Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 14:45

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή»

damanaki ixthok1«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή»

Για τις επικείμενες ευρωεκλογές, τις αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα χαρακτηριστικά της πολιτικής κίνησης «Κόσμος» έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, στη χθεσινοβραδινή εκπομπή «Η Eπόμενη Mέρα» στην ΕΡΤ ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», Πέτρος Κόκκαλης.

«Η επόμενη Ευρωβουλή θα επιλέξει τον καινούργιο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι εκείνη, η οποία θα επιλέξει ένα από τα τρία σενάρια που έχει μπροστά της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη και τις ακραίες κοινωνικές ανισότητες. Η κίνηση πολιτών «Κόσμος» προωθεί ως πολιτικό πρόταγμα τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ, ώστε να φτάσουμε στο 2030, σ’ έναν πλανήτη με 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους, μ’ έναν τρόπο που δεν θα περισσεύει κανένας. Ο τρόπος που θα φτάσουμε εκεί θα αποφασιστεί τον επόμενο Ιούνιο στην Ευρωβουλή κι εγώ θέλω να είμαι εκεί. Γιατί είναι θέματα, όπως είπατε, για τα οποία αγωνίζομαι εδώ και δέκα χρόνια», σημείωσε σχετικά.

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα κράτη μέλη τόνισε ότι, σε αυτές τις εκλογές η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή τόσο από το Brexit όσο και από την δεξιά η οποία πιέζεται από την ακροδεξιά και αναγκάζεται να υιοθετήσει όλο και περισσότερο την ρητορική της.

«Τίμερμανς χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ο Βέμπερ δεν είναι καλή επιλογή για την Ευρώπη ή για την Ελλάδα, είναι η περίπτωση της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, η οποία απειλείται από την ακροδεξιά και αναγκάζεται να κυλά προς τα εκεί», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

Ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ, σημείωσε: «Η άποψη μου είναι ότι είναι λάθος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένας ολισθηρός δρόμος. Δεν λέω ότι είναι η μόνη που το κάνει ούτε είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Δεν είναι κάτι που με αγγίζει, θεωρώ ότι είναι μια λάθος πολιτική».

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε τον Πειραιά ως παράδειγμα ανθρωπιάς όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων το 2015-16 και υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι εισροές προσφύγων είναι η λήψη μέτρων απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

«Αν δεν αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, οι μετανάστες οι οποίοι θα έρθουν στην χώρα μας θα είναι πάρα πολύ περισσότεροι. Η κλιματική αλλαγή είναι ρίζα πολέμου. Οι πόλεμοι γίνονται για το νερό, για το φαγητό. Στην Συρία είχαμε την μεγαλύτερη ξηρασία των τελευταίων 900 ετών, 2 εκατομμύρια άνθρωποι έφυγαν από τα χωριά, πήγαν στις πόλεις, πίεσαν το καθεστώς και έγινε ό,τι έγινε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 


Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Επίτιμος Πρόεδρος της
Ένωσης Περιφερειών
ο Γ. Σγουρός
 
Καταγγελία για παράνομη
προσαγωγή 

Απορία και ανησυχία για την
προσαγωγή τεσσάρων Πειραιωτών

Απάντηση του Δημάρχου
Μοσχάτου-Ταύρου στον
Εθνικό Πειραιά
 
 
 

Γεγονότα

Διασωστικό-Πυροσβεστικό
όχημα στους εθελοντές του
Νέου Βουτζά 

«Ανθρωπογραφίες» από τον
Πέτρο Καραβέβα στην
γκαλερί Art Prisma

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι
(ERC)

podosfairiki_synerg.logo1
«Συνεργασία του
Πανεπιστημίου Frederick
με την Ένωση Ελλήνων
Ποινικολόγων και
Μαχόμενων Δικηγόρων»

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

13 Νοεμβρίου 2019, 17.22
Στο αστυνομικό τμήμα ο Γιάννης Χαραλαμπάκης…
Ανακοίνωση καταγγελία του...
12 Νοεμβρίου 2019, 21.32
Απορία και ανησυχία για την προσαγωγή τεσσάρων Πειραιωτών
Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή...
12 Νοεμβρίου 2019, 00.00
Σάββας Κωφίδης: «Απαραβίαστο σύνορο είναι μόνο η ανθρωπιά»
Στο κλίμα που επιχειρείται να...

Πειραιάς

14 Νοεμβρίου 2019, 22.14
 «Θέατρο του παράλογου» η συνέχεια...
Απάντηση της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς...
13 Νοεμβρίου 2019, 22.56
Καταγγελία για παράνομη προσαγωγή
«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε με επιτυχία...
13 Νοεμβρίου 2019, 22.49
«Νίκο δεν έχεις δίκιο…»
Απάντηση του Νίκου Μπελαβίλα στον Νίκο...