Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 22:33

Υποψήφιος με τον Γιάννη Σγουρό ο Δ. Κατσικάρης

damanaki ixthok1
Ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά, Δημήτρης Κατσικάρης, ενόψει των Περιφερειακών εκλογών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου αποτελούν μεγάλο διακύβευμα για την Περιφέρεια Αττικής και τον Πειραιά. Ως στέλεχος της παράταξης του Γιάννη Σγουρού, αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμά του και να στρατευτώ για μια ακόμη φορά μαζί του, ως υποψήφιος στον Πειραιά, στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια που καταβάλει ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στην Περιφέρεια Αττικής  μετά από μια περίοδο αυταπάτης και πειραματισμών.
 
Με τον Γιάννη Σγουρό με συνδέει στενή φιλία, κυρίως όμως μοιραζόμαστε μια μεγάλη και εργώδη προσπάθεια στην Περιφέρεια Αττικής, την οποία η παράταξή μας έστησε σε γερά θεμέλια, που σήμερα τρίζουν από την αναποτελεσματικότητα, τον ερασιτεχνισμό και τα πισωγυρίσματα της διοίκησης Δούρου.
 
Ως Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά, έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για να πάνε τα νησιά μας ένα βήμα μπροστά. Σε αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό κάναμε 100 έργα υποδομών, σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς και με τους πολίτες -πέρα από κόμματα και χρώματα- και το έργο μας αναγνωρίστηκε από τους πολίτες, που με την ψήφο τους μας έδωσαν συντριπτικά ποσοστά στα Νησιά του Πειραιά, κάτι για το οποίο τους είμαι ευγνώμων.
 
Τώρα με τον «Κλεισθένη», όπως όλοι γνωρίζουν, ο Αντιπεριφερειάρχης δεν είναι εξαρχής επικεφαλής Περιφερειακής Ενότητας, αλλά πρώτα πρέπει να εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος, διεκδικώντας την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών.
 
Πολλοί μετά την αλλαγή αυτή, επέλεξαν να μη δώσουν αυτή τη μάχη, με βάση το νέο εκλογικό νόμο.
 
Η δική μου άποψη είναι διαφορετική, γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση και την απόφαση των ενεργών και σκεπτόμενων Πειραιωτών και προσβλέπω στη στήριξή τους.
 
Γι’ αυτό αποφάσισα να συμμετέχω στο νέο σχεδιασμό του Γιάννη Σγουρού και να είμαι δίπλα του, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, στον Πειραιά αυτή τη φορά, ώστε να κερδίσουμε με την ψήφο των Πειραιωτών και την Αντιπεριφέρεια Πειραιά και, με όλες μας τις δυνάμεις να συνεχίσουμε το έργο μας -όπως κάναμε στα Νησιά- για να στηρίξουμε τους Δήμους του Πειραιά, προτάσσοντας το δημιουργικό και ελπιδοφόρο ΕΜΕΙΣ, απέναντι στο μίζερο και μικρό ΕΓΩ. 
 
Μπαίνω σε αυτή τη μάχη για τον Πειραιά και την Αττική, γιατί:
 
1. Το δήθεν προοδευτικό υπόδειγμα την κυρίας Δούρου απεδείχθη κάλπικο και κενό περιεχομένου.
 
Η κυρία Δούρου οπισθοδρόμησε την Αττική. Διέλυσε κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό, με αποκορύφωμα τη κατάργηση του Περιφερειακού σχεδιασμού απορριμμάτων, όπου απώλεσε 200 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, σωρεύοντας τα σκουπίδια και με ψέματα εγκλώβισε 66 Δήμους σε νέα αδιέξοδα.
 
Εξανέμισε τα 350 εκατομμύρια που βρήκε στο ταμείο από τη χρηστή διαχείριση Σγουρού, υπερακοντίζοντας στο διπλάσιο τις δεσμεύσεις για έργα που φυσικά… δεν θα γίνουν ποτέ, υπονομεύοντας το μέλλον της Περιφέρειας Αττικής! 
 
Διαχειρίστηκε την Περιφέρεια, με διοικητική άγνοια και ανεπάρκεια, υποτάσσοντας τα πάντα στον προσωπικό της κομματικό σχεδιασμό για το μέλλον.
 
Και έτσι, ότι απέμεινε από το δήθεν ηθικό της πλεονέκτημα, πνίγηκε στην Μάνδρα (την οποία άφησε απροστάτευτη, ενώ παρέλαβε έτοιμη μελέτη προς δημοπράτηση) και, τελικά, κάηκε στο Μάτι, σε μια «βάρδια θανάτου» για 100 συμπολίτες μας, την οποία η ίδια παρακολούθησε αναπαυτικά από την «κλιματιζόμενη φωλιά της»!
 
2. Η Αττική και ο Πειραιάς δεν χρειάζονται «νέα πειράματα», ούτε «γυαλιστερές βιτρίνες» χωρίς περιεχόμενο. 
 
Ο Πατούλης  που ξεκίνησε για Δήμαρχος Αθηναίων και κατέληξε υποψήφιος Περιφερειάρχης, δεν ξέρει, ούτε μπορεί να διοικήσει τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.
 
Δύο χρόνια ορκιζόταν ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, έτρεχε και φωτογραφιζόταν και… ξαφνικά, όλως περιέργως, ανακάλυψε ότι μπορεί να δώσει νέα πνοή στην Αττική,  και να κατοικήσει στον Αττικό «Λευκό Οίκο», ως άλλος…. Ντόναλντ Τραμπ!
 
Ας δούμε όμως τι ΔΕΝ έκανε και γιατί απέτυχε στην ΚΕΔΕ. Ας ρίξουμε μια απλή ματιά στα χρεοκοπημένα οικονομικά του Δήμου του.
 
Ας δούμε τον μακιγιαρισμένο λαϊκισμό και το καμουφλαρισμένο ΕΓΩ της «επαρχιώτικης γκλαμουριάς». Θέλουμε και άλλα πειράματα; Προφανώς ΟΧΙ…
 
3. Η μάχη της Περιφέρειας Αττικής είναι για εμάς αυτοδιοικητική, και όχι μικροκομματική όπως κάποιοι επιδιώκουν, θέλοντας να εγκλωβίσουν και πάλι τους πολίτες.
 
Κι απαιτεί ήθος, αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια, σχέδιο και Αξιακό φορτίο.
 
Τα αξιώματα πρέπει να υπηρετούν Αξίες -και όχι το αντίθετο.
 
Και ο Γιάννης Σγουρός είναι ο άνθρωπος που μπορεί να επαναφέρει την Αττική στην Αυτοδιοίκηση και την Αυτοδιοίκηση στην Αττική, γιατί ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ από την Αυτοδιοίκηση!
 
Έμεινε στην Περιφέρεια πιστός στο χρέος και το καθήκον, δίνοντας δημιουργικές μάχες εμπροσθοφυλακής με μοναδικό γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων.
 
Έμεινε στην Περιφέρεια Αττικής, όταν όλοι οι άλλοι την χρησιμοποίησαν ως εργαλείο και «σκαλοπάτι» για την πολιτική τους καριέρα.
 
Έμεινε στην Περιφέρεια Αττικής -αρνούμενος να εξαργυρώσει πολιτικά την πετυχημένη αυτοδιοικητική του διαδρομή, αρνούμενος να μετακινηθεί στο Κοινοβούλιο.
 
Ο Γιάννης Σγουρός συνεχίζει την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική του διαδρομή και διεκδικεί και πάλι την Περιφέρεια Αττικής γιατί απεδείχθη ότι τα πειράματα απέτυχαν και η Αττική δεν χρειάζεται καινούργια -αλλά μια αυτοδιοικητική ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ πέρα από ψευδεπίγραφες πολιτικές συγκρούσεις που πισωγυρίζουν τη μισή Ελλάδα, στερώντας της  την ελπίδα της πραγματικής δημιουργίας.
 
Γι’ αυτό στρατεύομαι μαζί του στον Πειραιά.
 
Και καλώ όλους τους ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες να μας στηρίξουν για να κάνουμε όλοι μαζί ένα νέο ξεκίνημα και στον Πειραιά.
 
Με τον πολίτη πρωταγωνιστή, συνδημιουργό και συμμέτοχο.
 
Για τον Πειραιά που μας αξίζει. Για τις γενιές που έρχονται»
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Στη Βουλή τα σχολικά
γεύματα και οι συγχωνεύσεις
στη Νίκαια
 
«Όταν και η ίδια ντροπή
ντρέπεται»
 
«Οι ναζιστικές πρακτικές δεν
έχουν θέση στην κοινωνία»

«Η καταπολέμηση της
κλιματικής αλλαγής και η
συνεργασία των κρατών
της Μεσογείου»

Γεγονότα

CLIA: Η νέα Γενική
Διευθύντρια στην Ευρώπη

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Οκτωβρίου 2021, 21.27
Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά
Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες οι Κομματικές  Οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ. ...
23 Οκτωβρίου 2021, 09.19
«Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η συνεργασία των κρατών της Μεσογείου»
Στην ανάγκη για συνεργασία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, με στόχο την ευημερία των...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.28
ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Πρόκληση η αποφυλάκιση Πατέλη
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πειραιά: Η αποφυλάκιση Πατέλη συνιστά πρόκληση για τους δημοκρατικούς πολίτες...

Ναυτιλία

22 Οκτωβρίου 2021, 18.04
«Καμιά ειδική μεταχείριση, κανένα προνόμιο υπέρ των συνδικαλιστών!!»
«Μέσα σε μια περίοδο όξυνσης και γιγάντωσης των Ναυτεργατικών προβλημάτων και κλιμάκωσης της επίθεσης...
21 Οκτωβρίου 2021, 19.24
Το Λιμάνι του Πειραιά φιλοξενεί το Συνέδριο “Green Port Cruise & Congress “
To 16o Συνέδριο Green Port Cruise&Congress που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, φιλοξενείται από την ΟΛΠ Α.Ε. και διαρκεί από...
20 Οκτωβρίου 2021, 18.41
CLIA: Η νέα Γενική Διευθύντρια στην Ευρώπη
Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), ο κύριος φορέας και η ηγετική φωνή της παγκόσμιας κοινότητας...

Πειραιάς

24 Οκτωβρίου 2021, 15.41
Εγκαίνια Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. εγκαινιάζει το νέο παράρτημα του  Πρότυπου Δημοτικού Ωδείου Πειραιά με στόχο να...
23 Οκτωβρίου 2021, 21.32
«Πρωτοβουλίες άμεσης και ευέλικτης δράσης στο Νέο Φάληρο»
Την ανάληψη πρωτοβουλιών άμεσης και ευέλικτης δράσης για την επιτακτική ολοκλήρωση των έργων στον Κηφισό, την...
23 Οκτωβρίου 2021, 00.00
Σκηνή «Ωμέγα» η νέα σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Το εμβληματικό μνημείο της πόλης μας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς...