 
Το προοδευτικό προσκλητήριο που απηύθυνε και η πλειοψηφική αποδοχή του μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τον πιο αποφασιστικό φραγμό στο επαπειλούμενο δυστοπικό σενάριο που σκηνοθετούν η άνοδος της «γραβατωμένης» Ακροδεξιάς, η αναβίωση των εθνισκισμών, η μισαλλοδοξία και η ξενοφοβία με συμπρωταγωνιστές την αβάσταχτη λιτότητα, τη διογκούμενη ανεργία, την κοινωνική κατεδάφιση, τις ακραίες ανισότητες και τη συνειδητή υποβάθμιση των επιπτώσεων της κλιματικής μεταβολής.
Νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός και νεοακροδεξιά / Δεξιά σε μια «νεοφιλελευθεροφασιστική» υβριδική σύζευξη. Το ζοφερό αυτό σενάριο των «Βρυξελλών» φαντάζει πλέον πιθανή απειλή και για τη χώρα μας.
 
Για όλα αυτά, λοιπόν, ο δικός μας «ευρωμονόδρομος» δεν μπορεί παρά να είναι η συγκρότηση του αντίπαλου δέους στη συντήρηση, την Ακροδεξιά / Δεξιά, στον εθνολαϊκισμό και τον νεοφιλελευθερισμό.
 
Η σύγκλιση των προοδευτικών, οικολογικών και αριστερών δυνάμεων και η δημιουργία του προοδευτικού - αριστερού πόλου είναι πλέον η μόνη εφικτή, γήινη και βιώσιμη στρατηγική αναχαίτισης του τέρατος που πλανιέται σε Ευρώπη, Ελλάδα και πρόσφατα και πέραν του Ατλαντικού.
 
Η «Γέφυρα», ως προοδευτική πρωτοβουλία πολιτών, συμπρωταγωνιστεί εξαρχής στην επιτυχία του όλου αυτού «ώριμου υποκειμενικά» εγχειρήματος, συμβάλλοντας με τις απόψεις, τις ιδέες και όλο το δυναμικό της τόσο στο πρώτο βήμα, αυτό της συγκρότησης προοδευτικής συμμαχίας για τις ευρωεκλογές, όσο και στο επόμενο κρίσιμο διακύβευμα των εθνικών εκλογών, αυτό της ήττας των δυνάμεων της «στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ» και της νικηφόρας προγραμματικής σύγκλισης των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων.
 
* Ο Γιώργος Μακρυνός είναι δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού, μέλος Πρωτοβουλίας Πολιτών «Γέφυρα» και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος  με την «Δύναμη Ζωής- Ρένα Δούρου» στο τομέα του Πειραιά.

 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Το master plan του ΟΛΠ
στο επίκεντρο
 
Ο «Γαλάζιος» εφοπλιστής
της Σαμοθράκης 

Η Απάντηση του Χρ. Σπίρτζη
για το δυστύχημα στον Πόρο

«Η αποτυχία της ιδιωτικής
πρωτοβουλίας στην
Ακτοπλοΐα»

Γεγονότα

Καλωσορίσατε στον
προορισμό σας με μόλις
ένα κλικ

Ελληνικά Πετρέλαια:
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Αυγούστου 2019, 22.18
Η Απάντηση του Χρ. Σπίρτζη για το δυστύχημα στον Πόρο
Η Απάντηση του Χρήστου Σπίρτζη,...
21 Αυγούστου 2019, 10.51
«Απαράδεκτη η παρέμβαση των ΗΠΑ»
«Απαράδεκτη» θεωρεί την παρέμβαση των ΗΠΑ...
19 Αυγούστου 2019, 19.19
Ο «Γαλάζιος» εφοπλιστής της Σαμοθράκης
Ούτε μία ούτε δύο αλλά έξι φορές τον...

Ναυτιλία

23 Αυγούστου 2019, 22.01
Το  ‘ANDROS JET’ ολοκληρώνει τα δρομολόγια του στη Σαμοθράκη
Η SEAJETS σε συντονισμό με το Υπουργείο...
19 Αυγούστου 2019, 19.12
Η αποτυχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ακτοπλοΐα»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την...
18 Αυγούστου 2019, 13.06
Εκτεθήκατε κύριε Υπουργέ …
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπ....

Πειραιάς

21 Αυγούστου 2019, 10.59
Ολυμπιακός – Κράσνονταρ απόψε στο «Καραϊσκάκης»
Το πρώτο από τα δύο βήματα που απομένουν...
20 Αυγούστου 2019, 23.51
Το master plan του ΟΛΠ στο επίκεντρο
Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και...
20 Αυγούστου 2019, 18.12
 28 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής
Ητελετή ορκωμοσίας της νέας...