Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 21:55

«Η Ειδική Αγωγή είναι υπόθεση όλων μας»

damanaki ixthok1
Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2018-2019, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά & Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, επισκέφθηκε σήμερα (Τρίτη 11/09), όπως κάθε χρόνο, το 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά. Μετά το τέλος τους αγιασμού, εκλήθη και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχές, προς τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στο σχολείο. Στη συνέχεια, συζήτησε με τη Διευθύντρια του Σχολείου, με εκπαιδευτικούς, με γονείς και παιδιά, καθώς και με την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων των μαθητών, ενώ προηγουμένως αντάλλαξε σκέψεις και εμπειρίες σχετικά με την Ειδική Εκπαίδευση με τον σεβάσμιο ιερέα που τέλεσε τον αγιασμό.
 
Ο Θοδωρής Δρίτσας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
 
* Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παραμένουν οι θετικές διαπιστώσεις της περσινής δήλωσής μου: «Το Σχολείο ξεκινάει και φέτος με τους καλύτερους οιωνούς. Η στελέχωση είναι πλήρης, με ελάχιστες εκκρεμότητες στο βοηθητικό προσωπικό, που προβλέπεται να ρυθμιστούν τις αμέσως επόμενες μέρες. Το όχημα μεταφοράς των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και από το σχολείο στο σπίτι, δρομολογήθηκε ήδη κανονικά. Το εκπαιδευτικό κολυμβητήριο, ετοιμάζεται για να λειτουργήσει άμεσα.
 
Για όσες και όσους γνωρίζουν και παρακολουθούν επί χρόνια την Ειδική Αγωγή στη χώρα μας και στην πόλη μας, αυτά και πολλά άλλα, τις προηγούμενες πριν από το 2015 χρονιές, δεν ήταν καθόλου αυτονόητα. Η διαφορά ενδιαφέροντος, επάρκειας και αποτελεσματικότητας του Κράτους, τότε και τώρα, είναι αναμφισβήτητα προφανής, γεγονός που γεννά αισιοδοξία για περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση στο άμεσο μέλλον».
 
Στην περσινή μου δήλωση τόνιζα επίσης ότι:
 
* Κανένας μας βέβαια, δεν έχει δικαίωμα να εφησυχάζει αυτάρεσκα. Πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν, άμεσα και μεσοπρόθεσμα. Το πρώτο και κρίσιμο, είναι η εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την πλήρη και ομαλή υλοποίηση της δρομολογημένης ήδη απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, να λειτουργήσει και το 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά ως «ολοήμερο» (πρόσθετη στελέχωση, επέκταση του ωραρίου μεταφοράς των μαθητών κ.ά.). Ήδη το
1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά λειτουργεί πλέον ως ολοήμερο!! Αυτή η δήθεν ανίκανη Κυβέρνηση τα καταφέρνει πολύ καλά και εδώ.
 
Επαναλαμβάνω επίσης την περσινή έκκλησή μου, επιμένοντας στην τεράστια σημασία της: «Επισημαίνω ότι κρίνεται ως απολύτως αναγκαία, η ενημέρωση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας του Πειραιά, των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των γονιών τους, αναφορικά με τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων στην πόλη, του σκοπού τους και του εξαιρετικά σημαντικού παραγόμενου έργου». Προσθέτω μόνο ότι για όλα αυτά, κρίσιμος είναι ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής, που καλείται να αναπτύξει μόνιμες και σχεδιασμένες πρωτοβουλίες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες Ειδικής Αγωγής, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί, δεν πρέπει να αφήνονται μόνοι, στον τεράστιας σημασίας αγώνα που δίνουν καθημερινά, με ανείπωτες δυσκολίες. Η Ειδική Αγωγή, δεν είναι μια… ειδική υπόθεση. Είναι υπόθεση όλων μας.
 
Εύχομαι, τέλος, σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Πειραιά, καλή και δημιουργική χρονιά
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Π. Γερουλάνος:
«Συνέδριο – παρωδία» 
 
Συνάντηση του Γ. Πλακιωτάκη
με την Ευρωπαία Επίτροπο
Μεταφορών 

Το Πολυτεχνείο έριξε
την χούντα

Εκεί Πολυτεχνείο… 
 
 

Γεγονότα

Διασωστικό-Πυροσβεστικό
όχημα στους εθελοντές του
Νέου Βουτζά 

«Ανθρωπογραφίες» από τον
Πέτρο Καραβέβα στην
γκαλερί Art Prisma

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Ράλι (ERC)

podosfairiki_synerg.logo1
«Συνεργασία του
Πανεπιστημίου Frederick
με την Ένωση Ελλήνων
Ποινικολόγων και
Μαχόμενων Δικηγόρων»

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

18 Νοεμβρίου 2019, 21.06
Το Πολυτεχνείο έριξε την χούντα
Του Γιώργου Τσιρίδη   Έριξε το...
18 Νοεμβρίου 2019, 20.58
Π. Γερουλάνος: «Συνέδριο – παρωδία»
Μόλις μια εβδομάδα πριν από το συνέδριο...
17 Νοεμβρίου 2019, 22.25
Μεγάλη σε όγκο και παλμό η διαδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου
  Χιλιάδες κόσμου πορεύτηκαν στους...

Ναυτιλία

18 Νοεμβρίου 2019, 20.51
Συνάντηση του Γ. Πλακιωτάκη με την Ευρωπαία Επίτροπο Μεταφορών
Το ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή...
18 Νοεμβρίου 2019, 19.52
 Έσπασε το φράγμα των 5 εκατ. κοντέινερ   στο λιμάνι του Πειραιά
  Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι σήμερα...
17 Νοεμβρίου 2019, 22.01
4ο Μεσογειακό Συνέδριο Ναυτιλίας
4ο Μεσογειακό Συνέδριο Ναυτιλίας...

Πειραιάς

18 Νοεμβρίου 2019, 19.59
Επιχείρηση καθαρισμού στις πλατείες του Δήμου Πειραιά
  Στο πλαίσιο της επιχείρησης...
18 Νοεμβρίου 2019, 00.00
«Πόλεμος και Ειρήνη» του Λέοντος Τολστόι στο Δημοτικό Θέατρο
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά...
16 Νοεμβρίου 2019, 20.12
 Ο Ολυμπιακός απειλεί να αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή...