Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 01:14

«Καλά κάνουν και κινητοποιούνται οι πολίτες»

damanaki ixthok1
Μια αποκαλυπτική ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ έδωσε ο Δημήτρης Καρύδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος και πρώην βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει όσο λίγοι «πρόσωπα και καταστάσεις» στην πόλη και με το θάρρος της γνώμης του, απαντάει σε «δύσκολα» ερωτήματα για τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Πειραϊκή και σχολιάζει τις τελευταίες κινήσεις του Γιάννη Μώραλη, του Νίκου Μπελαβίλα, του Βασίλη Κορκίδη και όσων παρεμβαίνουν στις προεκλογικές «ζυμώσεις» της περιοχής.
*Συνέντευξη στους Απόστολο Καραμπερόπουλο και Κώστα Παναγιωτάκη
 
-κ. Καρύδη, πλησιάζοντας προς τις κάλπες, θέλω να μου σχολιάσετε όλη αυτή τη παροχολογία. Αν όντως δοθούν χρήματα στον κόσμο (αναδρομικά, κοινωνικό μέρισμα), αν δεν περικοπούν οι συντάξεις, θα υπάρχει ποσοστιαία αντανάκλαση;
 
Σε αυτό ελπίζουν εναγωνίως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι στην πραγματικότητα οι κυβερνώντες τους δίνουν 1 και τους παίρνουν 10.
 
Άλλωστε ό,τι εξαγγέλλουν πως θα δώσουν, είναι στον αντίποδα απ´ όσα υπόσχονταν στο παρελθόν. Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας για την επιστροφή αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια υλοποιούνται μερικώς μέχρι το 2016 και δεν μεταβάλλουν την μηνιαία σύνταξη ή τον μισθό. Το κοινωνικό μέρισμα που δίνεται σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, αποτελεί προϊόν άγριας υπερφορολόγησης, και μεγάλης μείωσης κοινωνικών δαπανών. Όλοι ξέρουμε ότι οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι έχουν αυξηθεί πολύ, το ΕΚΑΣ έχει καταργηθεί, οι συντάξεις χηρείας έχουν εξαφανισθεί, το επίδομα ενοικίου απο 600 χιλιάδες πολίτες έχει πέσει στους μισούς, το επίδομα θέρμανσης από 120 εκατομμύρια ευρώ έχει μειωθεί στα 50, η συμμετοχή στα φάρμακα έχει αυξηθεί, το κοινωνικό τιμολόγιο στη ΔΕΗ από 700 χιλιάδες δικαιούχους έχει πέσει σε κάτω από 500 χιλιάδες.
 
Η περικοπή των συντάξεων με την προσωπική διαφορά, ήταν δική τους πολιτική επιλογή, γι’ αυτό ας μη θριαμβολογούν που τώρα δεν κόβονται, γιατί εκνευρίζουν περισσότερο τον κόσμο. Δεν έχουν όμως να πουν το παραμικρό για το πετσόκομμα των συντάξεων μετά το 2016 που παραμένει με το νόμο Κατρουγκαλου- κύριων και επικουρικών-, όπως και για την αύξηση των κρατήσεων υπέρ υγείας. Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ την οποία διαφήμιζε ο Τσιπρας πήγε στις καλένδες. Η έκπτωση που ανακοινώθηκε γίνεται, αφού αυξήθηκαν πρώτα οι αντικειμενικές αξίες σε φτωχογειτονιές και είναι περιορισμένη. Οσον αφορά δε τα κόκκινα δάνεια για πρώτη φορά δεν προστατεύεται η Α κατοικία. Οι πολίτες που περνούν πολύ δύσκολα ασφαλώς και θέλουν το οποιοδήποτε μέρισμα αλλά κανείς δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει και να τους χρυσώσει το χάπι. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν βλέπει προοπτική. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κρατούν την οικονομία και την ανάπτυξη αιχμάλωτες και προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο με ψευτοπαροχές, που ανακυκλώνουν την φτωχοποίηση. Κάνουν όργιο προσλήψεων στα γραφεία των υπουργών και των κρατικών αξιωματούχων με παχυλές αμοιβές, ενώ αφήνουν κρίσιμους τομείς ακάλυπτους όπως η υγεία και η εκπαίδευση. Η πολιτική τους είναι συντηρητική και αδιέξοδη. Για όλους αυτούς τους λόγους, αυτή η επιχείρηση παραπλάνησης δεν έχει αποτελέσματα. Ο ελληνικός λαός επιθυμεί και έχει αποφασίσει πολιτική αλλαγή. Όσες προσπάθειες διάσωσης και αν κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πέσουν στο κενό.
 
-Πιστεύετε ότι οι πιο ηττημένοι σε αυτές τις εκλογές θα είναι, ξανά, οι δημοσκόποι;
 
Οι έρευνες κοινής γνώμης είναι ένας επιστημονικός κλάδος που αν λειτουργεί αξιόπιστα, ανεξάρτητα και μακριά από παιχνίδια εξουσίας μπορεί να προσφέρει πολλά. Κυρίως να αποτυπώνει και να αναλύει με ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία τις διεργασίες στην σύγχρονη κοινωνία μας. Είναι γεγονός ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην πολιτική, επηρεάζει αρνητικά και την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων. Σήμερα υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης. Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης άλλαξαν πολλά. Έχει πολύ μεγάλη σημασία οι εταιρείας δημοσκοπήσεων να λειτουργούν με αυστηρούς κανόνες και να είναι ανεπηρέαστες. Κάτι τέτοιο θα συμβάλει σίγουρα στην ποιοτική άνοδο της πολικής ζωής.
 
-Ο Μητσοτάκης το προσπαθεί καιρό, αλλά δεν φαίνεται να «ξεγαντζώνει» τον Τσίπρα
 
Αυτός που πρέπει να «ξεγαντζώσει» τους ΣΥΡIΖΑΝΕΛ από τις καρέκλες της εξουσίας, είναι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Σήμερα υπάρχουν πλέον όλα τα συγκριτικά δεδομένα για να λάβουν οι πολίτες τις σωστές αποφάσεις την κρίσιμη ώρα των εκλογών. Ένα πράγμα πρέπει να θυμόμαστε όλοι, ότι «το ψέμα και η κοροϊδία έχουν πάντα κοντά ποδάρια» και ότι όπως όταν ανεβαίνεις δεν μπορεί να σε σταματήσει κανείς, το ίδιο συμβαίνει και όταν κατεβαίνεις. Και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όσα κόλπα και να κάνουν δεν μπορούν να σταματήσουν τον κατήφορο που έχουν πάρει στην συνείδηση των πολιτών.
 
-Γιατί κάποιος να εμπιστευτεί το ΚΙΝΑΛ; Τι διαφορετικό έχει να του δώσει;
 
Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ παρά τα λάθη του, ιστορικά ήταν φορέας Αλλαγής ,Προόδου και μεγάλης προσφοράς στην Ελληνική κοινωνία και τους πολίτες. Είναι παράγοντας σταθερότητας με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Ενώνει και δεν διχάζει τους Έλληνες. Οι θέσεις μας προωθούν την ανάπτυξη και υπερασπίζονται τους αδύναμους συμπολίτες μας. Δίνουν μεγάλο βάρος στην αναβάθμιση της υγείας, της Παιδείας και του κοινωνικού κράτους. Στηρίζουν όλες τις μεταρρυθμίσεις που δίνουν περιεχόμενο στην Ελευθερία και την Δημοκρατία. Θέλουμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί ουσιαστικά, οι ανεξάρτητες αρχές και η Δικαιοσύνη να ελέγχουν και να παρέχουν αποτελεσματική προστασία στους πολίτες. Είμαστε η μόνη δύναμη που αναλάβαμε πολύ μεγαλύτερο κόστος από αυτό που μας αναλογούσε. Μόνο αν το Κίνημα Αλλαγής έχει ισχυρή θέση στο πολιτικό σύστημα, η πατρίδα μας θα βγει οριστικά από την οικονομική και κοινωνική κρίση που την βασανίζει, με ελπίδα και αισιοδοξία. Η ΝΔ έφερε τη χρεωκοπία στη χώρα και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πέταξαν στα σκουπίδια τις θυσίες του ελληνικού λαού, μας φόρτωσαν με νέα μνημόνια που στοίχησαν 200 δις ευρώ και μας πήγαν πολλά χρόνια πίσω. Είναι ώρα να πάμε μπροστά.
 
-Και τώρα θα σας πάω στις «ζυμώσεις» για το Δήμο Πειραιά. Θα ήθελα την άποψή σας για: Α) Τη στάση του Βασίλη Κορκίδη και της ΝΔ, Β) Την επιλογή του Νίκου Μπελαβίλα από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γ) Τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του Γιάννη Μώραλη
 
Ο Βασιλης Κορκίδης είναι ένας επιτυχημένος εκπρόσωπος των επιχειρηματιών και των εμπόρων της χώρας μας και ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Οι θέσεις και ο λόγος του ήταν και είναι πάντα τεκμηριωμένος, ρεαλιστικός, μετριοπαθής και εποικοδομητικός. Παράλληλα είναι κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ υποψήφιος ευρωβουλευτής της το 2014. Όσον αφορά τον Δήμο Πειραιά αυτό που γνωρίζω είναι ότι για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους ,όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν δέχθηκε να κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος της ΝΔ. Οι διάφορες δημόσιες κρίσεις και επικρίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ,που ξαφνικά τον αγάπησαν, μάλλον τον μειώνουν προσωπικά.
 
Η επιλογή του κ Νίκου Μπελαβίλα ως υποψηφίου Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά κατ´ αρχάς ακούστηκε με ενδιαφέρον. Ο Νίκος Μπελαβίλας είναι γνώστης των προβλημάτων αλλά και των αναγκών του Πειραιά, έχει θέσεις και απόψεις που ανεξαρτήτως της συμφωνίας ή διαφωνίας με αυτές, μπορεί να αναπτυχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος.
Και ενώ θα περίμενε κανείς, να μιλήσει για το μέλλον του Πειραιά, ο κ. Μπελαβίλας με τις πρώτες δηλώσεις και συνεντεύξεις του, έκανε μια μεγάλη και βαθειά βουτιά στον βούρκο της λασπολογίας, του διχασμού, της τυφλής και χωρίς όρια σύγκρουσης. Κήρυξε εμφύλιο πόλεμο στον Πειραιά για μικροκομματικούς λόγους.
 
Και επειδή όλοι έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια διαφορά γεγονότα αναρωτιόμαστε :
 
- πως η κυρία Δούρου έτρεχε στις προηγούμενες εκλογές σε διάφορες ταβέρνες προκειμένου να πάρει την υποστήριξη της «ολιγαρχικής γάγγραινας»;
 
- πως ο κ. Παππάς ανεβοκατέβαινε στον Πειραιά για να πείσει την «ολιγαρχική γάγγραινα» να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και της έκλεινε ραντεβού με τον κ. Τσίπρα, -που σήμερα καταγγέλλει ο κ.
Μπελαβίλας;
 
- πως ο πρώην Υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας δέχθηκε από την «ολιγαρχική γάγγραινα», που έχει δήθεν αγοράσει τον Δήμο σύμφωνα με τον κ.Μπελαβιλα, να του απονείμει τιμητικά το μετάλλιο της πόλης;
 
Αλήθεια ο κ. Μπελαβίλας έχει να πει κάτι για τις 20ετεις ή επ’ αόριστον παρατάσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εταιρείες πετρελαιοειδών, εδώ δίπλα μας στη Δραπετσώνα-Κερατσίνι και το Πέραμα; Τι έταζαν για την απομάκρυνση των «καζανιών» που δυστυχώς μονιμοποιήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πριν εκλεγούν και τι τελικά έκαναν; Ο Πειραιάς δεν έχει ανάγκη από εμφύλιους, αλλά από πράξεις που θα τον κάνουν μια σύγχρονη, οικονομικά ισχυρή και ανθρώπινη πόλη. Απαιτείται όλοι οι υποψήφιοι για το Δήμο να συμφωνήσουν σε ορισμένα βασικά θέματα που ενώνουν. Η επιστροφή στις παθογένειες του παρελθόντος είναι η χειρότερη συνταγή για το μέλλον του Πειραιά.
 
Ο Γιάννης Μώραλης παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο Πειραιάς πιστεύω, ότι είχε μια επιτυχημένη θητεία και έχει ανοίξει νέους δρόμους για τα επόμενα χρόνια. Το μεγάλο του στοίχημα είναι να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τα 110 εκατομμύρια ευρώ που έχει εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ ,πετυχαίνοντας και την αναμενόμενη μόχλευση με ιδιωτικές επενδύσεις. Η επόμενη τετραετία μπορεί να είναι μια τετραετία ολοκλήρωσης μεγάλων και σημαντικών έργων σε όλους τους τομείς για την ανάπτυξη του Πειραιά. Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο να φτιάξει ένα πανίσχυρο ψηφοδέλτιο, εμπλουτίζοντας την σημερινή δημοτική ομάδα με άξιους και καταξιωμένους Πειραιώτες και Πειραιώτισσες και κυρίως με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά.
 
-Συχνά βλέπουμε και την Ρένα Δούρου στην πόλη. Τι βλέπετε σε αυτή τη «μάχη» με Σγουρό και Πατούλη;
 
Η κυρία Δούρου μετά από 5 χρόνια θητείας ανακάλυψε τον Πειραιά εσχάτως και μάλλον προεκλογικά. Πιστεύω ότι η μάχη για την περιφέρεια Αττικής, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας θα είναι ένα πραγματικό ντέρμπι με τελικό νικητή το Γιάννη Σγουρό. Η κυρία Δούρου δεν είναι τίποτα άλλο από μια μικρογραφία του Τσίπρα. Ξεγέλασε τον κόσμο, είπε πολλά ψέματα σε όλους τους τομείς, κρύφτηκε στα δύσκολα για να κρύψει την ανικανότητα και την αδιαφορία της. Ήταν επιδεικτικά απούσα στις μεγάλες καταστροφές, οποίες δυστυχώς στοίχησαν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. Ο κύκλος της κυρίας Δούρου έκλεισε πριν καν ανοίξει και η Αττική έχει την ευκαιρία να επανέλθει στην κανονικότητα με τον Γιάννη Σγουρό. Όσο για τον κ. Πατούλη νομίζω ότι ο κόσμος – ακόμη και οι ψηφοφόροι του κόμματός του -έχουν καταλάβει ότι είναι του «φαίνεσθαι» και όχι του «είναι». Το lifestyle που εκπροσωπεί ο κ. Πατουλης είναι ξεπερασμένο και μακριά από τις ανάγκες της εποχής. Ο Γιάννης Σγουρός θα πετύχει γιατί είναι μαχητής, έχει πρόγραμμα και είναι κοντά στον κόσμο.
 
-Γνωρίζω ότι έχετε άποψη και για το θέμα που έχει ανακύψει με την Πειραϊκή, καθώς το έχετε παρακολουθήσει από κοντά
 
Το θέμα της Πειραϊκής είναι στενά συνδεδεμένο με την πορεία του λιμανιού του Πειραιά. Τα τελευταία χρόνια το εμπορικό κυρίως αλλά και το επιβατικό λιμάνι του Πειραιά αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μαζί όμως με την ανάπτυξη έρχονται και τα προβλήματα, που αφορούν κυρίως το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Είναι εύλογο να ανησυχούν και καλά κάνουν και κινητοποιούνται οι πολίτες που κατοικούν κοντά στο λιμάνι και δέχονται τις αρνητικές επιπτώσεις από τα καυσαέρια, των πολλών πλέον και μεγάλων πλοίων που καταφθάνουν και παραμένουν στον Πειραιά, αλλά και από τις επικείμενες επεκτάσεις. Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει τα πράγματα να κινηθούν για μια ακόμη φορά στη λογική του μαύρου – άσπρου και της ισοπέδωσης. Δυστυχώς με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης το καλοκαίρι του ’15 η σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού εντάχθηκε στα προαπαιτούμενα του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απο εκεί που μας έλεγαν προεκλογικά ο κ.Τσίπρας, ο κ. Δρίτσας και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα κάνουν 100% δημόσιο το λιμάνι, στην ουσία το έκαναν 100% ιδιωτικό με την πλειοψηφία των μετόχων να ανήκει στην Cosco. Οι όροι της σύμβασης παραχώρησης και κυρίως οι επεκτάσεις έγιναν πλέον μνημονιακή υποχρέωση.
 
Υπάρχουν σίγουρα περιθώρια αλλαγών και μεταβολών, αρκεί να υπάρξει αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης του θέματος, κυρίως από την κυβέρνηση και τα όργανα της. Σημειωτέον ότι η επέκταση του λιμανιού στην Πειραϊκή χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Την ευθύνη σχεδιασμού και ανάπτυξης των λιμανιών την έχει η ΕΣΑΛ επιτροπή του υπουργείου Ναυτιλίας που εποπτεύεται από τον υπουργό Ναυτιλίας και στην οποία συμμετέχουν ανώτατα στελέχη όλων των σημαντικών υπουργείων οικονομίας, ανάπτυξης, περιβάλλοντος, πολιτισμού και της ρυθμιστικής αρχής λιμένων. Επίσης σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του λιμανιού από περιβαλλοντική άποψη έχει και Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά. Οι αρχές αυτές που διαφυλάττουν το δημόσιο συμφέρον πρέπει να κινητοποιηθούν και να θέσουν αυστηρούς κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων. Με σαφή και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα στην ηλεκτροδότηση των πλοίων, στην αλλαγή των καυσίμων και στις άκρως απαραίτητες θέσεις για τα νέα κρουαζιερόπλοια. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει το βάρος και να συζητήσει με όλους τους παραλιμένιους δήμους (Πειραιά, Δραπετσώνα-Κερατσίνι, Πέραμα, Σαλαμίνα) τις Αντιπεριφερειες Πειραιά και Νήσων και όλους τους φορείς του ευρύτερου Πειραιά, και κατόπιν να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο master plan της Cosco. Το να προσπαθούν κάποιοι πρώην υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια στελέχη του, να θολώσουν ή να αποκρύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, παραπλανώντας ορισμένους κατοίκους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Το μεγάλο βάρος της λύσης ανήκει στην κυβέρνηση και πρέπει να το αναλάβει.
 
-Και τα νησιά μας όμως «πονάνε». Η κυβέρνηση αυτή δεν στήριξε όσο έπρεπε τον Αργοσαρωνικό, αν λάβω υπόψιν μου το περιστατικό με την Ύδρα, για το οποίο αντιδράσατε εντόνως…
 
Είναι γεγονός ότι σημαντικά έργα των νησιών όπως και του Πειραιά συμπληρώνω προχωράνε με ρυθμούς χελώνας. Η Υδρα το καλοκαίρι αφέθηκε για 30 ώρες στο σκοτάδι και χωρίς νερό. Στην Αίγινα ο υποθαλάσσιος αγωγός του νερού που θα έπρεπε να είχε ήδη τελειώσει, καθυστερεί απαράδεκτα. Με τους βιολογικούς καθαρισμούς και τη διαχείριση απορριμμάτων υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Στον Πειραιά το Τραμ ακόμη να δοθεί στην κυκλοφορία, έχει ήδη τρία χρόνια καθυστέρηση και το Μετρό θα φθάσει στα 5 χρόνια καθυστέρηση, αν βέβαια δοθεί σε λειτουργία το 2021.
 
-Κλείνοντας, θέλω τις θέσεις σας για το τι πρέπει να αλλάξει στην περιοχή μας, με απλές κινήσεις, για να δει ο κόσμος ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο, πέρα από «μεγαλεπήβολα σχέδια», γραφειοκρατικές εμπλοκές και πολιτικές εξαγγελίες.
 
Έχετε δίκιο ότι τα μεγάλα λόγια και οι ανεφάρμοστες υποσχέσεις επηρεάζουν αρνητικά την αξιοπιστία και τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών και πολιτών. Στην διαδρομή του χρόνου έχουν γίνει πάμπολλες εκδηλώσεις και συνέδρια που όλα οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα. Το μέλλον του Πειραιά βρίσκεται στην θάλασσα, την ναυτιλία, τον τουρισμό, στην επιχειρηματική καινοτομία, στο εμπόριο, στην ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο του Πανεπιστημίου μας, στην ναυπηγοεπισκευή, στον πολιτισμό και τις υπηρεσίες. Αυτά είναι τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας μας. Ο βασικός στόχος είναι να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις, που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας,για όλους και κυρίως για τους νέους. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Μόνο με αποτελεσματικό σχεδιασμό και η σκληρή δουλειά θα κάνουμε τον Πειραιά μας, μια πόλη με ανάπτυξη και ανθρώπινο πρόσωπο.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Καταγγελίες για
υπερτιμολόγηση και
ανταγωνιστικότητα εκ μέρους
της ΟΛΠ Α.Ε»
 
 Επέκταση Ακτοπλοϊκής
Σύνδεσης Πειραιάς -
Μεθάνων
 
Διαπαραταξιακή στήριξη
στις προτάσεις Π. Κόκκαλη 

«Το Υπ.  Ανάπτυξης, ο κ.
Πατούλης, τα έργα που
διαλύονται και ένα γήπεδο
στον αέρα»
 

Γεγονότα

«Τέλος χρόνου» του Βασίλη
Μούτσογλου

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

16 Οκτωβρίου 2021, 18.52
Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά...
15 Οκτωβρίου 2021, 18.47
ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική συγκέντρωση με τον Θ. Δρίτσα στην Αίγινα
Η Οργάνωση Μελών Σύριζα -Προοδευτική...
15 Οκτωβρίου 2021, 00.00
«Η επιτελική ανικανότητα ανησυχεί. Και που να μπει και ο χειμώνας…»
Επίσκεψη των βουλευτών Β3ʼ Νότιου Τομέα...

Ναυτιλία

15 Οκτωβρίου 2021, 18.49
«Η σημασία των θαλάσσιων μεταφορών»
Την τεράστια σημασία των θαλάσσιων...
14 Οκτωβρίου 2021, 18.23
«Νέα επαίσχυντη τροπολογία για τις συνθέσεις στα ποντοπόρα πλοία»
Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ:    Η κυβέρνηση...
12 Οκτωβρίου 2021, 18.40
O Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας  μέλος της HELMEPA
Στο δίκτυο των υποστηρικτικών μελών...

Πειραιάς