Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 18:18

«Η γυναίκα στη ρότα της Ναυτιλίας»

damanaki ixthok1
Στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, από τον Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ  και τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ., ημερίδα με θέμα: «Η γυναίκα στη ρότα της Ναυτιλίας»,  με εισηγητές : τον Γιάννη Πλακιωτάκη, βουλευτή Λασιθίου και Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ, τον Χαράλαμπο Αθανασίου, βουλευτή Λέσβου και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ, την Μαρία Συρεγγέλα,  Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ, την Αθηνά Βεζύρη, Executive Vice President Maritime Speedcast, Chairman SRH Marine Sait and Vice President of CIRM (Comite International radio-Maritime) και μέλος της WISTA, την Ιωάννα Τοπάλογλου, Γενική Διευθύντρια της ORION International Brokers and Consultants και γραμματέα της WISTA Hellas, την Θεανώ Καλαποθαράκου, εκδότρια του Ναυτιλιακού Περιοδικού ΕΛΝΑΒΙ και μέλος της WISTA, την  Βασιλική Βλαχαντώνη, Chief Financial Officer in Group of Shipping Companies, μέλος του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ και μέλος της WISTA και την Θεοφανώ Σωμαρίπα, Systems Analyst and Operations Department at TMS Tankers Ltd, μέλος του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ και μέλος της WISTA. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Νικόλαος Υποφάντης. 
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, σύζυγος του Προέδρου της Ν.Δ., ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γεώργιος Πατέρας ενώ παρευρέθηκε και πλήθος κόσμου.
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας , καταγράφηκαν θέσεις, ακούστηκαν απόψεις και υπήρξε ουσιαστική συζήτηση.
Κατά την εισήγησή του, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, εξήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισαν και συνεχίζουν να  διαδραματίζουν οι γυναίκες στην Ελληνική Ναυτιλία. Στην συνέχεια ανέφερε ότι οι γυναίκες με την καινοτόμα ευρηματικότητα και αποτελεσματικότητα που τις χαρακτηρίζει, έχουν διακριθεί παγκοσμίως πετυχαίνοντας σε στρατηγικό επίπεδο να προσδώσουν στη χώρα μας τεράστια επιτυχία στον Τομέα της Ναυτιλίας. Με δεδομένο μάλιστα, τις αλλαγές που επέρχονται σε νομοθετικό και τεχνολογικό επίπεδο, ο αναβαθμισμένος ρόλος των γυναικών στο προσεχές μέλλον κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντικός. Τέλος, πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι καθώς οι προκλήσεις της εποχής μας συνεχώς αυξάνονται, επιβάλλεται να θωρακιστεί ο χώρος της Ναυτιλίας ώστε να συνεχιστεί επάξια η ναυτική παράδοση της πατρίδας μας. Ο στόχος αυτός δεν δύναται να πραγματοποιηθεί χωρίς την ενεργή συμμετοχή των πανάξιων γυναικών της Ναυτιλίας μας. 
 
Στην εισήγησή του, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε ότι πρωτίστως πρέπει να κατανοήσουμε ότι θα ήταν μάλλον οξύμωρο να μην υπάρχουν, ιδιαίτερα σε μια χώρα με ναυτιλιακή παράδοση όπως η δική μας, γυναίκες που να πρωταγωνιστούν στον εφοπλιστικό τομέα, καθώς ένας ικανός αριθμός γυναικών κρατά σταθερά και αποφασιστικά το πηδάλιο μέρους του μεγαλύτερου εμπορικού στόλου του πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες γυναίκες στελεχώνουν σε μεγάλο ποσοστό την ιεραρχία της σύγχρονης ναυτιλιακής επιχείρησης. Στη χώρα μας, πολλές γυναίκες έχουν τεθεί επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιριών με ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα. Στην συνέχεια ανέφερε ότι οριοθετώντας τον στόχο που θα έπρεπε να έχουμε, την στροφή οποιουδήποτε ανθρώπου στον τομέα της ναυτιλίας και τον ρόλο του μέσα σε αυτόν, δεν θα πρέπει να τον ορίζει το φύλο καθώς πρωτεύουν οι γνώσεις, το μεράκι, η επιμονή και η θέληση. Τέλος, πρόσθεσε ότι  η ναυτιλία έχει μόνο να κερδίσει και από τους άνδρες και τις γυναίκες, γιατί ένας τομέας προχωράει μπροστά όταν εργάζονται σε αυτόν άνθρωποι που τον αγαπούν.  
 
Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Συρεγγέλα, στην εισήγησή της,  μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, σήμερα στην Ελλάδα, οι μισές γυναίκες δεν εργάζονται. Εκτός από τον προσωπικό αντίκτυπο, αυτό επηρεάζει και την οικονομική ανάπτυξη κατά περίπου 30% . Στη Ναυτιλία η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνδρες , και αυτό για να αλλάξει χρειάζεται, φυσικά, τη βοήθεια την ανδρών. Όλα αυτά είναι καθαρά θέμα προκαταλήψεων και αντιλήψεων γιατί όσες γυναίκες εργάζονται σε πλοία ή στη στεριά τα έχουν καταφέρει και έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους. Τέλος, πρόσθεσε ότι αρκετοί πλοιοκτήτες το τελευταίο διάστημα, αντιλαμβάνονται ότι οι γυναίκες διαθέτουν τις ικανότητες που απαιτεί η ναυτιλία όπως χαρακτήρα, πυγμή, ικανότητα διαχείρισης και ηγετικό προφίλ .   
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Ο Τσίπρας παίζει χωρίς αντίπαλο»
 
 
«Kαθοδηγούμενη η σύγχυση
για τα αναδρομικά των
συνταξιούχων»

«Ωρολογιακή βόμβα η
υπογεννητικότητα για την
Ελλάδα»

Όχι στην κατάργηση του
Νόμου Κατσέλη
 
 

Γεγονότα

Η εξοικονόμηση ενέργειας ξεκινά
από τα… θρανία! 

Ο Ενεργειακός Μετασχηματισμός
στον πυρήνα του στρατηγικού
σχεδιασμού των ΕΛΠΕ

20 νέες ξενοδοχειακές μονάδες
για την Thomas Cook

podosfairiki_synerg.logo1
Cruiseway Travel: Ονειρεμένες
κρουαζιέρες και φέτος
στην Αδριατική

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

14 Νοεμβρίου 2018, 17.18
Εκδήλωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα
Η φετινή επέτειος του «Πολυτεχνείου»,...
12 Νοεμβρίου 2018, 17.05
«Ο Τσίπρας παίζει χωρίς αντίπαλο»
Με αφορμή την παρουσίαση του νέου του...
12 Νοεμβρίου 2018, 17.00
Όπισθεν ολοταχώς… από Κορκίδη και ΝΔ στον Πειραιά
Ενώ σήμερα Δευτέρα ο Β. Κορκίδης...

Ναυτιλία

11 Νοεμβρίου 2018, 18.37
Παράταση υποβολής αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και...
10 Νοεμβρίου 2018, 17.47
Νέα μετάθεση στην ημερομηνία της απεργίας
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ   «Συνεχίζεται...
09 Νοεμβρίου 2018, 18.50
Ο ΟΛΠ συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου
Η ΟΛΠ Α.Ε.συμμετέχει στην πρώτη Διεθνή...

Πειραιάς

13 Νοεμβρίου 2018, 22.51
Με προσωπικό ασφάλειας η αποκομιδή των απορριμμάτων
Εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής...
13 Νοεμβρίου 2018, 22.49
Θεατρικά Βραβεία Κοινού
Στην τελετή απονομής των Θεατρικών...
13 Νοεμβρίου 2018, 22.47
«Βίκος Street Relays Πειραιάς»
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα...