Παρασκευή, 07 Αυγούστου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 00:00

«Οι γόνοι των ισχυρών θα εξαγόραζαν άριστους τίτλους σπουδών»

alt
Ανοικτή επιστολή στον πρώην πρύτανη και υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη απέστειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), Μιχάλης Κουρουτός.
 
Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ περνά από γενεές 14 τον Μπαμπινιώτη για διάφορα που συνέβησαν επί υπουργίας του και υποστηρίζει ότι ο κ. Μπαμπινιώτης «ήθελε να μετατρέψει τα ιδιωτικά σχολεία σε ανεξέλεγκτους οίκους εμπορίου, όπου οι γόνοι των ισχυρών θα εξαγόραζαν με ευκολία άριστους τίτλους σπουδών»
 
Διαβάστε αναλυτικά την ανοικτή επιστολή του Κουρουτού:
 
«Με κατάπληξη και οργή χιλιάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί παρακολουθούμε το παραλήρημα του κ. Μπαμπινιώτη, ο οποίος, προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροπολιτικά συμφέροντα και να χαϊδέψει τους κομματικούς του συμμάχους, επιδίδεται σε δημόσιες παρεμβάσεις με τις οποίες εκδηλώνει το υποκριτικό του ενδιαφέρον για το δημόσιο αγαθό της παιδείας και την φροντιστηριοποίηση της εκπαίδευσης. Και τούτο το πράττει χωρίς αιδώ, χρησιμοποιώντας το ομολογουμένως ισχυρό ακαδημαϊκό προφίλ του, το οποίο θεωρεί ότι θα καλύψει όσα βλαπτικά για την εκπαίδευση έπραξε ως Υπουργός Παιδείας, αλλά και ως επικεφαλής των σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Μην ξεχνάτε όμως, κ. Μπαμπινιώτη, «Αρχή άνδρα δείκνυσι». Δυστυχώς ο λαμπρός πανεπιστημιακός δάσκαλος κ. Μπαμπινιώτης απέδειξε, ως Υπουργός Παιδείας ότι ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ιδίου προσωπικά και των «φίλων» του, επιχειρηματιών της ιδιωτικής εκπαίδευσης, Ήταν, μάλιστα αυτός που σήμερα διαρρηγνύει τα ιμάτια του για την φροντιστηριοποίηση του Λυκείου, που στους ελάχιστους μήνες υπουργίας του επιχείρησε λυσσαλέα την μετατροπή των ιδιωτικών σχολείων σε φροντιστήρια και την μεταφορά της εποπτείας τους στον Υπουργείο Εργασίας, χωρίς κανέναν έλεγχο του Υπουργείου Παιδείας.
 
Οφείλω να τονίσω εδώ ότι δεν σχολιάζω την ουσία των επιχειρημάτων του κ. Μπαμπινιώτη, ορισμένα εκ των οποίων ενδεχομένως να είναι ορθά. Έχω όμως την υποχρέωση να καταδείξω τον φαρισαϊσμό του ανδρός με επιχειρήματα:
 
• Επιχείρησε τρις να προωθήσει τροπολογία στη Βουλή, τις παραμονές της διάλυσής της, με την οποία μεταφερόταν η εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών τους στο Υπουργείο Εργασίας, επομένως αποσυρόταν η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση. Τελικά, υπό την κατακραυγή της κοινωνίας και οι τρεις αυτές απόπειρες απέτυχαν (αυτό που δεν πρόλαβε ο κ. Μπαμπινιώτης το πραγματοποίησε δύο χρόνια μετά ο κ. Αρβανιτόπουλος..), όμως η πρόθεση του κ. Μπαμπινιώτη είναι καταγεγραμμένη. Ήθελε να μετατρέψει τα ιδιωτικά σχολεία σε ανεξέλεγκτους οίκους εμπορίου, όπου οι γόνοι των ισχυρών θα εξαγόραζαν με ευκολία άριστους τίτλους σπουδών.
 
• Την τελευταία ημέρα της υπουργίας του ο κ. Μπαμπινιώτης, παράτυπα και παράνομα, εξέδωσε γνωμοδότηση -την οποία είχε ο ίδιος πριν λίγες ημέρες παραγγείλει – με την οποία μειώνονταν οι μισθοί των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κατά 35-40% (για το γεγονός αυτό η Ομοσπονδία μας είχε κάνει μηνυτήρια αναφορά κατά του τότε Υπουργού Παιδείας). Και σας προκαλώ, κ. Μπαμπινιώτη, να μας πείτε πού βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΝΣΚ που εξέδωσε για εσάς την κατάπτυστη αυτή Γνωμοδότηση. Αμφιβάλλω αν θα μιλήσετε, γιατί έτσι θα διαφανεί το μέγεθος της διαπλοκής και της συναλλαγής. Από την πράξη του αυτή οι περίπου 150 ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων κέρδισαν περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζημιώθηκαν κατά 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ισχυρό πλήγμα δέχτηκαν, κατά 17 εκατομμύρια ευρώ, τα δημόσια ταμεία. Αυτός είναι, προφανώς, ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Μπαμπινιώτης δείχνει την «στοργή» του για την εκπαίδευση και το δημόσιο συμφέρον…
 
• Και ας πάμε στα του οίκου του, στην Φιλεκπαιδευτική εταιρεία. Ο κ. Μπαμπινιώτης, για μία ακόμη φορά παρανόμως και αντιποιώντας αρχή, μείωσε τους μισθούς των περίπου 800 εκπαιδευτικών και τους τοποθέτησε ο ίδιος (!) σε μισθολογικά κλιμάκια, ενώ αυτό αποτελεί αποκλειστική ιδιότητα των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας! Από την μείωση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν ακόμη υπογράψει την επαίσχυντη Γνωμοδότησή του, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία κέρδισε 3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Επιπλέον, ο κ. Μπαμπινιώτης παραδέχθηκε δημόσια ότι στα οικονομικά των σχολείων του υπάρχει μαύρη τρύπα πολλών εκατομμυρίων ευρώ! – Αλήθεια, παρά τις συντριπτικές μειώσεις των μισθών και τα τεράστια κέρδη της ΦΕ όλη αυτή την περίοδο, άραγε μειώθηκαν κατά 40% τα δίδακτρα για τους γονείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν ανήκουν στην οικονομική ελίτ της κοινωνίας; Παρά το γεγονός ότι η ΟΙΕΛΕ ζήτησε επανειλημμένως τον έλεγχο των Αρσακείων σχολείων από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, όπως προβλέπει η νομοθεσία, κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει αγγίξει το άβατο…
 
Κύριε Μπαμπινιώτη, όσο και αν πατάτε στο δημόσιο προφίλ σας, για να υποκριθείτε τον υπερασπιστή της Παιδείας και του δημοσίου συμφέροντος, οι 15 χιλιάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα αποτελούμε τις Ερινύες σας. Δεν θα ξεχάσουμε ότι επιχειρήσατε να μετατρέψετε τα σχολεία μας σε φροντιστήρια, δεν θα ξεχάσουμε ότι μας βυθίσατε σε οικονομική εξαθλίωση, δεν θα ξεχάσουμε ότι ως Υπουργός Παιδείας δεν σταθήκατε αρωγός στην Παιδεία, στους λειτουργούς της και στο δημόσιο συμφέρον, αλλά σε 150 επιχειρηματίες και στον εαυτό σας. Και σας προκαλώ, όποτε θέλετε, να τα συζητήσουμε όλα αυτά δημόσια. Εγώ αναμένω, διαθέτοντας όλα τα στοιχεία για τα οποία δικαιούνται να λάβουν γνώση οι πολίτες της χώρας.
 
ΥΓ: Επειδή βρισκόμαστε παραμονές εκλογών, μετά την 26η Μαΐου θα δώσω στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και κυρίως το πόσο στοιχίζουν σήμερα στο κράτος και στα ασφαλιστικά ταμεία τα Αρσάκεια ενώ θεωρούνται ιδιωτικό σχολείο. Ήρθε η ώρα αποκατάστασης της αλήθειας»
 
Πηγή: documentonews.gr 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

Δίκη Χ.Α.: Δικαιοσύνη ή
ατιμωρησία ξανά; 
 
«Οι Έλληνες ναυτεργάτες 
βορρά στην ολιγαρχία»

Σγουρός για Πατούλη:
Τάζει σε όλους, οδηγεί την
Περιφέρεια σε αδιέξοδο …

«Με ένα μάτι και
ΝΟVARTI … κάτι
 δεν πάει καλά»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

"Το ομορφότερο γκολ
ήταν μια πάσα"

«Γρήγορη επέκταση στις
διεθνείς αγορές...»

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

03 Αυγούστου 2020, 00.00
«Προφητείες» ΜΜΕ και υπουργών για δικαστικές αποφάσεις
Με ανάρτησή του την Πέμπτη, ο  Υπουργός και...
02 Αυγούστου 2020, 17.32
Τιμώντας την μνήμη των θυμάτων Ρομά από τους Ναζί
Κατάθεση στεφάνου από τον...
01 Αυγούστου 2020, 20.50
Δίκη Χ.Α.: Δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;
Του ΚώσταΠαπαδάκη*   Η δίκη της Χρυσής...

Ναυτιλία

05 Αυγούστου 2020, 22.05
Σύσκεψη στην Πάρο για το ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε...
02 Αυγούστου 2020, 00.00
Στο 80% η επιτρεπόμενη πληρότητα στα πλοία
Στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα,...
01 Αυγούστου 2020, 20.10
Το Υπ. Ναυτιλίας για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στα καύσιμα
Από σήμερα, 1η Αυγούστου 2020, δικαιούχοι...

Πειραιάς

03 Αυγούστου 2020, 09.43
«Οι προκλήσεις και οι επιφυλάξεις για το δίκτυο 5G»
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό...
02 Αυγούστου 2020, 17.39
«Αναθεώρηση του κυκλοφοριακού χάρτη στον Πειραιά»
Δήλωση του Νίκου Μπελαβίλα για το...
01 Αυγούστου 2020, 20.04
Αναχωρούν οι αδειούχοι του Αυγούστου
Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να...