Πέμπτη, 21 Μάρτίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 00:09

«ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» στον Κορυδαλλό με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βαγγέλη Γκέκα

logoartc_f
«ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ», νέα σελίδα με τον Βαγγέλη Γκέκα υποψήφιο Δήμαρχο για την ιστορική Δημοτική Κίνηση.
 
Σημαντική αναδιάταξη των συσχετισμών για τις δημοτικές εκλογές επέρχεται με την εξέλιξη που έχει δρομολογηθεί και συμβαίνει αυτή τη στιγμή ως αποκορύφωμα των έντονων διεργασιών που έλαβαν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στα δημοτικά πράγματα της πόλης. 
 
Ο Βαγγέλης Γκέκας, υποψήφιος Δήμαρχος για τις δημοτικές εκλογές του 2019. 
 
Η επιλογή του θα επηρεάσει αποφασιστικά το κουρασμένο σκηνικό των δημοτικών εκλογών στον Κορυδαλλό αφού συγκροτεί τα ακόλουθα στοιχεία: Πρόκειται για έναν δυναμικό Κορυδαλλιώτη, της γενιάς των 40+ πολυμαθέστατο, επικοινωνιακότατo, πολυτάλαντο, ένα ανοιχτό πνεύμα, με ταυτόχρονο προσανατολισμό στην αποτελεσματική δράση.  Μπαίνει «μπροστά» με επιδίωξη να εκφράσει μια ελπιδοφόρα προοπτική για την πόλη και φιλόδοξη συνέχεια για τη 13χρονη διαδρομή του «πάμε αλλιώς». Ο Ευάγγελος Γκέκας, εκπαιδευτικός, καλλιεργημένος, με πολύ καλή σχέση γνώση και κατανόηση των νέων τεχνολογιών, θα έχει στο πλευρό του όλες τις αυτονόητες «στηρίξεις» που κουβαλάει η πολυετής οικολογική- ριζοσπαστική, προοδευτική φυσιογνωμία του «πάμε αλλιώς». Όμως παράλληλα αυτή η υποψηφιότητα διεκδικεί να πυροδοτήσει την ενεργοποίηση σε μια μεγάλη προσπάθεια, τα πιο δυναμικά τμήματα στον Κορυδαλλό:
 
Τη νεολαία, τους επιστήμονες, τους σύγχρονους βιοπαλαιστές – επαγγελματίες που ζουν παράγουν και συνδέονται άμεσα με τη ζωή και την προοπτική πόλης.        
 
Το «πάμε αλλιώς», που έχει σήμερα τρεις έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, (είναι η δικηγόρος Πειραιά και μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ κυρία Καίτη Κυλάκου, η ιατρός και συνδικαλίστρια κυρία Μαρία Καλαμάρη και ο ανένταχτος, προερχόμενος από το σχήμα της «16χρονης Πόλης» Ηλίας Κρούπης στέλεχος του Λ.Σ.) ισχυροποιείται τώρα με το δημιουργικό ταλέντο του κ. Γκέκα, ο οποίος ομιλεί άπταιστα τρείς Ευρωπαϊκές γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά… αλλά από τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Κορυδαλλού καλείται να αποδείξει στην προκειμένη περίπτωση ότι εκτός από τη «γλώσσα της Αριστεράς», μπορεί να χειρίζεται δημιουργικά τη «γλώσσα της Αυτοδιοίκησης». Διευρύνοντας και εξαντλώντας τα όρια που μπορεί να φτάσει η ιστορική παράταξη του «πάμε αλλιώς», δημιουργώντας μια α ν ο ι χ τ ή,  α κ ό μ α  π ι ο  π λ α τ ι ά  σ υ μ μ α χ ί α  ε ν ε ρ γ ώ ν  π ο λ ι τ ώ ν, παρουσιάζοντας ένα ώριμο και συγκροτημένο σχέδιο για την πόλη. 
 
Όπως ανέφεραν στελέχη του «πάμε αλλιώς», το  σχέδιο αυτό θα ενισχύεται με την παρουσία ενός υπερβατικού- συνθετικού, αξιόμαχου ψηφοδελτίου το οποίο, αφενός θα στηρίζεται στην συνέπεια και το ήθος των ανθρώπων που θα το αποτελούν αφετέρου θα εγγυάται την απαίτηση για σύγχρονη και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου, σύμφωνα με τις υψηλές απαιτήσεις της εποχής.   
 
Η διαδικασία ανακήρυξης του κυρίου Γκέκα, υποψηφίου Δημάρχου από τη Δημοτική Κίνηση «πάμε αλλιώς» πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα να υλοποιηθεί ανοιχτά και επίσημα τις αμέσως επόμενες μέρες, ίσως και εντός της επόμενης εβδομάδας. 
 
Η Καίτη Κυλάκου, που πρωταγωνίστησε επί 13 χρόνια στα πράγματα της παράταξης, σε αντίθεση με ότι έκαναν ανταγωνιστικά δημοτικά σχήματα, ανθυποψήφιοι και διεκδικητές, όχι μόνο συνέβαλε και πρωταγωνίστησε η ίδια -και- στη δρομολόγηση της ανανέωσης και εξέλιξης του κοινού δημιουργήματος, αλλά εμφανίζεται ενθουσιασμένη από το θετικό αποτέλεσμα. 
Σε ανακοίνωση της, τον Οκτώβριο του 2019 είχε προαναγγείλει το γεγονός με το ακόλουθο απόσπασμα:
 
«… Η ανανέωση, δεν είναι σύνθημα ούτε και προϊόν υπολογισμών για το "Πάμε Αλλιώς". Είναι ανάγκη συνδεδεμένη και ταυτόσημο στοιχείο της γέννησης, της ύπαρξης και φυσιογνωμίας του. Είναι μια διαρκής ουσιαστική δοκιμασία με περιεχόμενο και με συνέχεια. Είναι και προϊόν ανάλογο της δράσης μας…» 
 
Ο κύριος Κασιμάτης, σημερινός Δήμαρχος Κορυδαλλού, διοικεί επί 13 χρόνια ως Δήμαρχος ενώ τις αμέσως προηγούμενες τετραετίες ήταν αξιωματούχος ή αντιδήμαρχος. Κατά αυτόν τον τρόπο, αν επανεκλεγεί θα πλησιάσει τα 30 χρόνια ενεργής προσφοράς στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Στα μειονεκτήματα της ικανότητας των άλλων παρατάξεων να τον ανταγωνιστούν όλα αυτά τα χρόνια, -όπως καταγράφουν συχνά- τα στελέχη του «Πάμε Αλλιώς», είναι ότι συνήθεις επικεφαλής είναι οι πρώην αντιδήμαρχοι του κυρίου Κασιμάτη, με αποτέλεσμα αφενός να μην πείθουν, αφετέρου να ανακυκλώνεται το ίδιο σκηνικό και η αδυναμία ανανέωσης του αυτοδιοικητικού δυναμικού της πόλης.
 
Τόσο οι παραπάνω εξελίξεις, όσο και η παρουσία της νέας νομοθεσίας, που ορίζει τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών του Μαϊου με την απλή αναλογική, προδιαγράφουν μια πολύ ενδιαφέρουσα προεκλογική περίοδο.   
 
 
 
 
 
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Τα υδατοδρόμια παράγοντας
ενίσχυσης του τουρισμού» 
 
«Προβληματικά και
επικίνδυνα λεωφορεία» 

«Ο Όσκαρ Ουάιλντ πρέπει
να συναντήσει το
Δήμο Πειραιά»

Ο Θάνος Καληώρας υποψήφιος
με τον Γ. Σγουρού
 
 

Γεγονότα

Οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων
θωρακίζουν ενεργειακά
την Ε.Ε.

«ΌΧΙ Λιμάνι στην Πειραϊκή»

8η Ευρωπαϊκή διάσκεψη
κορυφής των δήμων και
των περιφερειών 

podosfairiki_synerg.logo1
 
Κρουαζιέρα: Η πολυτέλεια
περνά και από τη
γαστρονομία

"Zea Marina Magazine" 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Μάρτίου 2019, 17.26
«Ουσιαστική ισότητα των γυναικών»
Ομιλία της βουλεύτριας Ελένης...
20 Μάρτίου 2019, 00.00
Νίκος Χουντής: Συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη
Συναυλία προς τιμή του Μίκη...
18 Μάρτίου 2019, 22.49
  Ο Θάνος Καληώρας υποψήφιος με τον Γ. Σγουρού
Μια σημαντική υποψηφιότητα από τον χώρο...

Ναυτιλία

19 Μάρτίου 2019, 17.15
Επιθεώρηση στον υποθαλάσσιο αγωγό της ΕΥΔΑΠ
Στην Αίγινα βρέθηκε ο...
19 Μάρτίου 2019, 00.00
«Posidonia Sea Tourism Forum»
Η θέση της Ελλάδας ως κορυφαίου...
18 Μάρτίου 2019, 23.50
«Τα υδατοδρόμια παράγοντας ενίσχυσης του τουρισμού»
Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Λουτρακίου,...

Πειραιάς

20 Μάρτίου 2019, 17.23
Συνέντευξη τύπου του Πέτρου Κόκκαλη
Tην Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 12.00 στο...
20 Μάρτίου 2019, 17.17
 Ο Γιάννης Μώραλης στην Αρεόπολη Μάνης
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης...
19 Μάρτίου 2019, 17.24
Συνάντηση με αριστερό πρόσημο για τον Πειραιά
Μία κλειστή συνάντηση μεταξύ φίλων που...