Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 00:00

Καταδίκη και αποτροπιασμός για την νέα σφαγή σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

alt
Δήμαρχοι και φορείς με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την νέα σφαγή σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.
 
Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα
 
Η χθεσινή δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών στρατιωτών ενάντια στους Παλαιστίνιους στη λωρίδα της Γάζας μόνο αγανάκτηση, αποτροπιασμό και οργή προκαλεί στον ελληνικό λαό. Οι δεκάδες νεκροί και οι χιλιάδες τραυματίες συνιστούν μια πρωτοφανή βαρβαρότητα, ένα πραγματικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας με ηθικό αυτουργό τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Όμως παρά τον ανοικτό πόλεμο των ΗΠΑ και Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, το αίτημα για Παλαιστινιακό Κράτος παραμένει επίκαιρο και ισχυρό. Η καταδίκη της χθεσινής σφαγής πρέπει να είναι ομόθυμη, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις όπως συστηματικά πράττουν τις τελευταίες δεκαετίες  ΟΗΕ και Ε.Ε.
 
Η ειρήνη στην περιοχή αυτή προϋποθέτει την ελευθερία και την αυτοδιάθεση των λαών, τον τερματισμό των ένοπλων συγκρούσεων σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο Ελληνικός λαός συμπαραστέκεται στους αγώνες του Παλαιστινιακού λαού και ζητά από την Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο να προχωρήσουν άμεσα σε αποφάσεις αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους. 
 
•Απερίφραστη καταδίκη για τη δολοφονία των Παλαιστινίων
 
•Δήλωση Νίκου Χουντή 
 
Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στη Γάζα και τη δολοφονία δεκάδων αμάχων Παλαιστινίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη μαζική δολοφονία των Παλαιστινίων διαδηλωτών από τον ισραηλινό στρατό.
 
Σε αυτό το αποτρόπαιο και προμελετημένο έγκλημα, συναυτουργός είναι η αμερικανική κυβέρνηση, με την απόφασή της να μεταφέρει την Πρεσβεία της στα Ιεροσόλυμα.
 
Εκφράζουμε την οργή μας για την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, που «καταγράφει» αντί να καταδικάζει, που δεν ονομάζει τους δολοφόνους, που παίρνει ίσες αποστάσεις, εξισώνοντας θύτες και θύματα. 
 
Αυτή η παραδομένη κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε καν να εκφράσει την οργή και την αγανάκτηση του ελληνικού λαού και να καταδικάσει το έγκλημα που διαπράττουν ΗΠΑ και Ισραήλ, σε βάρος των Παλαιστινίων, της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, αλλά και της ασφάλειας σε όλο τον κόσμο».
 
Δήλωση Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη για το λουτρό αίματος στη Γάζα
 
Η χθεσινή σφαγή στη Γάζα με τις μαζικές δολοφονίες Παλαιστίνιων διαδηλωτών, ανάμεσά τους παιδιά και ένα βρέφος, αλλά  και τους χιλιάδες τραυματίες προκαλεί αποτροπιασμό, αγανάκτηση και οργή. Η προκλητική στάση Ισραήλ και ΗΠΑ δεν μπορούν να μας καθιστούν θεατές των συνεχών βάρβαρων επιθέσεων και της διαρκούς παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον ενός λαού, που διεκδικεί το δικαίωμα δημιουργίας του δικού του κράτους. 
 
Ως Δήμαρχος της πόλης, που έχει αδελφοποιηθεί με τον Δήμο του Μπέιτ Σαχούρ της Παλαιστίνης, θέλω να εκφράσω τα αισθήματα ομόθυμης καταδίκης  του Κορυδαλλιώτικου λαού εναντίον της νέας επίθεσης του ισραηλινού στρατού, που συνιστά δολοφονία από πρόθεση. 
 
ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε διεθνής οργανισμός οφείλουν να καταδικάσουν απερίφραστα και χωρίς υποσημειώσεις, τη μαζική δολοφονία. Επίσης, να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για ειρήνευση στην περιοχή και άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Τέλος, ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο να προχωρήσουν σε αποφάσεις αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους.  
 
Δήλωση Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, για τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό
 
Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Ήδη μετράμε δεκάδες νεκρούς, ανάμεσα τους και παιδιά, καθώς και χιλιάδες τραυματίες, που διαδήλωναν ειρηνικά κατά της μεταφοράς της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. 
 
Η απαράδεκτη και κατάπτυστη απόφαση του Τραμπ να μεταφερθεί η πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αποτελεί κατάφωρη πρόκληση για τον παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται εδώ και δεκαετίες κατά της ισραηλινής κατοχής.  Ουσιαστικά, ο Αμερικάνος πρόεδρος κατοχυρώνει, με την κίνησή του αυτή, την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ είναι γνωστό πως αυτή αποτελεί την πρωτεύουσα της Παλαιστίνης. 
 
Αυτή η απόφαση έρχεται ως λάδι στη φωτιά, σε μια στιγμή που ένας κύκλος αίματος στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, με την επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία, ταυτόχρονα με την αποχώρηση των
 
Αμερικάνων από το πυρηνικό πρόγραμμα και τη συμφωνία με το Ιράν. Η κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων και της έντασης στην περιοχή, εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για παραπέρα εξάπλωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και ευρύτερα. 
 
Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται διαρκής εγρήγορση και αδιάκοπη πάλη, ώστε οι ίδιοι οι λαοί να θέσουν τέρμα στα επεκτατικά σχέδια των ισχυρών που σκορπίζουν θάνατο και δυστυχία. 
 
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει έμπρακτα να δείξει την αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό λαό, αναγνωρίζοντας άμεσα το παλαιστινιακό κράτος στη βάση της απόφασης της ελληνικής Βουλής τον Δεκέμβριο του 2015.
 
Παράλληλα, στηριγμένη στον ελληνικό λαό, οφείλει να σταθεί με κάθε τρόπο ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα σχέδια των Αμερικάνων, της Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ για την περιοχή μας και να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της σφαγής.  
 
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ 
 
Ισραήλ κράτος δολοφόνος καταδικάζουμε τη νέα σφαγή σε βάρος του παλαιστινιακού λαού
 
Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να μεταφέρει την πρεσβεία της απ’ το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, γεγονός που αποτελεί ντε φάκτο αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, άνοιξε τη όρεξη στα γεράκια του Ισραηλινού σιωνιστικού καθεστώτος να επιχειρήσουν μια πρωτοφανή σφαγή εναντίον άμαχων διαδηλωτών Παλαιστίνιων. Η απόφαση των ΗΠΑ είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει ένα νέο γύρο συγκρούσεων δίνοντας την ευκαιρία στις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις να εξαπολύσουν νέο πογκρόμ βίας, τρομοκρατίας και δολοφονιών σε βάρος του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης.
 
Η ΠΕΝΕΝ καταδικάζει το νέο έγκλημα του Ισραήλ, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και απαιτεί απ’ την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη χώρα μας από κάθε στρατηγική- στρατιωτική συμμαχία με το βάρβαρο ισραηλινό καθεστώς. 
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Καταγγελίες για
υπερτιμολόγηση και
ανταγωνιστικότητα εκ μέρους
της ΟΛΠ Α.Ε»
 
 Επέκταση Ακτοπλοϊκής
Σύνδεσης Πειραιάς -
Μεθάνων
 
Διαπαραταξιακή στήριξη
στις προτάσεις Π. Κόκκαλη 

«Το Υπ.  Ανάπτυξης, ο κ.
Πατούλης, τα έργα που
διαλύονται και ένα γήπεδο
στον αέρα»
 

Γεγονότα

«Τέλος χρόνου» του Βασίλη
Μούτσογλου

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

16 Οκτωβρίου 2021, 18.52
Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά...
15 Οκτωβρίου 2021, 18.47
ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική συγκέντρωση με τον Θ. Δρίτσα στην Αίγινα
Η Οργάνωση Μελών Σύριζα -Προοδευτική...
15 Οκτωβρίου 2021, 00.00
«Η επιτελική ανικανότητα ανησυχεί. Και που να μπει και ο χειμώνας…»
Επίσκεψη των βουλευτών Β3ʼ Νότιου Τομέα...

Ναυτιλία

15 Οκτωβρίου 2021, 18.49
«Η σημασία των θαλάσσιων μεταφορών»
Την τεράστια σημασία των θαλάσσιων...
14 Οκτωβρίου 2021, 18.23
«Νέα επαίσχυντη τροπολογία για τις συνθέσεις στα ποντοπόρα πλοία»
Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ:    Η κυβέρνηση...
12 Οκτωβρίου 2021, 18.40
O Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας  μέλος της HELMEPA
Στο δίκτυο των υποστηρικτικών μελών...

Πειραιάς