Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 19:43

Ποιοι υπονομεύουν τις ΣΣΕ των Ναυτεργατών

logoartc_f
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού 
 
Ένα από τα κεντρικά ζητήματα που επανειλημμένα αναδεικνύει με την δράση, την παρέμβαση και τον δημόσιο λόγο της η ΠΕΝΕΝ είναι η καταστρατήγηση των ΣΣΕ των Ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
 
Τα θεσμοθετημένα δικαιώματα των Ναυτεργατών αποτελούν συνεχώς σημεία τριβής και αντιπαράθεσης της ΠΕΝΕΝ με το εφοπλιστικό κεφάλαιο καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΝ και τις κατά τόπους λιμενικές αρχές αλλά και με την πλειοψηφία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κομματικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ όπου σε ιερή συμμαχία αδρανούν συστηματικά στις τεκμηριωμένες καταγγελίες μας στρώνοντας τον δρόμο τα Ναυτεργατικά δικαιώματα να τσαλαπατιούνται ξεδιάντροπα.
 
Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας, των πλοίων διεθνών γραμμών αλλά και των Πορθμείων η οποίες ως γνωστόν υπογράφτηκαν από αρχές του Σεπτέμβρη του 2018 και επικυρώθηκαν αργότερα.....
 
Στο τέλος του Δεκέμβρη του προηγούμενου έτους μόνο μια ναυτιλιακή εταιρεία είχε καταβάλει τα αναδρομικά και είχε δώσει τις ανάλογες αυξήσεις που προβλέπονται με την νέα ΣΣΕ!!!
 
Παρά ταύτα ουδείς από τους παραπάνω δείχνει να νοιάζεται για αυτή την καταφανέστατη και προκλητική αδιαφορία των ναυτιλιακών εταιρειών!
 
Την ίδια χρονική περίοδο διαπιστώνουμε ότι με αφορμή την γιορτή του Αγίου Νικολάου αλλά και την είσοδο του νέου χρόνου ο Υπουργός της "πρώτης φοράς Αριστεράς" κ. Κουβέλης καθώς και ο αναπληρωτής του κ. Σαντορινιός επαναλαμβανόμενα εξέφρασαν τις ευχές τους προς τους Ναυτεργάτες αναμασώντας την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων τους....
 
Η υποκρισία τους δεν έχει όρια αφού οι ίδιοι και η κυβέρνησή τους είναι οι στυλοβάτες της εφοπλιστικής ασυδοσίας, είναι αυτοί το πολιτικό προσωπικό που έχουν αναλάβει εργολαβικά να υποθάλπουν την καταπάτηση των ναυτεργατικών δικαιωμάτων, είναι αυτοί οι οποίοι με την πολιτική τους ενισχύουν την εφοπλιστική αδιαλλαξία και είναι αυτοί που έχουν νομιμοποιήσει την μαύρη ανασφάλιστη και χαμηλόμισθη εργασία στην φορτηγό - ποντοπόρο Ναυτιλία και έχουν μαζικά οδηγήσει σε απομάκρυνση το ελληνικό Ναυτεργατικό δυναμικό!!!
 
Κατά συνέπεια οι ευχές τους προς τους Ναυτεργάτες δείχνουν φανφαρονισμό του χειρίστου είδους ο οποίος δεν πρόκειται να εξαπατήσει αυτούς στους οποίους απευθύνεται διότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που βάζει πλάτη να εδραιώνεται το καθεστώς της εφοπλιστικής αυθαιρεσίας!!!
 
Κουβέλης - Σαντορινιός και η ιεραρχία του Λιμενικού Σώματος δεν έχουν αντιληφθεί επί σειρά μηνών ότι δεν καταβάλλονται τα αναδρομικά και οι προβλεπόμενες αυξήσεις στους Ναυτεργάτες;
 
Προφανώς και το γνωρίζουν από τους υφιστάμενούς τους στους οποίους η ΠΕΝΕΝ επανειλημμένα έχει απευθυνθεί αλλά οι ίδιοι αγρόν αγόραζαν!!
 
Προειδοποιούμε τις Ναυτιλιακές εταιρίες να καταβάλουν άμεσα και χωρίς την επιπλέον παραμικρή καθυστέρηση τις αναδρομικές αυξήσεις στους Ναυτεργάτες καθώς και να αναπροσαρμόσουν τους μισθούς στα νέα επίπεδα διότι διαφορετικά η ΠΕΝΕΝ τις επόμενες μέρες θα αναλάβει αγωνιστική δράση.
 
Κλείνοντας σημειώνουμε ότι οι ευθύνες των δυνάμεων του εργοδοτικού και κομματικού συνδικαλισμού αποδείχνονται πολλαπλώς βαρύτατες διότι από την μια έχουν νομιμοποιήσει με όρους ταξικής συνεργασίας και υποταγής την εφοπλιστική αδιαλλαξία στο σύνολο της φορτηγού ναυτιλίας οι συμβάσεις των οποίων βρίσκονται στα επίπεδα του 2010 και από την άλλη δεν πράττουν το παραμικρό για την καταβολή και αυτών των πενιχρών αυξήσεων που συνομολόγησαν για την επιβατηγό ναυτιλία (Ακτοπλοΐα - Πορθμεία - Ε/Γ-Ο/Γ διεθνών γραμμών).
 
Καλούμε τις υπηρεσίες του ΥΕΝ και τις κατά τόπους Λιμενικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παρέμβουν άμεσα για την εφαρμογή των ΣΣΕ.
 
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός
Διαχείρισης Απορριμμάτων
της Αττικής πρέπει
να προχωρήσει
 
Οι πρώτοι 24 υποψήφιοι με
τον Νίκο Βλαχάκο 

Για την νησιωτική Ελλάδα… 

Η χρηστική αξία των λιμενικών
έργων στις τοπικές κοινωνίες
 
 
 

Γεγονότα

Η ΕΛΠΕ Αποκλειστικός
Χορηγός του “Energy &
Mobility”

Επέκταση του δικτύου
Φυσικού Αερίου στον
Κορυδαλλό

Celestyal Cruises: βραβείο
«Καλύτερης Εξυπηρέτησης»  

podosfairiki_synerg.logo1
«Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου»
στο Ευρωκοινοβούλιο …

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

17 Ιανουαρίου 2019, 00.42
Εμπιστοσύνη για συνέχιση της πορείας
Με 151 «ναι» (έναντι 148 αρνητικών ψήφων, σε σύνολο...
14 Ιανουαρίου 2019, 23.21
Για την νησιωτική Ελλάδα…
Του Στέλιου Μανουσάκη   Οι...
14 Ιανουαρίου 2019, 23.13
Αποχώρησε ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης από το ΚΙΝΑΛ
Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, αρμόδιος για...

Ναυτιλία

15 Ιανουαρίου 2019, 18.37
Η χρηστική αξία των λιμενικών έργων στις τοπικές κοινωνίες
Συνέντευξη στο δημοτικό ραδιοφωνικό...
14 Ιανουαρίου 2019, 23.11
Διευκρινήσεις για το master plan του ΟΛΠ από το Υπ. Ναυτιλίας
Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν...
14 Ιανουαρίου 2019, 15.58
Συνάντηση Ν. Μπελαβίλα με Υπ. Ναυτιλίας
Συνάντηση με τον Υπουργό  Ναυτιλίας...

Πειραιάς

18 Ιανουαρίου 2019, 20.26
Εκπτώσεις μετά μουσικής …
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στο...
17 Ιανουαρίου 2019, 15.41
Το πάρτι του «Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών»
Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά...
17 Ιανουαρίου 2019, 15.38
«Ημέρες θάλασσας 2019»
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης...