Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 18:24

Συνάντηση κάτοικων της πειραϊκής με τον Γ.Γ. Λιμένων

logoartc_f
«Αντιπροσωπεία των κατοίκων της Πειραϊκής που αγωνιζόμαστε για την ακύρωση της επέκτασης του λιμανιού μπροστά στην Πειραϊκή, επισκεφτήκαμε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας  τον Γ.Γ. Λιμένων  και πρόεδρο της διυπουργικής Επιτροπής  Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ)  κ. Χρήστο Λαμπρίδη και του μεταφέραμε την οργή των κατοίκων για το  φαραωνικό αυτό έργο - επέκταση του επιβατικού λιμανιού κατά 50% (!) για έως 4 νέες θέσεις κρουαζιερόπλοιων - το οποίο σχεδιάζεται σε βάρος της Πειραϊκής και ολόκληρου του Πειραιά, ενάντια στη θέληση των κατοίκων και χωρίς την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.
 
Καταγγείλαμε την πρόσφατη  προκλητική δημοπράτηση του έργου από την κινεζική διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ, ενώ ακόμα εκκρεμεί η υποβολή, δημόσια διαβούλευση και έγκριση από την ΕΣΑΛ των μελετών για τις επιπτώσεις του έργου στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, την κυκλοφορία και την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.
 
Τονίσαμε ότι τίποτα πλέον δεν είναι το ίδιο στη χώρα μας μετά τη φονική φωτιά στην Ανατολική Αττική και την εκατόμβη θυμάτων, με την οποία πληρώσαμε τις μέχρι τώρα χαλαρές πολιτικές της Πολιτείας σε θέματα  περιβάλλοντος, χωροταξίας, κυκλοφορίας και ασφάλειας των πολιτών.
 
Δεν επιτρέπεται και δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν σήμερα αποφάσεις που πάρθηκαν για την πόλη μας πριν από πολλά χρόνια με τελείως διαφορετικά δεδομένα και ξεπερασμένες  νοοτροπίες. Δεν μπορεί να γίνει επέκταση του λιμανιού κατά  50% για να δένουν 4 ακόμα κρουαζιερόπλοια-πλωτές πολιτείες με χιλιάδες επιβάτες,  χωρίς να ερωτηθούν οι κάτοικοι του Πειραιά, ο οποίος ήδη  ασφυκτιά από την κυκλοφορία και την ατμοσφαιρική ρύπανση και  δεν διαθέτει υποδομές ασφάλειας.
 
Ο κ. Λαμπρίδης  μας άκουσε με προσοχή και κατανόηση και μας διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει την επιχειρηματολογία μας στον Υπουργό Ναυτιλίας, ενώ συμφώνησε να θέσει στη διάθεση και των πολιτών τις μελέτες της  ΟΛΠ ΑΕ-COSCO (ολιστική κυκλοφοριακή και ολιστική περιβαλλοντική) τις οποίες σύμφωνα με δήλωσή του στο Δ.Σ της 18/7/18 ο Δήμαρχος θα ζητήσει από την ΕΣΑΛ προκειμένου με βάση αυτές τις μελέτες να αποφασίσει η παράταξή του υπέρ ή κατά της επέκτασης. Σημειωτέον ότι όλες οι άλλες παρατάξεις  στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν ήδη ταχθεί κατά της επέκτασης.
 
Επί τη ευκαιρία καλούμε τον Δήμαρχο Πειραιά να τιμήσει και τη δέσμευσή του ενώπιον του ανωτέρω Δ.Σ.  και των παρισταμένων κατοίκων και να προχωρήσει στην εκπόνηση ανεξάρτητων μελετών (κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική) για λογαριασμό του Δήμου και των κατοίκων, από ειδικευμένα μελετητικά γραφεία διεθνούς κύρους, τα οποία σε πρώτη φάση πρέπει να κληθούν να γνωματεύσουν επί των μελετών που θα υποβάλει η ΟΛΠ ΑΕ – COSCO.
 
Παραμένουμε σε εγρήγορση και συνεχίζουμε τις προετοιμασίες για τις κινηματικές και νομικές μάχες που βρίσκονται μπροστά μας και καλούμε τους πολίτες του Πειραιά σε επιφυλακή ενόψει των αναμενόμενων  κρίσιμων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της ΕΣΑΛ κατά την  τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου».
 
- Πρωτοβουλία Κατοίκων «ΟΧΙ  ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!»
 
- Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής
 
- Κίνηση Πολιτών Πειραιά «Λιμάνι φιλικό στην πόλη!» 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Τηλεοπτική άδεια διεκδικεί ο
Βαγγέλης Μαρινάκης
 
Ο Γ. Μώραλης ανακοίνωσε
την υποψηφιότητά του
για το Δήμο Πειραιά

Τέλος στις σχέσεις της Μπαρτσελόνα
με Ριβάλντο και Ρολαντίνιο

«Με τον Κλεισθένη μειώνεται
η Δημοκρατία…»

Γεγονότα

25 Χρόνια ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ:
Το Πέρα(σ)μα στη Δημιουργία

Ανακατασκευή από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ της πλατείας στο Καλοχώρι 

Επίσκεψη του Υπ. Μεταφορών της
Κίνας στο Λιμάνι του Πειραιά 

podosfairiki_synerg.logo1
Cruiseway Travel: Ονειρεμένες
κρουαζιέρες και φέτος
στην Αδριατική

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

19 Οκτωβρίου 2018, 15.07
«Με τον Κλεισθένη μειώνεται η Δημοκρατία…»
Του Σπύρου Σπυρίδων    «Με τον...
19 Οκτωβρίου 2018, 00.00
Η Πρώην Βιομηχανική Ζώνη Δραπετσώνας
του Γιώργου Τσιρίδη   Ο...

Ναυτιλία

18 Οκτωβρίου 2018, 19.58
Λύση στο πρόβλημα συγκοινωνίας των Διαπόντιων νησιών
Τη δρομολόγηση πλοίου που θα...
18 Οκτωβρίου 2018, 19.47
Χορήγηση χρηματικών βραβείων από την «Εστία Ναυτικών»
Από το αρμόδιο τμήμα της Εστίας Ναυτικών...
18 Οκτωβρίου 2018, 00.00
Η Celestyal Cruises «αποχαιρετά μουσικά» τη φετινή χρονιά
H Celestyal Cruises προσφέρει και φέτος στους...

Πειραιάς

19 Οκτωβρίου 2018, 14.56
32ο Βαρτζάκειο Δρόμος
Ο 32ος Βαρτζάκειος Δρόμος τελεί υπό την...
18 Οκτωβρίου 2018, 00.13
ΟΑΣΑ: Τροποποίηση δρομολογίων λόγω έργων ΤΡΑΜ
Με στόχο την ενημέρωση και την καλύτερη...