Πέμπτη, 21 Μάρτίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 00:00

«Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» στο Ευρωκοινοβούλιο …

alt
Βραδιά γεμάτη συγκίνηση και αναμνήσεις έζησε πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» το οποίο επιμελήθηκε με πολύ μεράκι και κόπο ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης.
 
Η πρωτοβουλία γι αυτήν την ξεχωριστή εκδήλωση ανήκει στον Ευρωβουλευτή της «Λαϊκής Ενότητας», Νίκο Χουντή
Το βιβλίο καταγράφει και παρουσιάζει όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες στον κόσμο που έχουν στο όνομα τους την ΑΕΚ ή τον Δικέφαλο Αετό. 
 
Για το βιβλίο μίλησαν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφίδης, ο δημοσιογράφος Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος, ο φίλαθλος της ομάδας  Σοφρώνης Τιγκιρίδης αλλά και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Ογκνιέν Βράνιες.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης η Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα και ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης.
 
Ο Νίκος Χουντής ανοίγοντας την εκδήλωση μεταξύ άλλων τόνισε: «Από μικρός που ήμουν φίλαθλος και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής παρακολουθούσα την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου από τα χαρτάκια, μετά από τις σελίδες των εφημερίδων και από κάποια βιβλία. Κυκλοφορούν βιβλία λοιπόν που έχουν καταγράψει την ιστορία ομάδων ή άλλα που περιέχουν τα στατιστικά τους.
Κυκλοφορούν βιβλία για τις τακτικές και τα συστήματα, πολύτιμα για όσους θέλουν να μάθουν για τα συγκεκριμένα πράγματα. Αλλά και βιβλία που συνδέουν το φαινόμενο του ποδοσφαίρου με διάφορους άλλους παράγοντες, ιστορικούς, κοινωνικούς πολιτισμικούς. Είναι αυτά τα βιβλία που τεκμηριώνουν ότι ορισμένες ομάδες είναι κάτι παραπάνω από μία ποδοσφαιρική ομάδα. Το βιβλίο του Νίκου Αγγελίδη ανήκει σε αυτή την ξεχωριστή κατηγορία βιβλίων που θέλει να μας αποδείξει ότι η ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από μία ποδοσφαιρική ομάδα. Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο κι έχοντας διαβάσει πολλά ακόμα ποδοσφαιρικά βιβλία, βλέπεις πως η ίδρυση της ΑΕΚ και η ίδρυση 361 ομάδων που είναι στο βιβλίο, είναι συνδεδεμένες με τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Από αυτή την άποψη έχει μία ιστορική διάσταση, δηλαδή μπορείς να πάρεις στοιχεία για την ιστορία του ελληνισμού. Μας προσφέρει το βιβλίο αυτό ένα ταξίδι στην ιστορία και στα έθιμα που έφεραν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες στην Ελλάδα και μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μαζί του αυτό το ταξίδι. Κάθε φίλαθλος και ποδοσφαιρόφιλος οφείλει να το διαβάσει».
 
Ο Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος είπε: «Το βιβλίο είναι υπέροχο. Ο Νίκος έχει ρίξει πολύ ιδρώτα, να γράψεις για 361 ομάδες, να μαζέψεις όλο αυτό το υλικό, είναι πραγματικά κάτι το εκπληκτικό. Το βιβλίο αυτό μιλάει μέσα στην ψυχή σου και αναδεικνύει ότι η ΑΕΚ είναι μία ιδέα. Η ΑΕΚ είναι όμως και ειρήνη καθώς το 1999 έζησα τη μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής μου στο αξέχαστο παιχνίδι  στο Βελιγράδι ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Παρτιζάν.
 
Ο Στέλιος Σεραφίδης τόνισε: «Είναι μεγάλη η τιμή που είμαι εδώ. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ στο Ευρωκοινοβούλιο και θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Νίκο Χουντή που διοργάνωσε τη σημερινή εκδήλωση και παλεύει για τη βελτίωση της ζωής των Ευρωπαίων με συνέπεια και ευαισθησία. Η προσφυγική ομάδα της ΑΕΚ έχει αποδείξει πολλές φορές ότι έχει ανοιχτές διαδράσεις με την κοινωνία και τη χώρα. Ηταν αυτή που βοήθησε να σταματήσει ο αποκλεισμός των προσφύγων του 1922 από την ελλαδική κοινωνία. Ηταν η ΑΕΚ που μέσα στη μαύρη Κατοχή μετέτρεψε έναν αγώνα σε διαμαρτυρία κατά των Γερμανών. Ηταν αυτή που την ώρα των βομβαρδισμών από το ΝΑΤΟ ταξίδεψε στο Βελιγράδι και συμπαραστάθηκε στον σερβικό λαό. Σε αυτή την ομάδα αφιέρωσα όλη την ποδοσφαιρική ζωή μου, κερδίζοντας τρία πρωταθλήματα Ελλάδας και τρία Κύπελλα. Αυτή την ομάδα υπηρετώ ακόμα και τώρα ως Πρόεδρος των Παλαιμάχων. Αυτά τα σύμβολα 94 ετών ιστορίας υπηρετεί και το εξαιρετικό βιβλίο του Νίκου Αγγελίδη. Το αποτέλεσμα δεν είναι απλώς ένα βιβλίο για την ΑΕΚ αλλά η απόδειξη για τρία πράγματα. Η απόδειξη για το πόσους πολλούς ανθρώπους συγκινούν οι ρίζες της ιστορικής συνείδησης της ΑΕΚ, η προσφυγιά και ο δικέφαλος αετός. Μία σπουδαία καταγραφή που θα μείνει διαχρονικά ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Και τρίτον, μία ακόμα απόδειξη ότι η μαχόμενη διανόηση μπορεί να κατευθύνει τη σκέψη μας, στις μεγάλες αξίες της ζωής».
 
Ο γνωστός φίλαθλος της ΑΕΚ Σοφρώνης Τιγκιρίδης είπε: «Είναι μεγάλη η συγκίνηση που είμαστε εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Χουντή που δεν γνώριζα προσωπικά αλλά ήξερα πολλούς φίλους του, που πάντα μίλαγαν με τα καλύτερα λόγια. Τώρα που τον γνώρισα από κοντά θέλω να σας πω, ότι είναι ένα διαμάντι. Η ΑΕΚ μεγαλώνει, όχι μόνο επειδή ήρθε στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά μεγαλώνει καθημερινά. Ο Νίκος Αγγελίδης εδώ και 30 χρόνια βάζει κι αυτός ένα λιθαράκι για να μεγαλώσει η ΑΕΚ και δεν το κάνει μόνο με αυτό το βιβλίο»
 
Στη συνέχεια ο Νίκος Αγγελίδης ευχαρίστησε τον Μάνο Μακρυγιαννάκη που βοήθησε τα μέγιστα να φτάσει το βιβλίο της ΑΕΚ στο Ευρωκοινοβούλιο και αποκάλυψε ότι είναι ήδη στα σκαριά η τρίτη έκδοση, εμπλουτισμένη με 20 ακόμα ομάδες, με αποτέλεσμα όλες οι ΑΕΚ του κόσμου, να πλησιάζουν τις 400!
alt

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Τα υδατοδρόμια παράγοντας
ενίσχυσης του τουρισμού» 
 
«Προβληματικά και
επικίνδυνα λεωφορεία» 

«Ο Όσκαρ Ουάιλντ πρέπει
να συναντήσει το
Δήμο Πειραιά»

Ο Θάνος Καληώρας υποψήφιος
με τον Γ. Σγουρού
 
 

Γεγονότα

Οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων
θωρακίζουν ενεργειακά
την Ε.Ε.

«ΌΧΙ Λιμάνι στην Πειραϊκή»

8η Ευρωπαϊκή διάσκεψη
κορυφής των δήμων και
των περιφερειών 

podosfairiki_synerg.logo1
 
Κρουαζιέρα: Η πολυτέλεια
περνά και από τη
γαστρονομία

"Zea Marina Magazine" 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Μάρτίου 2019, 17.26
«Ουσιαστική ισότητα των γυναικών»
Ομιλία της βουλεύτριας Ελένης...
20 Μάρτίου 2019, 00.00
Νίκος Χουντής: Συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη
Συναυλία προς τιμή του Μίκη...
18 Μάρτίου 2019, 22.49
  Ο Θάνος Καληώρας υποψήφιος με τον Γ. Σγουρού
Μια σημαντική υποψηφιότητα από τον χώρο...

Ναυτιλία

19 Μάρτίου 2019, 17.15
Επιθεώρηση στον υποθαλάσσιο αγωγό της ΕΥΔΑΠ
Στην Αίγινα βρέθηκε ο...
19 Μάρτίου 2019, 00.00
«Posidonia Sea Tourism Forum»
Η θέση της Ελλάδας ως κορυφαίου...
18 Μάρτίου 2019, 23.50
«Τα υδατοδρόμια παράγοντας ενίσχυσης του τουρισμού»
Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Λουτρακίου,...

Πειραιάς

20 Μάρτίου 2019, 17.23
Συνέντευξη τύπου του Πέτρου Κόκκαλη
Tην Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 12.00 στο...
20 Μάρτίου 2019, 17.17
 Ο Γιάννης Μώραλης στην Αρεόπολη Μάνης
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης...
19 Μάρτίου 2019, 17.24
Συνάντηση με αριστερό πρόσημο για τον Πειραιά
Μία κλειστή συνάντηση μεταξύ φίλων που...