Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 00:47

Ο Νίκος Αγγελίδης απαντά σε Στ. Θεοδωράκη και ΝΔ

logoartc_f
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Αγγελίδης απάντησε, μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook, στον Σταύρο Θεοδωράκη και τη Νέα Δημοκρατία, για την επίθεση που εξαπέλυσαν κατά της κρατικής τηλεόρασης, χωρίς να τον κατονομάζουν, για σχόλια αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.
 
“Λοιπόν να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
 
Βγαίνει το πρωί στο Σκάι, ο Σταύρος Θεοδωράκης και καταγγέλει ότι στην εκπομπή της ΕΡΤ “10 στην Ενημέρωση”, ο δημοσιογράφος εξωμειώνει τον Μακρόν με την Λεπέν.
 
Ταυτόχρονα γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter το εξής σχόλιο: “Μεταξύ 2 πολύ κακών υποψήφιων επικράτησε ο εκπρόσωπος των τραπεζών” ακούω τώρα στο έκτακτο δελτίο της ΕΡΤ! Φασίστας ή ανόητος κ. Ταγματάρχη.
 
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρότι έχει δημοσιογραφική εμπειρία, θα έπρεπε, πριν προτρέξει, να κάνει το εξής απλό… Να διασταυρώσει την είδηση! Δεν το έκανε…
 
Είπα λοιπόν επί λέξη (το βίντεο στην διάθεση σας, στον χρόνο 25:20)
 
http://webtv.ert.gr/…/enimer…/08mai2017-deka-stin-enimerosi/
 
Είναι πολλοί που λένε ότι μεταξύ δυο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος πάντως… Ο εκπρόσωπος των τραπεζών και του συστήματος, απέναντι στην ακριδεξιά και νεοφασίζουσα υποψήφια…
 
Ξεκινώ από το πολύ απλό που είναι και κανόνας εκεί που έμαθα εγώ δημοσιογραφία… Αποδίδω τα λεγόμενα κάποιων. Κάποιων όχι σε έναν καφενέ (αν και αυτά έχουν μεγάλη αξία) αλλά πολιτικών σχολιαστών και αναλυτών…
 
Η έκφραση “Είναι πολλοί που λένε”, κόπηκε που λέτε… στη μονταζιέρα…
 
Για την ατυχή (…) παρομοίωση περί φασίστα ή ανόητου, για το πρώτο θα προέτρεπα τον πολιτικό Σταύρο Θεοδωράκη – που εκπροσωπεί τους πολίτες αυτού του τόπου στο Κοινοβούλιο – να ψάξει, να ρωτήσει, να μάθει… Για να μην εκτίθεται…
 
Στην συνέχεια… παίρνει την σκυτάλη η Νέα Δημοκρατία που βγάζει την εξής ανακοίνωση:
 
«Οι πολιτικές αθλιότητες της Ε.Ρ.Τ. συνεχίζονται.
 
Σήμερα, προσπάθησαν να εξισώσουν το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Μακρόν με την επικεφαλής των ακραίων εθνικιστών και πολέμια της Ε.Ε. κυρία Λεπέν.
 
Το έκανε δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης στην εκπομπή “10 στην ενημέρωση” λέγοντας ότι “μεταξύ των δύο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος, ο εκπρόσωπος των τραπεζών και του συστήματος”.
 
Εάν ακολουθούν το παράδειγμα του κ. Μελανσόν, ας καταλάβουν επιτέλους ότι πλανώνται».
 
Μονταζιέρα και εδώ… Άγνοια, βιασύνη, σκοπιμότητα, επικινδυνότητα; Τι να πρωτο-αναρωτηθεί κανείς… Δείτε ξανά το βίντεο. Απλά ακούστε λέξη προς λέξη και αναζητήστε τους λόγους της παραπληροφόρησης.
 
Η ΕΡΤ αντέδρασε, βγάζοντας επίσημη ανακοίνωση, προτρέποντας τη Νέα Δημοκρατία, να δει απλά το βίντεο:
 
“Είναι ξεκάθαρη και στον πιο δύσπιστο πολίτη, η πρόθεση να αποδομηθεί κάθε προσπάθεια της ΕΡΤ να επιτελέσει το ρόλο της στην ενημέρωση.
 
Η ΕΡΤ με διαρκείς ανταποκρίσεις, με απεσταλμένους δημοσιογράφους, με ζωντανές συνδέσεις, με εκπομπές απευθείας από τη Γαλλική πρωτεύουσα, με εξειδικευμένους σχολιαστές, κάλυψε και τους δύο γύρους των Γαλλικών προεδρικών εκλογών.
 
Σήμερα, την εγκαλούν, γιατί σε μία από τις εκπομπές της, τα όσα ελέχθησαν από δημοσιογράφο της δεν τους ήταν αρεστά.
 
Για μία ακόμα φορά δηλώνουμε ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν «παίρνουν γραμμή», ούτε λογοκρίνονται.
 
Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του και των σχολίων του.
 
Όπως συνέβαινε πάντα και παντού, τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των δημοσιογράφων είναι εύστοχα ή λιγότερο εύστοχα.
 
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι, για την περίπτωση που σήμερα εγκαλείται η ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος της δεν εξέφρασε ουδεμία προσωπική άποψη. Μετέφερε σχόλια που έχουν αναπαραχθεί στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα – για του λόγου
το αληθές, το σχετικό απόσπασμα μπορεί εύκολα να το αναζητήσει κανείς στο site της ΕΡΤ.
 
Αυτό για τη Νέα Δημοκρατία είναι πολιτική αθλιότητα. Ουδέν σχόλιον”.
 
Ανακοίνωση εξέσωσε και η ΠΟΣΠΕΡΤ με τίτλο ““Οι απόγονοι του Γκέμπελς ξαναχτύπησαν”. Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:
 
Οι γνωστοί κοινοί συκοφάντες που διυλίζουν το κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο ξιφούλκησαν πάλι σήμερα εναντίον της ΕΡΤ.
 
Καθημερινά οι ίδιοι, τα κόμματα τους και τα φίλια ΜΜΕ προσπαθούν να απαξιώσουν την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους της νομίζοντας ότι έτσι κάνουν αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση.
 
Κύριοι του «μαύρου» σας έχουμε απαντήσει πολλαπλώς και τεκμηριωμένα. Δεν θα σας δώσουμε την ικανοποίηση να ασχοληθούμε με συκοφαντίες που διακινείτε και την δήθεν πολιτική που παράγετε, όταν είσαστε σεις οι ίδιοι της Νέας Δημοκρατίας και των δορυφόρων σας έχετε φέρει το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλιώσει και επιβάλατε, λόγω της ιδεολογίας σας, αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές.
 
Στο κατήφορο χρησιμοποιούμε τα φρένα, σεις όμως δεν ‘’έχετε σώας τας φρένας’’ που δεν διορθώνεται, πώς να σας πάρουμε σοβαρά και που θα σταματήσετε ;
 
Δεν προτιθέμεθα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η κοινωνία, να σας ακολουθήσουν σε αυτόν το κατήφορο της κατασυκοφάντησης και της λασπολογίας.
 
Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι οι εργαζόμενοι αγαπούν, στηρίζουν και αγωνίζονται για την εικόνα και τη λειτουργία της Δημόσιας ΡαδιοΤηλεόρασης, απερίσπαστοι σε αυτό το καθήκον χωρίς να αποδέχονται κανενός είδους καθοδήγηση”.
 
Πολλά site αναπαρήγαγαν την “είδηση”, χωρίς να μπουν στον κόπο να διασταυτρώσουν τις πληροφορίες. Είναι κάτι συνηθισμένο, δυστυχώς…
 
Όπως και να έχει η αλήθεια πάντα παραμένει αληθινή… όσες προσπάθειες διαστρέβλωσης κι αν καταβάλλονται.
 
Θεωρώ πολύ σημαντική την άμεση και δυναμική αντίδραση της διοίκησης και των συναδέλφων μου στην ακατάσχετη αυτή ρυπολογία…
 
Επανερχόμενος στο “φασίστας ή ανόητος” να πω ότι ο καθένας μας, έχει την δική του πορεία. Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει… Κάνετε που και που και ένα flashback στην ιστορία. Δεν κάνει κακό… Μπορείτε να βρείτε εικόνες που θα σας αφήσουν σοβαρά εκτεθειμένους… Θα επανέλθω μόνο αν χρειαστεί…
 
Νίκος Αγγελίδης”.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

"Διεκδικούμε να μην χαθεί
η θέση του Δήμου Πειραιά
στο Δ.Σ. του ΟΛΠ"
  
«Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ» 
 
«Έχουν πάρει διαζύγιο με
την αλήθεια…»

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος
Παπαϊωάννου
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Σεπτεμβρίου 2021, 15.41
«Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Νίνα Κασιμάτη για τη νίκη των διανομέων της...
24 Σεπτεμβρίου 2021, 15.37
47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
Το αναλυτικό πρόγραμμα των κεντρικών...
23 Σεπτεμβρίου 2021, 19.38
Πυρά Γ. Ραγκούση για την εκχώρηση 16% του ΟΛΠ στην COSCO
«Για κυβερνητικό έγκλημα κατά της...

Ναυτιλία

22 Σεπτεμβρίου 2021, 22.24
 Συνάντηση ΠΝΟ με Γ. Πλακιωτάκη
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής...

Πειραιάς

24 Σεπτεμβρίου 2021, 15.39
ΣΥΡΙΖΑ: Η συμφωνία COSCO βλάπτει το δημόσιο συμφέρον
Απαράδεκτη εξέλιξη, για την προστασία...
23 Σεπτεμβρίου 2021, 19.42
Δήλωση Νίκου Μπελαβίλα   Ο Δήμος...
23 Σεπτεμβρίου 2021, 19.33
«ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στον Πειραιά
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού...