Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 22:25

Επιστολή Χουντή για τις διώξεις εις βάρος του Π. Λαφαζάνη

damanaki ixthok1
Τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, καθώς επίσης και τους Προέδρους όλων των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, ενημέρωσε με επιστολή του ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με αφορμή την κλήση σε απολογία του Γραμματέα της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνη και άλλων μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, για την πολιτική και κινηματική τους δράση.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην επιστολή του γνωστοποιεί στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, το γεγονός ότι συνεχίζεται η πολιτική δίωξη εις βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, με αφορμή τη δράση του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική και κινηματική δράση κομμάτων που υπερασπίζονται τα κοινωνικά δικαιώματα.
 
Καταλήγοντας στην επιστολή του, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ σημειώνει ότι, η απόπειρα του κυβερνώντος κόμματος, συκοφάντησης και πολιτικών διώξεων του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, νοθεύει την αντικειμενικότητα της προεκλογικής πολιτικής αντιπαράθεσης.
 
Ακολουθεί η επιστολή:
 
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
 
Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω για τη συνέχιση της πολιτικής δίωξης εις βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, του κόμματος που έχω την τιμή να εκπροσωπώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής και νυν Γραμματέας του πολιτικού κόμματος Λαϊκή Ενότητα, κλήθηκε για άλλη μια φορά σε απολογία με αφορμή τη δράση του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, με τις κατηγορίες τέλεσης αδικημάτων όπως: αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, σωματική βλάβη και βία κατά των Αστυνομικών Οργάνων, καθώς επίσης, και κατηγορίες που αφορούν τον νόμο περί όπλων και πυρομαχικών.
 
Είναι πρωτοφανές να καλείται για εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος, με αφορμή την πολιτική και κινηματική του δράση, ως εάν η πολιτική και κινηματική του δράση να απειλεί το δημοκρατικό πολίτευμα.
 
Παρόμοιες διώξεις επιχειρούνται σε βάρος και άλλων μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Επιχειρείται, να ποινικοποιηθεί η πολιτική δράση, να εκφοβίσουν τους πολίτες, με στόχο να περιορίσουν τη δημοκρατία και τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στην Ελλάδα.
 
Η απόπειρα του κυβερνώντος κόμματος, συκοφάντησης και πολιτικών διώξεων του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, νοθεύει τελικά την αντικειμενικότητα της προεκλογικής πολιτικής αντιπαράθεσης.
 
Όλοι και όλες οφείλουν να προασπιστούν τη δημοκρατία και την ελευθερία πολιτικής δράσης των κομμάτων σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα των πολιτικών δράσεων εκείνων που προασπίζονται τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
 
Με εκτίμηση,
Νίκος Χουντής
Ευρωβουλευτής Λαϊκής Ενότητας
GUE/NGL
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Παλαιοκομματική
λογική …»
 
«Ακραία και απαράδεκτα,
τα πρώτα δείγματα γραφής
της Κυβέρνησης»

Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά

"Όχι κομματικές παρεμβάσεις
στη Δημόσια Διοίκηση"

Γεγονότα

Κομβικός ο ρόλος της
“ASPROFOS Engineering” …

Σημαντική διάκριση για τη
Celestyal Cruises

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

19 Ιουλίου 2019, 22.05
«Ακραία και απαράδεκτα, τα πρώτα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης»
Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Υπεύθυνου Τομέα...
19 Ιουλίου 2019, 21.58
«Παλαιοκομματική λογική …»
Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του...
18 Ιουλίου 2019, 14.51
«Το καλύτερο δώρο σε φοροφυγάδες και λαθρέμπορους !»
Δήλωση του  Τρύφωνα Αλεξιάδη,...

Ναυτιλία

18 Ιουλίου 2019, 10.03
Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά
Με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα...
17 Ιουλίου 2019, 22.38
Συνάντηση ΠΝΟ – ΥΝΑ: «Καμιά αυταπάτη - Καμιά ολιγωρία…»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη συνάντηση...
10 Ιουλίου 2019, 14.53
«Σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο της Ναυτιλίας»
Δήλωση παραίτησης από τη θέση του...

Πειραιάς